O țineți minte pe coreeanca Shin A Lam? Cea care a fost furată pe față de arbitrele naziste, favorabile adversarei nemțoaice a coreencei? Mai țineți minte ce s-a întâmplat după aceea?

Antrenorul fetei s-a dus și a depus contestație peste tot unde s-a putut. Pur și simplu întrecerea s-a oprit pentru o oră și ceva. Omul a căutat dreptatea elevei sale până în pânzele albe. A fost înfrânt la final, pentru că mafia e prea mare. Dar A LUPTAT, a plecat cu capul sus și a scuipat pe medalia de consolare pe care voiau să le-o ofere.

Comparați vă rog cu ce s-a întâmplat azi la bârnă, cu Cătălina Ponor.
Americanii au făcut contestație la notă, ai noștri au privit cu ochi blânzi, de oaie, cum medalia de bronz a Cătălinei a dispărut, au mai privit o dată tabela, cu aceeași ochi de oaie și aia a fost. Clar, judecătorii de la gimnastică au furat, înțelegem toți. Dar să fii imobil ca o oaie în plantația de sequoia giganteea? Nu tu contestație, nu scandal, nimic băi, nimic. Miorița pe podelele din Londra. Acceptarea inefabilului morții și transhumanța boilor la munte.

Pe bune, alt popor chiar nu putea să aibă o baladă mai națională decât Miorița.
Balada leneșilor și a lașilor.

PS: Cel ce a depus contestația pentru americani a fost antrenorul lor, un român. Între timp, belu și bitang priveau, supremi, sala.

84 comentarii Adaugă comentariu

 1. Pai cam asa se intampla si nu vreau sa spun ca daca esti roman esti dat la o parte si daca esti american, ti se cuvine aproape totul.
  S-a vazut clar,
  Catalina a fost peste americanca, chiar mi-a parut rau.

  0

 2. #2

  Presupun ca si-au ales si locul unde sa fie ingropati. Caracteristic romanesc:))

  0

 3. Fix ca la nationala Romaniei, atat furt a mai fost a mai fost pe capul nostru din partea arbitrilor, incat n-am putut vedea cat de slabi suntem. Asa si la gimnastica sau orce sport in care e implicat un sportiv roman, ni se pare ca e o mare conspiratie impotriva noastra.Prea facem din tantar, armasar!!! In schimb ce mi se pare impardonabil e lipsa de reactie a antrenorilor.

  0

 4. #5

  Tzoapele scoase proaspat din ulei de pe farfuriile Mc Donalds au furat pe fatza. La amandoua aparatele nu au avut nici un pic de senzualitate, tehnica. A sarit ca un dop, a facut putin show, sustinerea publicului si cam asta a fost The best from the world….my assss. Bitch!

  0

 5. #6

  Pai nu stiu, se mai putea (admitea) contra-contestatie? La baieti pe echipe a fost scandal, Japonia a contestat (si ei, intamplator, o belisera la ultimul aparat), au primit punctul in plus, au fost pusi inapoi pe podium (argint). Ucrainenii, care iesisera astfel din metalii, n-au mai facut la randul lor contestatie. Deci, cum vine treaba?

  Altfel, sa-mi fie cu iertare, dar americanca merita la barna bronzul, de la bun inceput. Ponor a facut destule greseli incat sa nu aiba pretentii. Da, americanca a avut un exercitiu ceva mai simplu, dar a fost solida, a facut bine cam totul – fara balanganeli, fara alunecari, fara s-o deoace Alexoi etc. Deci cam aveau tot dreptul, IMO, si sa conteste medalia…

  0

  • #7

   de ce sa nu se admita, ce, e pe principiul primul care ajunge?

   0

  • #8

   Nu stiu, ma intreb doar.

   0

  • #9

   vero » nu cred ca din 8 participanti, prima echipa care depune contestatie castiga, iar restul nu mai au dreptul.

   0

  • Dupa exercitiu faci contestatie, cum este si normal. Asa ar face toti la finalul probei, poate poate mai urca cateva pozitii.

