Oamenii au capacitatea extraordinară de a-și deturna energiile de la ce este cu adevărat important, spre tâmpenii. Și nu cu intenții insidioase, nu. Din cea mai profundă bunătate sau naivitate.

Zilele trecute, citeam pe wallul unei fătuci, după una din serile senzaționale din piață, ceva de genul Oameni buni, vă rog eu din suflet, protestați și pentru păduri, uite, au dat lege prin care pot tăia pădurile. Pentru că exact așa funcționează un protest. Ne strângem toți în piață, consultăm agenda, Băieți, azi despre ce strigăm? păduri. Ok, hai. (în paranteză, băiatul ăla care era foarte tare la Local Kombat, fost angajat SPP, Ghiță, era azi vijelios pe la Cotroceni, strigând că nu e pesedist, dar uite ce ne face Iohannis, ne taie pădurile, uitând că legea la care face referire e semnată de nu mai puțin de 34 de pesediști, 10 din ei mari proprietari de păduri. Well, se pare că după ce iei mulți pumni…)

Un alt băiat făcea campanie pe Geeks for democracy pentru reinstaurarea monarhiei. Să vină regele și să ne instaureze dreptatea și libertatea. Păi regele e hurr durr, leucemie, alea. Nu contează, uite ce declarație frumosă a dat principesa Margareta, custodele coroanei regale, e numai bună de condus o țară. Mi-am dat eject automat, prea mulți oameni inteligenți pe cm^2, nu aveam ce căuta acolo.

Azi, altul, făcea scandal că vrea să protestăm pentru legea lustrației, să nu mai fie niciun politician cu cazier, să fie punctul 8, să blabla. Pur și simplu, când citesc de astea, nici nu mai pot urmări firul logic, ies naibii de pe internet și mă duc să mă culc. Oare ei cum cred că e faza asta cu protestul? În fiecare zi, pe la 20, un reprezentant de la guvern contorizează ce s-a strigat, după care a 2 a zi emite legea respectivă?

Problema e că mesajele astea se duc mai departe. Și sunt destul de mulți naivi care citesc și zic Da băi, suntem o forță, mâine mergem și protestăm pentru păduri, lustrație etc. Iar protestul, în loc să fie din ce în ce mai puternic și presiunea să fie tot mai mare, se împarte în proteste și protestulețe, fiecare pentru ideile din capul său și cam gata, aici se răsuflă tot.

Știți ce e trist? E că jumătate dintre voi nu veți înțelege nimic din ce am scris, ci veți pricepe că eu sunt împotriva protestului pe păduri și că e foarte bine că se protestează pe păduri, de ce nu vreau să protestez pe păduri, că uite ce face psd, ne taie pădurile. Cum să nu protestezi pe păduri, dacă nu protestezi pe păduri, înseamnă că mă-ta-i proastă UE Steaua Hey Hey!