Președintele executiv al rețelei Saatchi & Saatchi a demisionat după ce a negat sexismul din industria de publicitate

zice Petrică.

Practic, împilarea femeii de către castele masculine din industrii a devenit literă de lege. Mai te poți strecura să negi holocaustul, dacă ești suficient de mic, e posibil să scapi, dar să negi că femeile sunt discriminate, acesta este un păcat capital, care nu poate fi iertat.

Desigur, e jenant pentru cei de la Saatchi. O acțiune clar făcută pentru a da bine în ochii lumii, iată, vedeți, noi susținem femeile și rolul lor în societate. Desigur, cealaltă varianta cu Iată, vedeți, noi punem pumnul în gură liberei exprimări iar angajații noștri ar trebui să aibă doar poziția oficială a companiei nu e luată în seamă de nimeni, important e că ești un bărbat alb, de succes, ceea ce înseamnă că trebuie să fii pedepsit.

Ca o paranteză fie spus la rantul acesta cu discriminarea. Cei mai tari șefi pe care îi știu eu în agenții sunt femei. Gabriela Lungu, Monica Jitariuc, Oana Bulexa, Hortensia Năstase, Imola Zoltan, Sorana Savu, Oana Voicu, Lori Vișa, chiar și Marta Ușurelu, deși nu e chiar agenție, dar pe-acolo. Cam așa de mare e discriminarea în zona asta.

În rest, rămâne cum am stabilit. Dacă vrei să îți termini viața la bătrânețe, ca bărbat alb, trebuie să recunoști că strămoșii tăi au subjugat femeile și că tu ai oo vină istorică, pe care trebuie să o ispășești.

discriminare