   0

  • #11

   Pai daca e contestatie doar dupa exercitiu, atunci e “mumu” pentru toti in afara de ultimul. Ponor dupa exercitiul ei s-a luat cu mainile de cap si cam atat.

   0

  • #12

   nu cred ca e singurul moment in care poti contesta ceva. e ilogic si incorect pentru ceilalti 7 oameni

   0

  • Eu stiu ca asa este. S-a zis la sabie, cand a facut rusul o contestatie, ca nu se poate contesta a doua oara ceva rezolvat de juriul de apel. Intr-un fel, pare logic asta.

   Am impresia ca nu poti face oricat scandal vrei acolo. In momentul cand intri in concurs semnezi niste acte prin care esti de acord sa respecti regulile, deciziile juriului, sa te comporti civilizat etc.

   In virtutea lor, daca faci scandal, te da afara si gata, asa cum la fotbal poate fi trimis antrenorul afara de pe teren si n-are ce face mai mult. Din acest motiv nici la start furat la atletism nu se face mare scandal, desi e o imbecilitate sa te dea afara dupa un singur incident; daca ar face scandal mai mare, probabil ar pierde totul.

   0

 6. Eu stiu ca depunerea contestatiei la gimnastica se poate depune doar inainte de intrarea urmatorului competitor in concurs.

  0

 7. #15

  La fel au păţit şi ucrainenii după contestaţia făcută de japonezi la gimnastică pe echipe băieţi.

  0

 8. Se ia dupa nota de la executie, nicidecum dupa dificultate.

  0

 9. #17

  Stai ca antrenorii dau vina pe Catalina. Catalina spune ca dupa proba de la sol nici felicitata nu a fost nici de Bellu nici de Bitan la a luat argint. Rusine se comporta ca niste smardoi in loc sa-si apere concurentele.

  0

 10. #18

  Remember Andreea Raducanu, nu se poate sa fim peste tot peste americani,. cum au spus si alti, avem de luptat si cu coeficientul de tara.

  0

 11. #19

  11 sept. dude, serios?

  0

 12. #20

  Pârţ.

  0

 13. Pai bunii nostri antrenori (si nu sunt ironic aici) nu au mancat si ei o paine buna candva de la americani? …. Jenibil!

  0

 14. #23

  CTP , Cristian Popescu a scrie în Gândul- despre gimnastele astea, a luat-o razna de tot boşorogul. Şi-a făcut şi cont de facebook în care spune ce capodoperă de filme Batman. E varză, s-a tâmpit de tot :))))

  0

 15. #24

  M-am accidentat la degetul mic de la picior. Am intrat cu piciorul într-o cărămidă, în morţii ei, şi n-am unghiile tăiate de vreo 3 luni. Le am mari. Şi mi-a dat unghia peste cap puţin. S-a julit puţină piele. Da nu s=a rupt unghia. Ia uite, bă, dacă îmi tăiam unghiile n=o păţeam.

  0

  • #25

   ia zi-ne, cum muri aia?

   0

  • am auzit ca s-a tinut si minut de reculegere, e adevarat?

   0

  • #27

   Te referi la Mihaela Ursuleasa? Păi cam cum s-a scris.Nu s-a sinucis, nu lua nimic, pur şi simplu probleme de sănătate. Atac cerebral. Ea era o fire foarte impulsivă, avea probleme cu tensiunea, era pe sistem nervos,turbat.Cine a văzut-o şi ascultat-o cel puţin o dată pe viu îşi dă seama ce zic. Şi stres, multe. era desparţită de bărbacsu

   Când am auzit nu mi-a venit să cred,. Ultima oară am ascultat-o la Atheneu pe 6 iunie, atunci am văzut-o ultima dată,. A avut două conerte, unul pe 6 al doilea pe 7 iunie, al doilea l-a anulat tot aşa motive de sănătate. Da cine îşi închipuia că se va ajunge aici. Păcat. O valoare. O pianistă bună, punea suflet, pasiune

   0

  • #28

   Anevrism… se poate intampla oricui, oricand si – doamne fereste- sunt sanse mici sa scapi ( doar daca din intamplare esti fix la usa spitalului si te remarca cineva in secunda 2).

