Filmul Pisicile Aristocrate din 1970 a fost mutat de la secțiunea “Copii” din cauza unei pisici siameze pe care o cheamă Shun Gon, care are ochi înclinați și dinți proeminenți, fiind considerată o caricatură a oamenilor din Asia de Est. De altfel, era pisica siameză care cânta „Everybody wants to be a cat”.

Și Peter Pan, un alt clasic Disney, a fost scos de pe secțiunea destinată copiilor de pe Disney+ și e accesibil doar adulților. Producția apărută în 1953 promova un trib al nativilor americani, unde membrii erau numiți „roșii”.

Dumbo și Swiss Family Robinson, alte animații celebre de la Disney, nu mai sunt nici ele disponibile pentru copii. Dumbo, desen animat din 1941, a fost eliminat pentru că ridiculiza afro-americanii sclavi în plantațiile sudice, iar Swiss Family Robinson (1960) pentru apariția piraților „față galbenă” și „față întunecată”:

„Nu putem schimba trecutul, dar îl putem recunoaște, învăța din el și înainta împreună pentru a crea o zi de mâine la care astăzi nu putem decât să visăm”, a fost mesajul celor de la Disney.

Hai să ne ștergem trecutul. Hai să ne educăm copiii doar cum se gândesc niște incompetente din birouri atrofice. Hai să schimbăm totul și să facem să pară că nu a existat. Hai să interzicem Tom Sawyer și Huck Finn. Hai să facem filme Netflix cu conți și contese de culoare neagră, pentru că sigur așa a fost istoria. Hai să băgăm în toate filmele și reclamele absolut toate rasele la un loc, pentru că sigur asta e normalitatea.

Înțeleg să rescrii poveștile demente ale anilor acelor. Înțeleg să scoți dracului mizeria aia de capră cu 3 iezi, cu iezii cu capetele tăiate puse în geam. Să rescrii povestea micuței sirene, care nu mai moare cu tălpile distruse și golită de sânge. Să nu mai moară de frig, pe străzi și cu halucinații, fetița cu chibrituri. Să nu mai jupoaie de vii pielea de pe cai în Țurloaiele Blendei. Să

Dar căcatul ăsta cu vai, a caricaturizat rasa asiatică e cea mai mare mizerie. Întotdeauna vom caricaturiza, întotdeauna vom râde de trăsături diferite de ale noastre, întotdeauna vom scrie cărțicare deranjează. Interzicerile astea nu fac decât să creeze trumpi și șoșoace, iar distrugerea va fi uriașă, când totul va dispărea în flăcările imbecilității.

În timp ce scriam asta, am citit că Biden a semnat un ordin executiv în care se specifică că atleții trans din școli și universități pot concura sportiv la categoria de sex pe care și-au ales-o. Da da, urmăriți următorii 4 ani, s-ar putea să fie ultimii 4 ani de liniște din viața voastră.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.