În general, când e vorba de îngrijirea umană, se spune că nu trebuie să te zgârcești la lucrurile care te separă de pământul gol. Gen nu te zgârci la pantofi, la cauciucuri și la salteaua pe care dormi.
Dar eu sunt de părere că nu trebuie să te zgârcești nici la corpuri de iluminat, atunci când îți dotezi casa.

Gândiți-vă așa, ca niște profani, când sunteți pe o stradă cu multe magazine, de diverse, care e magazinul care vă atrage cel mai mult privirea? Așa e, este magazinul care are cea mai multă și mai bună lumină în interior. Și dacă asta vă atrage la ceva de pe stradă, ceva străin, de ce să nu faceți ceva atractiv și la voi în casă? De ce să nu vii acasă și să îți facă plăcere când se aprinde lumina în interior, nu doar lustra aia clasică și obosită cu 6 becuri clasice de 60 de watti, că parcă nici nu se mai comercializează mai mari.

Practic, în ziua de azi, ai de ales între atâtea sisteme, între atâtea tipuri de becuri, spoturi, flashuri, cu consum mic, cu intensități luminoase diferite, cu candele diferite, cu lumeni diferiți, cu lumină caldă sau rece, gen îți poți pune în fiecare cameră exact ce tip de lumină ți-e mai confortabil, poți lumina panoramic sau poți avea luminare spot, în locurile pe care le folosești, încât e și păcat să nu pui ceva elegant și sexy.

Ca să nu mai vorbim de toate tipurile de automatizări gen Philips sau Zigbee, care îți pun lumina cu zeci de setări, cu temporizatoare, cu benzi luminoase în spatele tv-ului, benzi legate la impulsurile din ecran, luminând stil Ambilight, lumini cu comandă vocală nu doar la închis/deschis ci și la putere sau schimbarea culorii. Și, nu știu dacă v-am zis, consumul de electricitate la chestiile astea este absolut infim.

Așa că da, dacă cauciucurile sau salteaua sunt contactul cu pământul, lumina este contactul cu cerul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.