În fiecare an, în ABSOLUT FIECARE AN, apare discuția asta despre brazii de crăciun și cum distrugem natura tăind sărmanii pomișori. Circulă voios pe facebook o mizerie cu durerea brazilor care arată ca niște fire de grâu și alte căcaturi de astea vomitive, care omit adevărul, doar pentru a exploata prostia umană.

Brazii vânduți de Crăciun sunt de crescătorie. Sunt crescuți special pentru asta, în rotații anuale. Practic, timp de 8-10 ani, până la prima recoltare, acele pepiniere asigură încontinuu oxigenul acela după care plânge orice imbecil de facebook care și-a dat seama că salvează planeta cu un like. Oxigen care nu ar exista, altfel. Și mai rău, brazii trăiesc doar în soluri acide, improprii altor culturi, prin urmare, dacă nu ai brad acolo, nu ai nimic, deci nici măcar oxigen. Și mai tare, în crescătorii, brazii cresc cu o densitate foarte mare, neîntâlnită în natură, deci și mai mult oxigen.

După ce ați citit asta și după ce mai căutați puțin pe google, gândiți-vă cât poluează un brad de ăla de plastic, pornind din momentul topirii peletol de plastic și până la produsul finit, plus vă rog să îmi spuneți unde ați reciclat bradul de plastic pe care l-ați aruncat anul acesta. Și dacă știți în ce constă acea reciclare și de ce energii și costuri, inclusiv de mediu, e nevoie ca să reciclezi așa ceva.

Câteodată sunt absolut uimit, complet debusolat despre cum lucruri simple, la îndemâna unui copil, eludează mintea majorității adulților și se transformă în campanii de demență publică. După care îmi aduc aminte că demența vaccinurilor a pornit de la faptul că Jenny McCarthy a fătat un copil autist și a decis ea că e autist din cauza vaccinurilor.

Și mă calmez. pur și simplu oamenii, în ansamblul lor, sunt proști și sunt mișcați înainte doar de bule de inteligență. Care bule devin din ce în ce mai rare.