taietei de casa

Mâncarea mea preferată e supa de găină cu tăieței de casă. Dar preferată la modul extrem, sunt capabil să mănânc tot timpul așa ceva, fără să mi se facă rău. Chestie testată.

Problema mea cea mare e că nu suport chestiile animiste în farfurie. Nu pot mânca o găină întreagă la cuptor, dacă are forma unei găini. Nu pot mânca un pește, dacă e pregătit întreg. Nu pot mânca purceluș de lapte la cuptor, dacă e purcelul întreg.

Nu mai vorbesc de prezența capului, care să mă privească, cu ochișorii ăia fierți. Pur și simplu mi se face greață maxim și nu mai pot mânca.

Ieri a făcut soția mea iubită și adorată supă cu tăieței, dintr-o găină/pui adus de la țară. Iar marea ei greșeală a fost că a pus găina întreagă în oală.

Iar acum, când iau capacul de pe oală, văd cadavrul ăla plutind în zeama galbenă și pur și simplu îmi vine să vomit.

Mi-e teribil de milă de boala mea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

129 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu esti singur.

  2. #3

    Niste copii din Africa au mancat si astazi noroi cu apa deoarece supa de gaina cu o gaina intreaga le starneste repulsie si greata.

  3. Offf… cand te gandesti cat de repede i-a fost rapita viata bietului animal 😀

  4. Asa arata supa gatita de dna Arhi?

  5. #11

    Jewish Penicillin.

  6. Si mie imi place supa de gaina, insa din cand in cand alternez cu supa de vita…Plus ca la supa de vita nu ai riscul sa dai peste o oala in care sa pluteasca o vaca.

    • #13

      Depinde cata faci. Daca faci mai multa, parca merge sa lasi doi-trei vitei plutind intregi…

  7. #14

    pai daca cadavrul e intreg se descompune mai incet si are vreme sa iasa din el toata esenta aia de carne si oase si piele. :))

  8. #15

    Pot sa pun o poza cu ce am pregatit eu saptamana trecuta?

    • #16

      Daca esti fata si te-ai pregatit de o orgie, da, pune te rog poze.

  9. Defineste intreaga.

  10. #20

    ochiu’ de miel din borsul de miel de Paste, delicatesa frate. Pacat ca are doar 2

    • #21

      Ochii se scot inainte de a pune capul la fiert. Poza pe care am trimis-o e relevanta. Ochii ii scot cu cutitul. No joke.

    • #22

      eu ii mananc si ochii. raman doar cateva parti

    • #23

      @blue: unii poate ii scot nu zic, dar ca nepot de cioban am vazut ceva borsuri de miel si am halit ceva ochi si creier.
      E drept ca prima oara m-am incumatat pe la 14 ani. Eu pana atunci credeam ca ochiul e plin de lichid si nu puteam sa ma impac cu gandul ca o sa se sparga la mine in gura… Evident nu are nici un lichid fiert fiind in bors si e foarte bun. La fel carnea dintre oasele craniului si creierul.
      In ultimii ani, ca mosu’nu mai ajunge la stana si avem doar 1 miel, din creier facem salata cu patrunjel…yamyam

    • #24

      Voi ati luat parte la scenariul filmului Tacerea mieilor? Cand citesc comentariile voastre deja filmul mi se pare comedie.

    • #25

      @mihaela – inteleg comentariul si impresia lasata de titlul ‘tacerea mieilor’, dar acolo nu erau mancati miei ci oameni :).

    • #26

      Pe buneee?…hai merci ca m-ai luminat…

    • #27

      Lucifer, te cred, nu zic nu. Pe mine m-a invatat sa transez animale cumnata mea. Mi-a aratat pas cu pas cum se portioneaza mielul, porcul si vitelul. Ea la ciorba de miel despica capatana cu un satar si creierii ii scotea cu lingurita facandu-i ulterior pane. Ochii tot asa, ii scotea. Poate ca ii era mila sa vada ochii aia, nu stiu ce sa zic. Greu m-am obisnuit cu sentimentul de mila de a vedea animale intregi taiate.

    • #28

      Pentru cei care prefera ciorba din cap de miel cititi despre prioni. Celele mai importante aspecte sint ca nu pot fi distrusi la fierbere si ca dau boala vacii nebune.

  11. #29

    Daca plutea inseamna ca era artificiala, nu carne…

  12. #31

    N’am repulsie cand vad toata gaina moartă în oala cat am cand vad ghearele.

    • #32

      Da-le incoa’ la catzelu’ meu 😀

    • #33

      Stai linistita, are grija tata sa cumpere numa’ gheare din piata pt catei. Daca excavez curtea de la tara cred ca gasesc gheare pt o suta de gaini ingropate de ei.

