Am citit și eu știrea cu papa Francisc, care nu mai poate de grija tuturor și trudește zi și noapte la împăcarea fraților ruși și ucraineni, am trecut el fugitivo prin știre, pentru că zf.ro e o mizerie, dar mi-a atras atenția o formulare.

„La ce i-ar folosi Papei să meargă la Kiev dacă războiul ar continua a doua zi?”, a declarat el pentru cotidianul argentinian La Nacion, citat de BBC.

Într-adevăr, distinși enoriași, la ce i-ar folosi papei o vizită într-o zonă de război? Ce folos ar trege papa din asta, cu alte cuvinte? Ce beneficiu ar avea papa din asta? Câștigă ceva, dacă nu reușește să oprească războiul, iar orcii nu aruncă armele, orbiți ca Aragorn la apariție lui Gandalf the white?

Cam asta e religia, tinerii mei vagi amici. Șeful cel mare trebuie să câștige ceva din acțiunile sale, nu te dai jos din pat pentru 1000 de euro, dar măcar niște convertiri la catolicism să iasă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.