profi studenti

Citeam ieri un titlu pe TNR (a mai realizat cineva că pe TNR sunt haioase doar titlurile, in rest…?) conștientizând brusc că toată lumea asociază studenția cu sărăcia. Studenți săraci, foame de student și altele.

Mno, am fost și eu student, de vreo câteva ori chiar, pentru că nicio facultate nu se reține bine dacă nu treci de multe ori prin ea. Am stat inclusiv în cămin câteva săptămâni, în Moxa, din motive ce țin de pierzanie, cunoaștere internă de oameni și diverse fumuri.

Adevăr vă zic vouă că, deși la momentul acela câștigam undeva în jur de 1000 de euro pe lună, eram cel mai sărac dintre toți cei pe care îi cunoșteam. Aveam cel mai amărât telefon, doar o pereche de pantofi, singurul care nu auzise de numele țoalelor de firmă pe care le îmbrăcau colegii mei mai tineri și mai întreținuți de părinți.

Pentru că da, studenții primesc bani de acasă. Multișori. FOARTE MULTIȘORI. Sunt departe zilele în care studenții amărâți se strângeau în piață, să mai ceară 2 lei în plus la bursă. Astăzi manifestațiile se fac pe fb, de pe telefoanele de minim 3000 de lei, că doar nu o fi copilul meu mai prost, să aibă penultimul model de Samsung.

Nu zic că nu sunt și studenți săraci. Desigur că sunt. Doar că ei, astăzi, sunt o minoritate. Predomină cei care dețin mașini mai scumpe decât profesorii lor.

Pe de altă parte, haios anunțul de la Profi, care angajează studenți și le plătește căminul, cu o singurică micuțică condiție. Să lucreze program normal, fără absențe.

Pentru că știe oricine, la facultatea aia e suficient să te înscrii, pentru că automat o termini. Nu ai de mers la cursuri, la seminarii, la laboratoare, la examene, la nimic. Important e să fii înscris și să îți plătească Profi locul în cămin.

Oh well… Le Mec…

studenti la munca

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.