Începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și țărilor din Spațiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naționale incluse. După epuizarea acestora, consumul va fi tarifat la fel ca în România, în afara propriei rețele, dar în limitele unei utilizări rezonabile. Se realizează astfel trecerea completă la ‘Roam like at home’, sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în țările UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE).

Pare simplu, la prima citire. Doar că nu. Dacă stai să citești tot ce scrie în presă, realizezi că, de fapt, operatorii au dreptul să limiteze, să ceară bani, să etc. DIGI au fost cei mai șmecheri, ei au cerut să se amâne pentru ei această perioadă, cu un an. Și se pare că ANCOM nu are nimic împotrivă.

Pe de altă parte, tarifele de la DIGI erau complet în altă stratosferă decât cele ale concurenților.

Acum, sincer să fiu, nu mai știu. Dacă plec din țară, plătesc roamingul? Eu aveam Vodafone Roaming pe Zi. Se mai activează ăla și plătesc 3 euro sau cât era? Pur și simplu habar nu am, iar companiile nici nu se înghesuie cu vreo explicație clară.