Vaccinarea fetitelor contra cancerului de col. Isterie, scandal, ba chiar mutari din partea statului de genul Va vom vaccina obligatoriu ca asa vrem noi si asa trebuie, uitand ca sunt mici articole intr-un jeg de carte numit constitutie, care garanteaza anumite drepturi si libertati oamenilor. Sarim peste, am pareri impartite pe acest subiect, trecem la urmatorul.

Vai, e gripa noua. Nu ii mai zicem porcina, ca afecteaza imaginea porcilor si se supara. Dumnezeule, sunt nustiu cater sute de cazuri de imbolnaviri, iar unii chiar au murit. Uitand ca din cauza gripei normale, mor mult mai multi oameni, peste tot in lume. Statul bineinteles, iarasi a cumparat sute de mii de doze de vaccin, iarasi amenintand cu vaccinarea obligatorie.

Care e legatura dintre aceste 2 evenimente?
Firma Glaxo SmithKline, pe scurt GSK. Ea fabrica ambele vaccinuri. Ea le vinde cu containerul in rromania.
Chiar nu ii pute nimanui a nimic?

Cele 500.000 de doze folosite pentru vaccinarea copiilor contra virusului A/H1N1 vor fi achiziţionate de la firma GSK. Costul unei doze de vaccin se ridică la 4,5 euro, fără TVA, preţ unic reglementat de Uniunea Europeană pentru ţările din centrul şi estul Europei. Vaccinul va fi utilizat pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni şi 6 ani, categorie la risc neacoperită de vaccinul produs de Institutul Cantacuzino. Până în prezent, în România s-au confirmat 818 cazuri de gripă nouă. Dintre acestea, doar 364 mai sunt în tratament, iar cinci persoane sunt internate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.