medicii blestemati

Un expert medical va întocmi un raport în cazul bebeluşului declarat mort la naştere la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi, a stabilit, joi, Comisia de malpraxis, acesta urmând să fie plătit, potrivit legislaţiei, de către părinţii copilului, onorariul fiind cuprins între 2.000 şi 4.000 de lei.

Mi se pare perfect logic. Dacă ai suspiciunea că medicul ți-a omorât copilul sau pe cineva de familie, pune mâna și plătește un expert, coleg de-al nostru, care să verifice.

Înțeleg nevoia de imunitate a medicilor și că nu sunt roboți. Dar în cazul greșelilor flagrante, atunci când există suspiciuni bine întemeiate, mi se pare cel puțin absurd să pui victima să își plătească propria verificare a morții.

Practic, dacă nu ai bani, orice crimă devine ușor justificabilă și absolut fără nici un fel de urmări. E suficient să fii medic și cu acces la medicație ușor mortală.

Cine mai stă să verifice?

În cazul în care sunteți curioși, cam la nivelul ăsta se discută în medicina românească.

Și da, sunt atât de pornit pentru că am trecut prin EXACT aceleași lucruri și nu, nu am avut de unde să dau, la vremea respectivă, 1000 de euro să îl verifice pe medicul care mi-a spus că morfologia fetală e în regulă, iar mama cu copilul se dezvoltă perfect, așteptați nașterea, doar că copilul era…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.