Moise Guran e adorabil când face pe prostul că nu ştia că Vplay e un site ilegal şi insistă că el a plătit legal. Şi porcii zboară. A picat de prost când a declarat într-o emisiune că el plăteşte şi acum se scuză pe blog şi aduce argumente proaste. Gen “dacă bunul furat a fost cumpărat de cineva cu bună credinţă poate să îl păstreze”. Da, de aia e plină parcarea de la Furturi Auto de maşini, că proprietarii de bună credinţă le-au păstrat.

Dar hai să râdem de altceva:

Să luăm un exemplu simplu – Anatomia lui Grey. L-a luat TVR-ul şi l-a dat. Credeţi că a putut concura cu superproducţiile de pe ProTV? Aş! Ne îngroapă pur şi simplu cu uriaşa lor maşinărie de marketing. Bravo lor! Pot vinde orice rahat. E o artă, sunt de acord. Dar asta nu mă obligă pe mine să îl şi servesc. Aşa că Pro-ul ar face bine să cumpere filme adevărate căci azi are o cifră de afaceri cam de trei ori mai mare decât investiţia pe care a făcut-o în 1995 când s-a lansat.

Moise Guran are o emisiune economică la TVR. Teoretic ar trebui să se priceapă cât de cât la cifre, că nu doar citeşte de pe prompter, ci mai şi gândeşte. Îi iertăm tâmpenia cu “eu credeam că dau 2$ pe lună şi am toate serialele din lume” şi ne uităm la cum dă vina pe ProTV pentru că are marketing mai bun. Serios? Ăsta e argument? Tu nu faci audienţă pentru că ei au marketing mai bun?

A doua e şi mai adorabilă: ProTV a avut anul trecut venituri de 100 milioane euro. TVR de trei ori pe atât. ProTV a făcut profit, iar TVR număra al şaselea an pe pierdere. Tovarăşe, dacă nici cu un buget de trei ori mai mare nu poţi face audienţă şi calitate, de ce mai deschizi gura? Ca să arăţi că eşti şi mai prost dect te credeam deja?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.