   0

 16. #29

  Am mai zis si io: Miorita si Mesteru’ Manole cele mai tampite balade ever. Ia incercati sa-i explicati unui neamt actiunea din cele doua, sa vedeti ce rade cu spume. Acuma nu stiu daca ele sunt responsabile de labareala asta in care traim, sau sunt numai o oglinda a comportamentului nostru. Probabil o combinatie de cele doua, avnad in vedere ca invatam la scoala de mici aceste insetimabile valori ale poporului roman. Iar la gimnastica din pacate nu ne-am comportat altfel decat suntem in fiecare zi. Ii lasam pe toti sa se cace in capul nostru.

  0

  • #30

   Dar ne reprezinta absolut perfect. Manole isi omoara nevasta ca sa faca biserica si ciobanu o ia la laba si plinge ca il omoara aia.

   0

 17. #31

  din cate stiu, poti face contestatie doar la nota proprie. nu cred ca ar fi primit nota mai mare… dar sa ai aceeasi nota si sa nu ai loc pe podium este nedrept.

  la ambele exercitii de la sol ma plimbam de nebun prin casa, aproape ca m-a lasat inima cand am vazut-o pe Sandra ratand saritura…

  e clar de acum ca nota de pornire si dificultatea conteaza. Daca si la urmatoarele competitii pornim de la 6 la 6.3 maxim, cand adversarele sunt undeva la 6.5, nu mai pot fi iertati antrenorii. Nu mai tine cu exercitii frumoase si bine executate de cand cu noul sistem de notare, are trebui sa ne adaptam.

  0

 18. #32

  Ooo..cine s-a intors. Credeam ca te-au oprit aia in Berlin sa conduci Al Patrulea Reich.

  0

 19. #34

  Da, Hary, era vorba să cânte cu orchstra de tineret, dar ea a anulat aceste concerte mult înainte pe motive de sanatate, inca de la sfarsitu lui iulie . Da cine îşi inchipuia ce e cu ea. Era mică aşa, o mână de om, dar avea o constituţie robustă, musculoasă, tocmai că nu părea bolnavă, ţi-am zis ultima oară am văzut-o acum 2 luni. Nu mi-a venit să cred, tocmai fiindca o vazusem şi nu parea sa sufere de ceva.

  0

  • surse germane vorbeau de un anevrism cerebral, care a puscat.
   cat ai fost plecat, am dat peste Das Judenthum in der Musik, si prompt m-am gandit la tine….:-)

   0

  • #36

   Da, e un eseu scris de Wagner

   Era prea exhibiţionistă Ursuleasa uneori ce-i drept. Si nu e bine, că distragi atenţia de la muzciă. Chiar ea spunea ca personalitatea interpretului nu tre’; s-o depăşească pe cea a compozitorului. Mă rog

   0

 20. #37

  La 33 de ani… îţi dai seama e un soc oarecum…
  Bărbacsu tot aşa, muzician, un ţigan, cântă tot printr-o orchstră prin Viena, pe-acolo l-a cunoscut. Şi s-au desparţit. Nu cunosc detalii, nici nu m-a interesat.
  Bine, nu pot spune vai cea mai mare şi bună pianistă, cum o pupă în cur unii. Nu, tată, sunt pianisti mai buni, care îmi plac mie, inclusiv români. Dar şi Ursuleasa era o valoare, nu mă dădea pe spate, însă era o valoare. Cânta pe marile scene. Avea stilul ei, originalitate, avea patos, punea tot sufletul când cânta. Ti-am zis=- trebuia s-o vezi pe viu, cum se manifesta, dirija ea orchestra, se băga peste dirijor. Pe de alta parte, tocmai d-asta nici nu mă miră ce i s-a întâmplat, avea o fire impulsivă, mereu tensionată. Si ceva ereditar. Mă rog. Păcat de ea. Putea să mai cânte destul. Păcat. O ţin minte cu acel Chopin 2 de-acum 2 luni, dar şi cu un Beethoven 3 tot aci în România, acum 2 ani.