    • #34

      Stii faza comica cand isi ingroapa oasele si nu mai stie apoi unde si le-a pus? :))) Am patit-o de mai multe ori, imi facea apoi cratere sa-si caute oasele si nu si le gasea

  13. #35

    Sunt eu prea obosit sau vad cate un vot negativ la ultimele x comentarii? Sa inteleg ca e unul cu pasiunea manutei in jos?

  14. #39

    esti constienta ca ai dat link la ceva din mailul tau?

  15. #40

    mie-mi plac aia care nu mananca nush ce animal din cauza alimentatiei animalului respectiv.
    oh… wait

  16. #43

    Nu am bucatarit eu, dar am mancat: se ia homarul viu, i se infige cutitul in cap sa-l omori, il pui (in functie de reteta) la fiert sau la cuptor cu verdeturi/legume/sosuri si servesti. O bunatate.

    • din cate stiu eu homarul se pune la fiert VIU. 😀

    • #45

      Nu chiar. Da, poti sa il pui si viu la fiert, dar de la un timp mai toata lumea il omoara “omeneste” in cel mai rapid mod posibil, adica un cutit in cap si in 1-2 secunde e mort.

      Singurul motiv pentru care homarul trebuie sa fie viu pana imediat inainte sa-l gatesti tine de prospetime.. trebuie sa fie cat mai proaspat, astfel ca e tinut in viata pana in momentul in care alegi reteta si te pui pe treaba 😀

    • #46

      Eventual il arunci in oala cu cutitul inca infipt intre ochi. Ca sa te priveasca fix.

    • #47

      @alioja: racii. racii se arunca vii in oala cu apa clocotita.

    • #48

      have you heard the racs screaming, clarice?

    • #49

      Bai ala cu minus, daca asa se gatesc racii, care e problema ta?
      www.restaurantedelux.ro/raci-fierti-2.html

    • #50

      rac, homar.. cam acelasi drac. eu am vazut la nenea Ramsay ca ii baga cutitu in cap, sa-l omoare imediat inainte de a-l gati, fac si eu la fel. daca nici el nu stie sa faca mancare, atunci cine ? nenea Scarlatescu ?

    • dufu>> diferenta dintre raci si homari fiind? :D:D:D

    • #52
    • #53

      Unii traiesc in apa dulce, ceilalti in apa sarata. pentru inceput e bine?
      Sigur, crustacee sunt si unii si ceilalti, dar daca e sa ne rezumam la asemanarile de “rasa”, la urma urmei moluste sunt si scoicile si caracatitele, dar se gatesc in mod usor diferit. Bine, acum depinde de scoici si depinde de caracatita. Te-am lamurit?

    • NU :)))))

      si racii si homarii se fierb de vii, respectand principiul spus de cineva mai sus.

      parol ca nu te mint :D:D

  17. Gaina de tara? Adicatelea gust de gaina adevarata, nu de Knorr sau alte alea? Si tie-ti starneste repulsie? Mai scade si tu din scrupule, nu fac bine la dieta.

  18. #56

    =)) imi place ideea cu supa de vaca :))

  19. #57

    Scoate gaina din oala sau, daca tie ti-e prea greata, pune nevasta sa scoata gaina din oala, o faceti bucati, introduceti bucatile de carne la loc in supa, problem solved.

    Si barbatu-meu e la fel de mare fan al supei de gaina cu taietei, dar el nu mananca carnea fiarta de gaina deloc, indiferent de forma de prezentare, numa’ zeama!

    • #58

      Asa era si al meu. I-am scos figurille din cap. Cu timpul 😀 Acuma mananca cam tot ce e in supa/ciorba, nu mai lasa nimica 🙂

  20. #59

    Nuuuu, ca nu stiu sa pun poze. Uneori sunt mai retarda decat imi pot imagina.

  21. #60

    Adică nu guști nici ciorba de mel de Paște? Aia cu ditai capul în cratiță

    • #61

      bâști

    • Pe la noi, limba+carnea de pe cap se pune la drob. Fara ochi. Creierul se scoate si se manaca separat. Deliciu.

    • da. si urechile, impreuna cu copitele merg la alta mancare. si intestinele impreuna cu nasul si restul la altceva

      noi si dragonii aia de komodo, nu lasam nimic din prada.

  22. #64

    nu poti sa o tai bucati ? ma rog, nu tu personal.

