Pe 22 decembrie anul trecut am cumparat 3 paini albe feliate de TITAN din Cora. Scria mare si frumos pe ele ca nu contin aditivi alimentari si ca sunt pregatite cu cea mai mare grija si naturalete. Am mancat de Craciun 2 din ele, proaspete, pufoase, super.
Intre timp, de Craciun, sotia mea a primit cadou o masina de facut paine si de atunci nu am mai cumparat paine deloc.
Astazi, uitand sa punem paine la copt, am venit din IKEA si neavand ce sa mancam, am zis sa desfacem ultima din painile cumparate acum aproape 2 saptamani.
Proaspata, pufoasa, alba, ca si cum acum ar fi fost scoasa din cuptor.
Da sigur, sigur nu are nici un aditiv alimentar.
NOU
painea pe care o iau eu mucegaieste in 5-6 zile.
NOU
inseamna ca are multa apa in ea
NOU
si a mea…arhi ce paine iti cumperi nene ?
NOU
paine fara aditivi:)
NOU
Stii mai ce nu are aditivi – Coca Cola! yep – clean shit
NOU
1. la multi ani!
2. poate e un trucaj ordinar
NOU
2 saptamani??? painea care o cumpar eu nu prea tine nicio saptamana, iti dai seama ce are in ea?!
NOU
De mult nu mai consum paine din magazin ca-mi da o constipatie de zici ca nasc un tren. Masina de facut paine acasa ruleaza, painea e delicioasa si sanatoasa (cica tava aia super incalzita emana substante cancerigene, pofta buna!).
Aveti mare grija de paletuta de amestecat aluatul. Eu am aruncat-o la gunoi odata cu prima paine care mi-a iesit jalnica (paleta ramasese ascunsa in paine)…si am umblat juma de Bucuresti pentru o afurisita de bucatica de plastic. Am crezut ca sunt singurul idiot, dar dupa un mic search am descoperit ca e plin netul de oameni care “au ratacit paleta”.
NOU
Eu tocmai m-am decis sa renunt la masina de facut paine pentru ca nu-mi place cum iese. Don’t get me wrong, iese foarte buna doar ca nu pe gustul meu. O pastrez pentru “urgente”…
In schimb am niste faina de la tara – maneci suflecate, 10 minute de framantat, o ora de crescut, inca 40 de minute la cuptor si voila, paine mare si frumoasa, care pana si dupa 4 zile e buna de bagat in toaster 😉 (sau pot sa pun noul membru al familiei, KitchenAid-ul, la framantat ca sa nu ma mozolesc eu 😀 )
Revenind la masina de paine – cea mai misto combinatie este 50-50 faina alba de panificatie (Dobrogea, evident) si faina integrala.
NOU
…oh, si inca ceva: in painea “comerciala” se pun tot felul de aditivi, afanatori etc. pentru ca… asa cer normele.
NOU
…si o errata la postul cu faina – nu e Dobrogea e Grania verde. Cea mai tare de pe piata (reclama moca)
NOU
pidjin, noua ni s-a facut instructajul in directia aia:))
jollyca, noua ne place foarte mult. a gasit nevasta-mea o metoda de o face umflata si pufoasa de mananci paine goala
NOU
anyway… din pacate bucurestenii (si in general cei din sud) nu fac deosebirea intre franzela si paine… ia dati o fuga la Ozun sa vedeti ce inseamna o paine adevarata 😀
NOU
Hai ca esti funny …ce pretentii au unii in tara bisnitei si profitului usor … in care clientu e ciumpalacu care tre sa sara cu banii …
NOU
eu am luat o paine inainte de Craciun si avea la termen de valabilitate 31 dec 2010.O greseala desigur sau cine stie
NOU
mamaliga nu va mai place
NOU
Dupa doua saptamani si a fost buna ? Daca nici asta n-are aditivi, atunci faina care au folosita e adusa de pe Marte.
NOU
Arhi, zi-ne si noua reteta (sau macar secretu’) sa iasa ‘umflata si pufoasa’ ca painea lu’ nevasta-mea iese mediocra..
NOU
sefu, habar nu am, dar iti dau pe mail cand aflu
NOU
Pe Discovery am vazut un documentar despre US Army, si aveau aia niste sandwich-uri cu termen de valabilitate de 3-4 ani. Cica le haleau trupetii cand aduceau pacea si democratia prin Irak.
NOU
ce-i si cu strategia asta de marketing…:)) daca scria ca are, o mai cumpara cineva? mai dai si 3-4 ron pe o paine dinaia…cel putin merita nu? in loc sa papi o paine de un leu/ zi, papi o paine de 4 lei/saptamana….:))=))
NOU
Arhi, la cat de buna pare painica facuta de doamna-ta nevasta, nu stiu daca mai e valabil regimul ala pe care ti l-ai propus pentru 2010… Dar pofta buna! 🙂
NOU
Arhi, mananci paine alba?
Propun sa te ardem pe rug 😀
NOU
Nu papushe, numai faina neagra
NOU
Aha, asa.
Pai atunci mai bine mananci paine cu cartofi, mai scurtezi din drum… baetzash.
(numai un baetzash poate vorbi cu o papushe) 🙂
NOU
buna asta
NOU
Voi duce evar dorul bunicii si a painii ei in tzest. Pentru cei ce nu stiu despre ce scriu, pun un link, gasit cu gugalu’:
www.nikohomeblog.com/2009/11/paine-in-test.html
NOU
painea feliata nu rezista nici o ora fara sa se usuce…. e si logic sa contina ceva. si de prost gust din partea lor sa spuna ca nu contine, si de bun simt din partea consumatorului ca nu poate cumpara ceva dianinte sa existe 🙂
NOU
Normal că nu are aditivi alimentari. Are din ăia industriali.
NOU
aditivu e aditiv, conservantu e conservant. sunt chestiuni distincte. daca zice ca nu are aditivi, poate sa aiba conservanti si invers.
NOU
@Arhi – paine mare si pufoasa la masina ? Please, do share !
NOU
Dar eu nu inteleg de ce dracu sunt asa mari preturile la painea feliata in Bucuresti, 1,5 Ron o paine de 300 de grame, pe cand la Ploiesti o paine de 500 de grame e 1,4 ron.
Nu m-ai spu c adaca iei Titan sau french tost dai 4, 5 ron pe o paine.
Nu se folosesc aceleasi ingredinete?
NOU
@ cosovo: e taxa de capitala.
NOU
da la asta nu m-am gandit, mai au sa puna taxa ca folosim oxigenul din capitala
NOU
Eu mananc si paine din Bucuresti, sau franzela cum ziceti unii, si paine de casa. Sincer prima imi place mai mult, chiar daca a doua e mai sanatoasa.
offtopic: Vad ca tot posteaza aproape la fiecare articol “dictionar englez roman”. Dude, fa ceva cu link-ul ala ca umpli oamenii de troieni de la site-ul ala al tau !!!!
NOU
Aditivii sunt diferiti de conservanti. 🙂 Oricum, stai linistit … la cati ingurgitam, cred ca nici viermii nu ne mai mananca in pamant! 🙂 O sa fim urmatoarele mumii pentru secolele 40-50!
NOU
Buna treaba cu masina de paine, mi-am luat si eu.
intr-adevar e reclama dar si un sfat:
vezi pagina www.pronat.ro pentru ingrediente.