  0

 21. #38

  Off opic si nu prea: are cineva idee ce naiba a fost sunetul ala care s-a auzit in sala, IN TIMPUL exercitiului Sandrei Izbasa? Sunet care i-a intrerupt concentrarea si-a facut-o sa greseasca aterizarea?
  Eu n-am mai auzit niciodata asa ceva, dupa nicio evolutie – si-am vazut, de-a lungul timpului, sute…

  A naibii coincidenta, fix la ea s-a intamplat.

  0

  • #39

   Ingrid » eram la un bar, nu am auzit

   0

  • #40

   Am impresia ca e sunetul care marcheaza ca a cam trecut timpul de executie. Se auzea si la barna acelasi sunet.

   0

  • #41

   Ingrid, te referi la sunetul (piuitul) de se aude la toate gimnastele cand raman doar 10 secunde din exercitiu. Nu, n-a fost sabotata, a cazut in cap, atata tot. Si eu sunt mare fan gimnastica si mor de nervi dar la Izbasa chiar n-a fost nimeni de vina…

   0

  • #42

   Priceput. Dar tot nu inteleg, in cazul asta: exercitiul nu fusese conceput astfel incat sa se “muleze” exact pe timpul alocat? A tras ea de timp? De ce-ar fi facut-o?

   Nu reusesc sa pricep. De parca ar mai avea vreun rost, oricum…

   Mizerie mai mare ca la Londra 2012 n-a fost la nicio editie JO. Asa o sa ramana in istorie: o Olimpiada cu blaturi (gen badminton), cu furat sportivii pe fata, cu impins americanii in fata in mod porcesc, cu sefi de delegatii care-si fac sportivii de cacao in toata presa (gen Lipa)…

   0

  • #43

   Ba da, se muleaza, dar de multe ori exercitiul dureaza pana spre limita maxima iar gimnasta cat se pregateste de cate o diagonala/figura mai pierde cateva secunde, mai respira, mai isi potriveste picioarele si e nevoie sa stie ca mai are cateva secunde pt coborare/ultima diagonala. Altfel ar fi penalizata fara avertizare, practic piuitul ajuta gimnasta. Iar asta se intampla peste tot. In fine, parerea mea este ca pe Izbasa nu o ajuta mult nici melodia aleasa pt sol dar…e doar parerea mea…
   Cat despre Olimpiada asta, eu una sunt dezamagita din multe puncte de vedere.

   0

  • #44

   daca urmariti cu atentie exercitiile de la sol, cand mai sunt cateva secunde din exercitiu, se aude acel piuit de avertisment. daca nu e galagie mare in sala, cam in 90% din cazuri se poate auzi, de obicei chiar inainte de ultima diagonala (atat la fete, cat si la baieti). la barna nu exista asa ceva, singura explicatie e ca in timp ce va uitati la barna, o alta concurenta evolua la sol.

   0

  • #45

   Eu tin minte ca exista si la barna, cel putin in finalele pe aparate sigur da, pentru ca pe langa ca se aude, Alexoaia zice tot timpul “trebuie sa se pregateasca de coborare” cand piuie.

   0

  • #46

   @ Corcodusul. Era finala la barna, alte exercitii nu mai erau la nici un aparat nici chiar la sol. Da, acel semnal este si la barna.

   0

 22. #47

  Şi ca să mă refer şi la subiect, dacă0mi permiteţi, pentru mine Mioriţa este o capodoperă

  0

  • este mai mult decat atat, este radiografia acestui popor minunat. …

   0

  • #49

   Hary, nu stiu daca e chiar radiografia poporului nostru minunat. In Miorita e vorba despre acceptarea sortii. Moartea e privita ca un eveniment banal; acceptata si asteptata cu impacare si demnitate. Daca baciul moldovean se ascundea in varful bradului 3 zile , scapa cu viata si pe urma cobora sa isi proclame glorios victoria, atunci da! Aveam radiografia poporului minunat.