  23. #65

    Dar ce cautai cu nasu` in oala? Asteptai cumintel castronelul de mancare la masa si cu siguranta nu mai aveai asemenea problema. Iti dai seama ce reactii am avea daca am vedea o bucatarie de restaurant…

  24. #66

    Am un amic, barbat, caruia i se face greata cand vede ceapa in mancare. orice mancare, orice fel de ceapa,taiata in orice fel. Nu i se face rau de la gustul final al mancarii, asa ca ma-sa face mancare cu cepe intregi apoi le scoate. Barbatii astia. Va dati seama cum se simte sotia dumneavoastra, cand macelareste animalele ca sa le poata gati?!

    • #67

      și eu eram la fel dar după ce am împlinit 9ani mi-a trecut!

    • Stiu un baiat care nu mananca oua fierte daca dupa curatat, nu sunt perfecte. Daca e putin ciupit din albus, bine-pa.

    • #69

      si cum te-ai maritat cu el??

    • Hahah, nope. Not mine. Si nu mai e nici al cui era, ca o ardea dubios cu multe feluri de mancare.

    • Bula vine speriat de la costor.

      – Ce ai ma de ai ochii cat cepele si esti speriat de bombe?
      – Pai tocmai mi-am facut analizele. Doctorul mi-a spus ca am colesterolu’ mare si trebuie sa renunt la oua!

      :))

  25. #72

    incearca si tu pe imgur.com/
    e simplu

  26. ce coincidenta. Am comentat la fata aia ca nu stie ciorba de gaina. Am ras nitel

  27. #77

    eu nu pot sa mananc peste prins de mine, adica nu am nici un stres sa merg sa ii pescuiesc, dar nu ma pune sa curat pestele ala care inca se mai zbate si sa-l gatesc (de mancat mananc peste cumparat de la pescarie) … iar daca gasesc un fir de par in mancare sunt Kaput, mi-e rau doua zile

    • #78

      aia cu firul de par e la nevasta-mea. si eu incercam sa ii explic ca nu e mare lucru, e doar un fir de par…

    • #79

      Totul este ca acel fir de par sa nu fie prea scurt pentru ai fi de pe mana, prea cret pentru a fi de pe cap, ca atunci ar trezi suspiciuni. (Vacanta Mare)

    • Si cand te gandesti ca unii nu se plang ca au cateva zeci de fire pe cap, iar alti pentru un fir de par in supa arunca toata farfuria…..Concluzia o suta de fire de par pe cap extrem de putin, un fir de par in supa extrem de mult.

  28. #81

    …’mnezo ce pozatura faina ai pus ! e cioba de sub burta ?

  29. #82

    Orice supa e buna daca langa ea se gaseste un ardei iute, preferabil murat

    • #83

      Oare nu incurci supa cu ciorba?

    • #84

      la o supa de pui cu galuste, ardeiul n-are ce cauta, dar la una de fasole pastai…

  30. I feel you.
    daca nu-mi place culoarea, textura, forma, poate fi si caviar invelit in foita de aur si cristale, ca tot n-as manca.

    • #86

      Normal, cine ar manca foita de aur sau cristale?

  31. #87

    Mie nu imi place si cand vad balti de grasime in supa.

  32. Something fun: la arabi, ochii de miel prepraţi nu-ştiu-cum sunt consideraţi delicatesă. Poftă bună!

  33. #90

    Ala care a taiat taiteii din poza nu prea are rabdare :-). Arata ca niste felii de langosi…

    • #91

      Poate ma insel dar seamana cu supa austriecilor, aia cu clatite 😀
      Preparata tot asa cu pui insa in loc de taitei se fac clatite. Delicioasa.

    • si la noi la ardeal se face asa. Am facut si eu odat. Buna

    • #93

      Imi poate explica si mie cineva minusurile pentru comentariile de mai sus?
      Ce va supara cel mai tare: Ca Mircea a spus ca-s prea gros taiati taiteii, ca Diana a fost in Austria sau ca animal00 a facut si el supa cu clatita pe post de taitei (apropos, Diana, in Austria cred ca se numeste frittatensuppe), fiind un lucru stiut ca animal00 este pasionat de bucatareala?

    • #94

      sunt haterii. problema e ca haterii sunt cei care sunt activi. daca si voi ati da plusuri, nici nu s-ar vedea

    • #95

      Animaloo : imi dai nume noi? :))
      Stiu cum se numeste, cand am fost la ski am mancat prima oara si mi-a placut foarte mult gustul, am zis ca merita incercat macar o data acasa 😀 A iesit si de atunci tot fac asa, in locul traditionalei supei de gaina cu taitei de casa

    • #96

      Arhi: te rog, daca poti, pune un buton de edit 😀

    • @dufu>> se vede mai fain cum lipaie rosul ala decat verdele. verdele e monoton

    • daniela ii dai lu dufu nume noi?

