Ultima găselniță care leagă, într-un mod oarecum veros, blogurile și restul Social Media, de profitul unora care fac gălăgii de bani din viciul uman, este cea în care asociația berarii româniei se plânge că berea este supraimpozitată și că, din această cauză, a scăzut consumul de bere, oamenii nu au locuri de muncă, totul este un chin și un pustiu.

SERIOS? Adică ne plângem că viciul este impozitat? Îmi place berea că oricărui alt gras care s-a îngrășat baxând tone de bere prin tranzitul renal. Numai dacă îmi aduc aminte câtă Terapia am băgat în mine și mi se face rău. Dar asta nu înseamnă că nu știu că berea e alcool, că alcoolul este viciu și produce pagube însemnate prin efectele sale, pornind de la cetățenii județului Vaslui și terminând cu ficatul solistului de la Iris.

Hai să ne imaginăm o campanie asemănătoare la țigări.
Industria tutunului e supraimpozitată. Se vând mai puține țigarete, oamenii își pierd locurile de muncă, dezastrul se întinde peste țară. Ieftiniți țigările și scumpiți tratamentul la cancer, profiturile vor fi mai mari.

Sau o campanie identică la yahturi de lux. Sau la blănuri. Sau la orice altceva.
Da, sunt de acord ca viciul să fie impozitat. Da, sunt de acord ca berea sau orice alt alcool să nu fie la prețul unei gume de mestecat, la îndemâna oricărui puștan de liceu. Vrei viciu, plătește.

La muncă, domnilor cu berea, nu la întins mâna. Vreți vânzări? Micșorați-vă profitul, dacă vă e atât de milă de amărâții care rămân fără locuri de muncă, nu îi mai dați afară. Nu vă place în românia? Ura și la gară, mereți pe la cășile voastre.

via