   0

 23. freigedank, eseul acela era scris de K. Freigedank initial, pseudonimul lui Wagner.
  abia mai tarziu s-a demascat si l-a reeditat cu numele lui.
  tu cand te demasti? 🙂

  0

 24. #51

  figdocs.sportcentric.net/external/serve.php?document=1969
  Citeste articolul 2 (paginile 10 si 11 din pdf). Apoi cere-ti scuze fata de delegatia Romaniei care nu avea absolut nicio solutie regulamentara de atac. Povestile cu e ilogic/neetic si alte asemenea sunt pentru prosti. In momentul in care s-au inscris in competitie au acceptat automat si regulamentul competitiei.

  0

  • #52

   vlad » nu am de ce sa imi cer scuze nimanui, totul ramane valabil

   0

  • #53

   Mi se pare mult 300,500 si 1000 de $ contestatia…

   0

 25. #54

  @Arhi, zvonul este ca Belu nu a vrut sa cheltuiasca niste bani intr-o situatie in care nu putea castiga. Medalia aia era cu dedicatie. Pe fiecare podium trebuie sa fie o americanca. La gimnastica, depunerea unei contestatii este insotita de o taxa destul de piparata (eu stiam zece mii)

  0

  • #55

   da, corectez. Intre timp m-am informat, e ceva la niste sute de euro taxa.

   0

  • #56

   Zece mii de? Lolll

   0

 26. #57

  @alin
  da, serios, poate baga la cap ca nu`s ei gaozul universului.Nu e de ajuns ca se erijeaza de peste juma de secol in jandarmul lumii? acu` trebuie sa mânărească si olimpiada?
  si chiar daca ar fi ei gaozul lumii si se caca in tot ce inseamna libertate, idei, democratie, capitalism si mms doar pt putere( nu fi asa surprins. de ce crezi ca fac ei tot ce fac? pt libertate si democratie? it`s all about power, baby).
  din cand in cand trebuie sa le reaminteasca cineva ca cacatul merge si la deal. deci da, sept11 in direct si in reluare vreo douj` de ani asa.

  0

 27. #58

  Dai un ban, stai pă podium.

  0

 28. Ce contestatii. Daca ti-ai luat o nota proasta, ti-ai luat-o pe merit. Daca facea altcineva si nu americanii ramanea tot cu nota aia.

  0

 29. Cu tristețe vă spun, o discriminare există și am trăit-o personal: mi-a fost refuzat un job de 20 000 lire sterline pe an, după ce am trecut probele, pe motiv că sunt român.

  0

  • #61

   Si ti s-a zis direct? Atunci cum ai trecut probele?

   0

 30. Şi dacă făceau contestatie sărea presa că ne ţigănim ca la uşa cortului. Nici cum nu-i bine. De ce nu vedem pasivitatea în cazul ăsta ca pe un semn se maturitate? Ne place să ne ţigănim?

  0

  • danicorban,
   “In Miorita e vorba despre acceptarea sortii. Moartea e privita ca un eveniment banal; acceptata si asteptata cu impacare si demnitate.”

   Inseamna ca Bellu si Bitang sint rupti din Miorita.
   Chiar tu ai descris-o frumos…:-)

   0

  • sorry Haivas, postul de mai inainte, nu trebuia sa fie plasat aici.
   l-am pus mai jos.

   0

 31. @Haivas, lasa ca s-au tiganit americanii prin intermediul unui roman.

  0

 32. @Jalane După ce am dat tot felul de probe timp de o săptămână și s-a chinuit angajatorul aproape o lună să-mi facă rost de permis de muncă în Londra, l-au ales pe următorul, un belgian, cu toate că, după spusele angajatorului, eram mult mai bun decât el.

  0

  • #67

   Pai bun, si asa ti s-a zis:

   Esti mult mai bun ca ala dar il alegem pe el? Salariu v-ar fi dat la fel amandurora?

   0

  • Față de belgian aș fi avut cu 2000 mai mult + transport în Londra + diverse asigurări. Ei au tot încercat timp de o lună să-mi obțină permis de muncă numai că nu au reușit. Asta e, viața e crudă, numai că din ce în ce mai mult nu mă mai regăsesc în societatea asta scindată din România, acesta fiind principalul motiv pentru care aș fi plecat.

