Glumesc, presa e moartă de mult, acum e doar necrofilie tot ce se întâmplă. Am ajuns să mai deschid, cu de la mine voință, doar news.ro, care păstrează steagul sus, dar ei sunt agenție de știri, deci sunt obligați să o facă și linkurile de la vali din sidebar, alea mostly nsfw. Și dau azi click și ajung pe alephnews, unde e o superștire, scrisă de un super reporter, domnul Petru Mazilu.

Vă rog frumos să numărați de câte ori repetă domnul Mazilu, care, cel mai probabil, e plătit la număr de articole furate de pe net, aceeași informație, exact aceeași fucking informație, fără nimic altceva, doar cuvinte adăugate și scoase, ca să iasă numărul de semne necesare indexării.

Când vă mai păcălește cineva că, de fapt, presa o omoară magnații de presă și oamenii răi, să știți că, de fapt, o omoară toți.

14 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Zica ca trebuia sa ii iasa productia de hectar de a spus aceiasi chestie de 5 ori.

  5

 2. #2

  Conteaza sa faca la sfarsit numarul de caractere.
  Macar in cazul asta continutul are legatura cu titlul.

  3

 3. #3

  Ooo, nici cu hotnews sau digi24 nu mi-e rusine. Articol “Rusia a pierdut 10 drone într-o singură zi. Cu ce arme speciale le-ar fi doborât ucrainenii”. Intru sa aflu nerabdator cu ce le doboara. In articol e mentionat de 4-5 ori, sub diferite forme, ca ucrainienii au doborat 10 intr-o zi. Ba ca le-au doborat aia, ba ca le-au pierdut ceilalti. De 4-5 ori, de zici ca nu-l credea cineva. In fine, la jumatatea articolului aflam care e arma secreta a ucrainienilor. Pe urma ne sunt descrise dronele, cat costa si ce fac. In fapt niste drone care filmeaza. Si aflam ca “Dronele nu fac doar recunoaștere.” Si ni se descrie o actiune care tot recunoastere inseamna, ca rahatul ala e doar o chestie care zboara si filmeaza, nu poate sa faca si cartofi prajiti.

  Eu cred ca ii ia de la scoala ajutatoare, ca nu pot sa inteleg cum, cu atata informatie in jur, tie sa iti patineze rotitele pe o idee. Practic ai putea sa scrii 3 articole relevante in timpul ala in care iti storci creierii sa scrii acelasi lucru de 4 ori cu cuvinte diferite.

  21

 4. #4

  Și totuși, de unde ne mai informăm? De la „presa noastră de ziare” (vorba lui Gogu din BD) nu, că scrie la kilogram și vânează senzaționalul. De la tembeliziune nu, că are aceleași proaste năravuri. De pe social media nu, că manipulează. Pe dincolo am văzut că multe cotidiene mari au introdus paywall. La noi nu se obișnuiește. Și totuși, de unde ne informăm?

  4

  • #5

   eu folosesc in ultima vreme telegram si cotidienele straine. ce se intampla in romania nu ma mai intereseaaza, ca totul se rezuma la Au furat

 5. #6

  2 MAXIM 6 NU ASA E NORMAL ?

  1

 6. #7

  Credeam ca sunt singurul care “citeste” ce apare in side-bar la zoso :))

  8

 7. #8

  Cred că n-ai intrat pe situl adevărul, unde aceeși ”știre” este scrisă de 3 ori în același articol. Prima dată o spune ”redactorul” pe scurt, apoi ce spune vreuna din victime sau martor, apoi re-relatată de vreun polițai. Ca să nu mai spun de agramatisme și de balast adițional, fără legătură cu subiectul. Ori tipul ne crede proști, de o repetă, ori are neuronul bîlbîit. (E unul Kiaraș, alta e Cicovski)

  1

 8. Moartă moartă, dar pare-se că e destul de influentă în ultimul timp.

  1

 9. #10

  Iti dai seama ca nu exista presa in romania cand vezi tirajele ziarelor sau saptamanalelor. Plus ca 70% din ce exista acum 20 de ani a disparut din presa scrisa. Daca faci comparatie cu ce se intampla in tarile cu apa calda te ia durerea de cap.
  Romanii o dau ca au avansat si au trecut doar pe online. Dar si acolo sunt doar stiri, majoritatea traduse cu google translate sau articole ca cel de care amintesti tu.
  Daca acum multi ani citeam presa scrisa romaneasca, daca apoi am trecut pe online si citeam acolo, dupa ce am vzt ce inseamna presa scrisa in germania/spania, cu analize,interviuri, opinii, am ajuns la concluzia ca presa romaneasca scrisa sau online trebuie sa moara. Sa moara in sensul ca sa nu mai aiba nici un cititor pe site sau care da banu pe fituica…
  Nici mama redactorului sef sa nu intre sa vada ce prostii a debitat fisu. Doar atunci poate daca s-ar da un restart, am avea ceva sanse sa revenim in lumea buna.

  3

 10. #11

  Uitati-va la WION pe youtube,este un canal de stiri indian,cu analize inteligente si nepartizane.Au si aplicatie pe Android.

  1

  • #12

   Ne partizane my ass.

   Aia sunt fix portavocea guvernului Indian.
   Cum zice guvernul așa îndulcesc ceaiul rusesc.

   0

 11. #13

  Pana la urma a uitat sa scrie ce e esential: cate milioane a facut din vanzarea terenurilor virtuale.

  2

 12. #14

  Mai stiti cand ne dadea de facut compunere in scoala generala si ne seta o limita minima de 3 pagini si scriam mai labartat? :))

  0

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

 • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
 • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
 • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.