Legat de chestia asta, nu mai am ce să comentez. Țepari din Belarus, no biggie, avem și aici, pe plaiurile naoșe, de la soareși până la băieții care te îmbogățeau rapid cu cursuri de amazon, nu trebuia decât să marchezi 15 000 de euro și treaba era oablă, deveneai bogat.

Nelămuririle mele sunt de altă natură.
Prima ar fi, oamenii ăștia care influențează pe youtube, că înțeleg că așa le place să li se spună, influențări, youtuberi și creatori de conținut, au o singură monedă în meseria lor și aceea este credibilitatea. Vă mai amintiți de Ilie Bivol? Exact.
Nelămurirea mea este cum sărăcie te bagi să susții o asemenea mizerie, demontabilă în 3 minute petrecute pe internet, pentru bani? Și nu vă imaginați că iau foarte mulți bani, pe un gunoi de ăsta se plătesc cam 1000 de euro, cu un maxim de 3 mii pentru cei care au followeri foarte mulți. Cum să îți faci praf credibilitatea pentru un câștig absolut mediocru, pe termen scurt?

Cealaltă nelămurire e mai terestră, așa, mai înfiptă în loessul patern. Sunt un om care a reușit să își câștige banii prin muncă multă, asiduă, zi de zi, fără weekend, fără sărbători, fără concedii, cu o mare cantitate de energie și neuroni arși. 16 ani de muncă zi de zi doar la actualul business. Nu știu la ce nivel financiar să mă plasez, eu râd cu prietenii că sunt, în sfârșit, la nivelul la care nu știu cât costă coșul de la Carrefour sau produsele de pe raft. Să spunem că 5000 de euro nu sunt bani exagerat de mulți, pentru mine și ai mei.

Dar să moară mama lui Frankfurt (nu mai zic de Răzvan Constantinescu, faptul e consumat) dacă aș da 5000 de euro unor necunoscuți de pe net, la sfatul unor imbecili de origine nedefinită, cum sunt cei din filmulețul lui Ciprian. Sunt vreo 2 oameni pe lumea asta cărora le-aș da banii ăștia fără să îmi fie grijă și niciunul din ei nu se ocupă cu investițiile în crypto. Adică cum să muncești de să îți dea sângele pe nas pentru bani, după care să îi virezi unor neica nimeni de pe net, care o au contabilă pe Ana Maria Popescu?

Iar respectivii să îți dea înapoi un câștig de 1300 euro lunar. Pentru că așa funcționează afacerile, tu le dai unora 5000 de euro, ei investesc în instrumente sigure, câștigă o grămadă de bani, pe care ți-i dau ție, după care se urcă în tramvai și pleacă la garsoniera lor din Dămăroaia, unde stau 5 persoane și 2 bătrâni amărâți, încălzindu-se la un petromax cu petrosin.

Înțeleg că trebuie să fii foarte prost să faci asta. La nivel de influențăr de youtube de prost. Dar oamenii ăia care nu sunt influențări, care chiar muncesc pentru banii lor, cum ar putea să își arunce banii atât de din vârful buzelor?

Dacă nu am fost suficient de clar, o să încerc să fiu explicit.
Oricine vine să vă recomande un produs de acesta, este țeapă. Nimeni nu DESCOPERĂ așa ceva, pentru că ar trebui să fie tâmpit să îl spună și altora. E țeapă. Dacă citiți la cineva că recomandă călduros o cryptomonedă bestială, e țeapă. Nicio monedă din ziua de azi nu face nimic, niciuna nu e mai bestială decât alta, în afară de câteva, gen ADA, care rezolvă niște probleme reale, restul sunt doar instrumente speculative tip bulă, în spatele cărora stau niște băieți deștepți. Țeapă, adică.

În rest, ați văzut ce frumos a crescut SHIBA? Mânca-l-ar tata pe el. (și nu, aceasta nu e vreo recomandare de cumpărare, SHIB, ca și DOGE, sunt niște shitcoins, cu valoare zero, care nu fac decât să plimbe bani de la săraci proști spre bogați deștepți.)

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.