Izvoarele istorice sunt foarte clare. Din cauză că dacii erau o nație de tâlhari, cu ocupație primordială jefuirea teritoriilor de dincolo de Dunăre, romanii au decis că trebuie să îi anihileze. Și asta au făcut. Pur și simplu i-au șters de pe fața pământului, este SINGURUL popor care, după cucerire, și-a pierdut complet identitatea, nu a mai existat nici ca nume, nici ca limbă, au rămas, în istorie, doar câteva cuvinte din limba vorbită de oamenii respectivi.

Și asta este o dovadă a lipsei complete de identitate a locuitorilor din acele vremuri, pentru că romanii au reușit să cucerească și să dețină jumătate din Terra pentru că, după ce îi supuneau militar, planurile lor erau pe termen lung, aveau nevoie de plătitori de taxe, prin urmare îi educau, le făceau școli, ridicau funcționari din rândurile populației, totul pentru ca râurile de aur spre Roma să nu sece. Nimeni nu avea interes în a șterge de pe pământ respectivele neamuri.

Și iată că, totuși, pe daci i-au șters. Să fie din cauză că erau prea supărați pe ei? Puțin probabil, obiectivele erau deja atinse, Decebal fusese ucis, iar capul și mâna duse frumos ca dovada (în nemernicia mea, ca un câine turbat), acum trebuia doar ca locația să înceapă să furnizeze impozite și mână de lucru. Ce e cel mai probabil este că, duplicitari fiind, oamenii au aderat rapid la civilizația romană, s-au latinizat, și-au pierdut identitatea națională în câteva generații și aia a fost. De ce suntem singura insulă de latinitate din zonă? Io-te d-aia. Pentru că ceilalți au rezistat și au vrut să rămână bulgari, sârbi și ce mai era prin zonă. Chiar sub ocupație romană, pașalâc turcesc sau ocupație auto-strungară, identitatea lor a rămas și s-a transmis peste generații.

Și atunci, mă întreb eu, ce istorie alternativă li se predă acestor oameni de, brusc, au devenit mândri daci și se recomandă asemenea?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.