Nici măcar nu mai tresar când aud că a mai apărut o variantă de covid. Da, ok, move along, vor mai muri câțiva, aia e, pământul are nevoie sa respire, mama natură trebuie să se regenereze.
Mă agasează profund cum prezintă presa variantele astea. Era vineri de zici că tocmai începuse războiul nuclear dintre Rusia cu China vs restul lumii. OMICRON, ÎNGROZITOR, vom muri cu toții,fugiți, salvați femeile, copiii și jurnaliștii, singurii care vă țin în contact cu lumea și realitățile ei.

Peste tot, în presa română, aflai cum are 50 de mutații, proteina spike e diferită, au fost găsiți infectați peste tot în Europa, țările europei își închid porțile, totul e un circ de saltimbanci, pentru că toți știu că închiderea granițelor și a zborurilor nu are niciun efect, sunt doar declarații politice care subliniază cât de mult se implică ei în problemele noastre. Ce nu află de nicăieri? Ce înseamnă îmbolnăvirile astea? Sunt oameni la pat, cu tuburile în gură sau au aflat că sunt bolnavi după ce au făcut testul? Care este gravitatea reală a acestor îmbolnăviri, nu povești apocaliptice?

Nu de alta, dar unii dintre noi au mai și citit chestii, de-alungul timpurilor și știu că virusurile astea gripale cu cât au mai multe mutații, în timp, cu atât devin mai inofensive, pentru că interesul lor este să își țină gazda în viață, nu să o ucidă. Desigur, e doar o opinie de nespecialist, dar aș fi vrut să aflu opinia specialiștilor, bazată pe hard facts.

N-avem.

Ah, și încă ceva. După Delta vine Omicron, sau au căutat un nume de villain din universul Marvel?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.