În fotografia de mai jos este o Negaţie de la primăria sectorului 2.
Ce este negaţia? Negaţia este actul prin care tu, cetăţean locuitor al sectorului 3, dovedeşti la primăria de reşedinţă că nu ai depus în mod fraudulent, la primăria sectorului 2, cerere pentru acordarea de alocaţie sau trusou sau pizda ma-sii.

Lăsăm la o parte faptul că primăria ar trebui să verifice ea chestia asta din start, fără să fie nevoie să te pună pe tine să te plimbi la CELĂLALT sediu al primăriei sectorului 2, de unde să faci rost de o hârtie pe care sunt 3 semnături distincte.

Doar că tu, viteaz cetăţean al sectorului 3 NU AI POSIBILITATEA FIZICĂ de a depune acea cerere. Pentru că nu exişti în registrele de la sectorul 2. Pentru că ai buletin de sectorul 3. Pentru că strada unde domiciliezi e în sectorul 3.

Aşa că mai plătim minim o funcţionară, care să îţi zvârle hârtia respectivă prin geamul unui ghişeu clasic poziţionat, la maxim 1 metru înalţime, suficient cât să te cocoşezi umil în faţa doamnei.

Am întrebat-o şi eu pe respectiva doamnă, dacă nu am cum FIZIC să depun acea cerere, de ce mi se cere mie să fac dovada că nu sunt hoţ?

Pentru că aşa e procedura! mi s-a şuierat, delicat şi prietenos, aşa cum ar trebui să fie orice funcţionar public.

Simplu, nu?