   0

 33. #69

  in caz de egalitate, castiga cea care a avut punctajul mai mare la executie, nu la dificultate! deci matematica functioneaza in continuare.
  contestatie poti sa faci la propriul exercitiu, nu la al altcuiva. daca ponor considera ca ar fi meritat mai mult decat a luat la barna, sunt sigur ca belu si bitang ar fi depus contestatie. asa insa, n-aveau ce face.
  cat despre sol, lumea a huiduit pt. ca nu se pricepe. pentru necunoscatori, a fost clar ca ponor a executat mai bine de cat americanca, acelasi lucru l-au vazut si arbitrii, care i-au dat cea mai mare nota din concurs la executie. intervine insa si punctajul pt. dificultate, unde americanca a avut vreo 3 sau 4 zecimi in plus. cu alte cuvinte, daca tu executi perfect o tumba iar eu fac 14 tsukahare si la ultima imi tremura putin piciorul, ghici cine castiga?

  0

 34. #70

  Ce-ar fi sa bage astia si la fotbal treaba asta cu contestatiile care sa se termine cu schimbarea rezultatului 🙂 … Ar iesi cu omor.
  De ce pana mea nu e asa peste tot? Adica decizia odata luata nu se mai schimba…
  A gresit arbitrul -sanctiuni drastice… Mita – afara cu ei…

  0

 35. @danicorban,
  “In Miorita e vorba despre acceptarea sortii. Moartea e privita ca un eveniment banal; acceptata si asteptata cu impacare si demnitate.”

  Inseamna ca Bellu si Bitang sint rupti din Miorita.
  Chiar tu ai descris-o frumos…:-)

  0

 36. N-am citit chiar toate comentariile, dar daca nu a dat-o nimeni pe asta, o dau eu: numai un roman putea face contestatie impotriva Romaniei!

  0

  • #73

   Irelevant. La momentul ala, era sub steag american. Din mana lor isi mananca painea.
   Ce parere ai, cam care-ar fi fost soarta lui – profesional vorbind – daca se facea ca nu-l aude pe Karoly care zbiera “fa contestatie” si their precious Raisman ramanea in afara podiumului?

   Nici eu nu-s de acord cu mizeria facuta Catalinei, dar mizeria a fost facuta de arbitri, nu de antrenor.

   0

 37. Ai nostri antrenori spera probabil sa ajunga antrenori tocmai la echipa SUA, asa ca erau intr-o postura delicata si nu-si permiteau sa atace … Plus ca noi romanii in general avem politica strutului si bagam capul in nisip cand se-npute treaba.

  0

 38. #75

  Regulamentul nu iti permite sa contesti decat nota pe care ai luat-o tu ca si competitor. Nu ai voie sa contesti nota luata de alt concurent. Contestatia se face pe loc, inainte de a incepe urmatorul exercitiu.

  0

 39. #78

  Ati vazut cum ceilalti antrenori si-au felicitat si imbratisat elevele, chiar daca nu au luat o medalie? Cei 2 ai nostri nimic, nici un gest de parca ar fi fost de piatra.

  0

  • #79

   Asa s-a calit otelul. Era titlul unui film rusesc.

   0

 40. #80

  AFAIK, 10 secunde (?) in care poti depunde contestatia. Dupa care, adio si-un praz verde. Sau cel putin asa spune antrenorul americancei in EVZ.

  0

 41. #81

  Chiar vorbeam cu cineva si spuneam ca olimpiadele sunt frumoase pentru ca-s competitii sportive corecte, dar dupa cate manarii am vazut anul asta, am impresia ca astia fac mai multe manarii ca aia din fotbalul romanesc.

  0

  • #82

   Si totusi, poate fi si frumos… Finala masculina la bara fixa 🙂 Cred ca cea mai frumoasa, sportiva si plina de fair play finala. Cel putin in ceea ce priveste gimnastica.

   0

 42. Inca nu v-ati prins ca si aici e ca la Eurovision?

  0

  • #84

   Pai romanii nici daca ar arbitra Isus Hristos nu ar fi multumiti.

   0