Cred că e evident pentru toată lumea că alianța mafiei asistaților social va trece legile justiției prin parlament la foc automat, prin urmare, e la revedere papa tot ce înseamnă justiție în românia. Nu că acum ar fi vreo excelență, dar va dispărea și pospaiul care există.

Și atunci va fi momentul în care vom afla din ce e făcut Klaus. Pentru că și PSD, și restul și-au dat seama că românii nu au nimic între picioare și că protestele românești sunt fix pix. Adică, cel mult, citez “ne vom strânge iar în piață, să bem ceai cald și să facem glume șmechere, pe care să le fure Curtea Veche”. După care, un marș al prieteniei prin oraș.

Așa că singura speranță va fi ca președintele să refuze să le promulge.
Astfel, vom afla dacă avem pe cineva acolo sau, pur și simplu, nu mai avem pe nimeni. Pentru că, până acum, în ultimii ani, am fost singuri. Niciunul din politicieni nu și-a asumat apartenența la #rezist sau vreo altă mișcare, toți jucând safe, la păstrarea scaunului. Nici măcar președintele, care avea ocazia de atâtea ori să o facă, dar nu a făcut-o, lăsând tot timpul impresia că se ține cu dinții de scaun.

Și nu, nu mă refer la președinte jucător sau alte gunoaie promovate de băsescu. Ci la umilința și slugărnicia cu care a promulgat toate legile contestate din ultima vreme, fără să schițeze nici măcar o umbră de împotrivire publică, lăsând impresia că este și el, acolo, în grupul care își protejează interesele.

Ocazia refuzului promulgării legilor justiției este cea care va demonstra dacă se agață de scaunul prezidențial sau nu. Pentru că, cu siguranță, va fi suspendat, dacă se opune și se va organiza referendum. Și, pentru prima oară, președintele ar arăta că nu se agață de funcție și riscă totul pentru țară.

Dacă va face asta, va fi, în sfârșit, cineva care să ne reprezinte și pe care îl vom aduce înapoi, la referendum, fără niciun dubiu.
Dacă nu, înseamnă că nu mai avem nimic și că orice fel de rezistență este inutilă, pentru că nu avem pentru cine rezista.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.