Mi-am anulat abonamentul la Disney, anul trecut, pe la 12 noaptea, când am primit un mail despre cum îmi vor reînnoi subscripția la doar 299.99 USD.

Asta în timp ce eu mă abonasem la ei cu 299 de lei.

A doua zi a apărut pe facebook, pe varii conturi personale că, de fapt, a fost o eroare și că nu aveam de ce să îmi fac griji. Sigur, când ești anunțat că cineva, căruia i-ai dat deja permisiunea de a-ți debita cardul, o să îți ia 300 de dolari de pe card ca să te poți uita la filme woke, tu stai calm și îți zici Nu e problemă, man, e o greșeală. Nu am primit niciodată vreun mail care să zică că a fost o eroare sau ceva.

Anyway, ideea e că nu am regretat nicio secundă că am renunțat la abonament, tot ce face acum Disney este auto distructiv, cineva i-a șoptit, în ureche, CEO-ului, că ei trebuie să ducă flamura woke și a retardismului, așa că orice film sau serial Disney este făcut cam cum era generatorul de imagini de la Gemini. Vrei un personaj caucazian pentru Hansel și Gretel? Ia un negru asiatic gay, foarte mândru de faptul că e gay și care, tot filmul, își va arăta supremația față de ceilalți, datorată simplului fapt că e gay și asta îl face mai puternic, mai serios, mai vânjos și mai CURajos.

Asta până aseară, vagi amici. Când am văzut primele două episoade din Shōgun. Și așa cum bine spune prietenul meu Mihăiță, smfm dacă nu e cel mai bun serial din ultimii ani. Este absolut incredibil de bun, ca realizare, ca actori, scenografie, iar costumele, oh, costumele… Băi, tot. Sigur, dacă ai citit Shōgun, o să simți că nu a atins tot ce prezintă cartea, cut–urile sunt cam din scurt și sar unele chestii care, poate, ție ți se par importante. Dar e departe de a fi un nou Jocul lui Ender. Hiroyuki Sanada este, absolut normal, tatăl lor, the goto guy când ai nevoie de un japonez serios și cu distincție, Anna Sawai este exact cum mi-o imaginam pe Moriko, iar Takehiro Hira este un Ishido perfect. Sincer să fiu, existența lui Cosmo Jarvis îmi era străină, posibil să îl mai fi văzut, meteoric, prin alte filme, dar nu m-a atins pe retină cu nimic. Dar acum chiar e ce trebuie.

Vă zic sincer, sper să nu fi vorbit aiurea și într-un ceas rău și următoarele episoade să mă lovească la temelie, dar am mari speranțe de la serialul ăsta. Și pentru că am văzut doar 2 episoade, mi-am descărcat cartea, să o recitesc. Moment în care am și văzut că kindleul meu a început să se comporte bizar și am nevoie de altceva, de preferință nu kindle, pentru că mă enervează masiv delayul ăla pe care îl au toate deviceurile lor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.