Originalul AICI

Minutul și scorul
03.03.2022 / 20:30
🪖Localitățile Borodyanka și Chernihiv, de lângă Kiev au suferit distrugeri massive în cursul zilei de azi.
🪖Kievul a fost bombardat cu rachete și astăzi. Se înregistrează schimburi de focuri locale în partea de vest a orașului. Orașul se pregătește în continuare de asediu. Apărătorii baricadează bulevardele. Câteva zeci de mii de locuitori își petrec noaptea în metrou sau în adăposturile anti-aeriene ale orașului.
🪖Harkov-ul rezistă în continuare.
🪖Odessa se pregătește de asediu.
🪖Trupele ruse au ajuns la periferia orașului Nikolaev.
🪖Alte 9 localități sunt confirmate că ar fi fost ocupate de ruși în cursul zilei de azi (Blagoveshchenka, Sinya Gora, Petrovskoye, Shevchenkovskoye, Sladkaya Balka, Ilchenkovo, Ocherevataya și Novoprokopovka – dacă chiar sunteți curioși)
🪖În Mariupol rușii au distrus poduri și garnituri de tren. Gara este sever avariata. Evacuarea orașului este foarte dificilă spre imposibilă. Orașul își traiește ultimele clipe înainte de a fi cucerit.
🪖200 de voluntari croați ( mercenari – cum îi numesc rușii) au ajuns în Ucraina. Atașatul militar croat la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe al Federației Ruse pentru explicații.
🪖La Kiev s-a înființat un soi de ”Pet Patrol” – voluntarii caută animale închise în case sau apartamente de proprietari și le eliberează/au grija de ele.
🪖Vasul cargo estonian Helt, capturat de marina rusă în Marea Neagră ieri, s-a scufundat astăzi în largul portului Odessa după ce a lovit o mină. Conform informațiilor din media, o navă a marinei ruse a folosit cargoul ca scut. Există suspiciunea că mai multi membrii au echipajului au murit.
🪖Letonia a donat Ucrainei 200 de drone militare.
🪖Wizz Air a lansat o campanie prin care oferă 100.000 de bilete de avion gratuite refugiaților din Ucraina care se imbarcă în Polonia, Ungaria, Slovacia sau România.
🪖 Airbus și-a suspendat sprijinul logistic și furnizarea de piese de schimb pentru avioanele Airbus înmatriculate în Rusia.
🪖H&M își suspendă activitatea în Rusia. Să vezi necaz cand o anunta și Victoria”s Secret vinde eroic.
🪖Toyota și Lexus au suspendat livarile de masini in Rusia. Toyota a închis temporar fabrica sa de la St. Petersburg.
🪖IKEA își închide de mâine, pentru o perioadă de trei luni, toate magazinele din Rusia. ( Perioadă nedeterminată, după alte surse)
🪖Viktor Orban, după porcăreala cu vizele, vrea să găzduiască discuții de pace între Rusia si Ucraina.
🪖Vokswagen oprește producția de la uzinele din Rusia
🪖Atât președintele Moldovei cât și al Georgiei au semnat astăzi cererea de aderare la UE.
🪖Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege prin care confiscă toate proprietățile Rusiei sau cetățenilor ruși de pe teritoriul Ucrainei
🪖Amnesty International a documentat atacul din 28 februarie din Harkov în care au fost uciși nouă civili. Aceștia plecaseră după apă.
🪖Ambasada Ucrainei în Marea Britanie a încasat un atac cibernetic. Nu îi mai funcționează nimic în acest moment.
Romania
🇷🇴 Cele șase tiruri cu ajutoare umanitare ce au plecat ieri din Bucuresti au ajuns la Cernăuți. Este o inițiativă a Crucii Roșii susținută în cea mai mare măsură de Emag.
🇷🇴 COSR va oferi găzduire sportivilor ucrainieni în baza de la Izvorani.
🇷🇴 Sorin Cîmpeanu a semnat un ordin de ministru prin care copii ucrainieni vor putea fi înscriși la școlile din România în orice moment.
🇷🇴 La vama Siret sunt în continuare măicuțe care împart caserole cu sarmale calde refugiaților. 😊
🇷🇴 Conform Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică au început sa apara mesajele false – tentative de fraudă – cu donații pentru Ucraina. Fiți atenți pe unde donați.
🇷🇴 Oamenii cumpără valută într-o veselie, este criza de cash în piață. Bine, probabil sunt aceeasi oameni care au golit rafturile de fasole și mălai la începutul pandemiei.
🇷🇴 Alți oameni, poate aceeași, au dat năvală și în farmacii să cumpere iod.
Altfel:
❌Iahtul de 800 de milioane de dolari al oligarhului NU a fost confiscat de autoritățile germane.
❌Încă NU este confirmat faptul că de mâine Rusia ar institui Legea Marțială pe teritoriul ei.
❌Mig-ul si IAR-ul prăbușite în Dobrogea NU au nicio confirmare că s-au prăbușit din cauza vreunui bruiaj electronic ori rază laser.
Căutăm confirmare pentru:
🤷Compania aeriană rusă S7 a anulat toate zborurile internaționale, inclusiv pe cele din spațiul CSI. O aeronavă S7 ar fi arestată la Erevan.
Pe mâine! 🪖
P.S. Friends, dacă vedeți ceva în neregula la listele astea, folosiți darul comunicării să îndreptăm.
P.S. Găsiți minutul si scorul și pe Telegram. t.me/minutulsiscorul ( aici caut colaboratori. 😃)

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.