Foarte mulți dintre români au pregătire zero în ale condusului. Pe lângă că mulți dintre ei și-au luat permisul cu șpagă, deci nu dețin minimele cunoștințe necesare pentru ieșit în trafic, larga majoritate conduce doar în localitatea de baștină, pe distanțe scurte, maxim până la satul limitrof de unde se trag. Când se angajează în drumuri mai lungi se ajunge la faze de genul acesta, în care mori ca prostul pentru că traversa strada o babă beată.

Nu mai trageți de volan când aveți obstacole în drum. Mai ales la viteză mare, mașina nu se mai comportă cum știați voi. În majoritatea cazurilor, inerția va fi prea mare, așa că veți derapa incontrolabil pe vectorul forță pe care îl urmați în acel moment și tot veți lovi ținta, plus că oferiți traficului 4 metri de lungime de mașină, gata să intre în voi.

Vedeți o babă care traversează nerregulamentar, un pui de pisicuță dragălaș sau un cățeluș zburdalnic? Dacă aveți mașină de după 2000, înfigeți-vă în frână până la podea și rugați ABS-ul să își facă treaba. Nu aveți ABS, apăsați puternic și rapid pe pedală, e ABS-ul săracului. Dar, ffs, nu trageți de volan. Da, știu, sună crud, dar vai, cum să intru în acel copilaș care a intrat pe E85 cu mingiuca sa de plastic? Dacă nu faceți asta, o să muriți. Și cam atât. Iar copilașul o să plece mai departe cu mingea, iar familia voastră va plăti despăgubiri altor familii, cărora le-ați ucis copiii din mașina cu care ați intrat în coliziune ca să evitați copilașul, pisicuța sau băbuța.

Și chiar și în cazuri în care nu e băbuță, ci e un tonto care merge pe contrasens. Nu există, în legislația română, responsabilitate secundară a conducătorului auto. Ai tras de volan și te-ai dus în șanț și ți-ai făcut praf mașina sau ți-ai ucis pasagerul, este exclusiv vina ta, nimeni nu îl poate acuza pe cel care te-a făcut să ieși de pe drum. Bazați-vă pe mașină și sistemele de siguranță și NU MAI TRAGEȚI AIUREA DE VOLAN!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.