    • #99

      Din greseala 🙂

  34. #100

    Pentru zoonecroscatopedoizofilul care da -, sa iti iau familia la gara, hater degenerat.

  35. E de la cap!

  36. #102

    cred ca doamna Arhi a trimis sotului un mesaj subconstient privind supa de gaina

  37. #103

    nea_zapada poa’ sa haleasca si cai mascati la protap, si rahat gratinat, da’ si scoarta de copac. Mai si cere portie dubla dup-aia. Pana sa descopere “natto” a fost ferm convins ca nu s-a inventat mancarea pe care n-o poate manca. www.youtube.com/watch?v=eKJuJu9j9Ls

  38. #104

    Pentru ca supa de pui sa nu devina tulbure, imediat dupa fierbere se scot legumele si carnea si se depoziteaza intr-un recipient separat.
    In modul asta nu se strica supa, nu ti-e tie greata ca vezi animalul intreg si cei mici isi mananca legumele.
    La fel, taieteii se adauga numai cand se serveste supa.
    Roaga-o pe sotia ta sa faca asta si toata lumea e fericita.

    • #105

      ea face astea, din pacate ea doar a pus animalul la fiert, dupa care a plecat. acum, e prea tarziu

    • #106

      Sunt sigura ca o sa-ti faca din nou o supa, dupa ce-ti trece amintirea dureroasa, si cand, evident, nu esti acasa sa-ti bagi nasul in oale 🙂

    • #107

      da, mi-am luat rolul prea in serios. eu trebuia doar sa o mai las sa fiarba 40 de minute, dupa care sa sting, daca nu ajunge acasa…

  39. #108

    Eu nu prea inteleg cum a fiert gaina aia intreaga pentru ca eu daca nu o tai bucatele si sa-i curat anumite pielite si neste chestii nici nu o pun in oala. Iar bucatile le scot dupa ce a fiert supa si iau doar carnea si o pun inapoi in supa….da ma rog fiecare cu submarinele lui

    • #109

      la voi in canada nu se mananca pui la rotisor? sau intai se ia, se taie in bucatele, dupa care se coase la loc si se rotiseaza?

    • #110

      Lasa-l bre pe ala rotisat…ca la ala stiu eu sa ocolesc partile care nu-mi convin…..sau tu il mananci de-l lasi schelet de zici ca l-ai bagat in soda caustica?

    • #111

      pai nu il gatesti? sau cum il ocolesti?

    • #112

      ca tine, draga mihaela, mai rar 🙂

    • #113

      De gatit il gatesc….dar nu mananc chiar totul. Si oricum rotisat nu-i chiar pe placul meu….prefer sa-l tai cum stiu eu si bucaile sa le fac pe gratar. Am si eu piticii mei pe creier.

  40. #114

    #aideplm, pe bune ?
    Cel mai important e ca homarul sau racul sa fie viu cand il iei de unde il iei tu si sa nu il omori pana nu il gatesti. Nu conteaza absolut deloc daca il omori cu 30 de secunde inainte sa il bagi in oala clocotita sau il bagi viu si moare el in 30 de secunde dupa ce il bagi in oala clocotita. Repet, e important sa fie viu pana in momentul gatirii, apoi nu e absolut nici o diferenta.

    Nu exista: racul/homarul “trebuie” sa fie viu, pentru ca sunt o gramada de retete in care esti nevoit sa tai dinainte racul in 3-5 bucati.. ce faci in cazul asta ?

    Ideea e ca poti sa il prepari ori viu, ori sa il omori cu putin timp inainte sa il prepari, oricare varianta fiind foarte ok.
    Eu pe Gordon Ramsey l-am vazut (pe youtube) ca omoara homarul inainte de a-l gati si e foarte ok. Am vazut alti bucatari care nu fac asta si tot ok e. Depinde de preferintele tale si atat!

  41. #117

    100 de comentarii si nimeni nu si-a dat seama ca animist nu vine de la animal ci de la “anima” care in latina inseamna desigur inima, deoarece aristotel in lucrarea “de anima” localiza sufletul in zona inimii. asadar, animist inseamna insufletit. era doar o completare de bun simt.

    • #118

      animism n. 1. doctrină după care sufletul ar fi cauza primă a faptelor vitale și intelectuale; 2. teorie filozofică care identifică sufletul cu viața animală; 3. pornirea copilului și a omului primitiv de a da viață lucrurilor neînsuflețite și inerte.

      Multumesc. E bine sa stim ce corectam, cand avem tenndinte de gen

  42. #119

    recunoaste ca in sinea ta esti de fapt vegan 😀

    • #120

      mi-a mai zis o tanti chestia asta. ca daca voi sta si voi analiza, voi realiza ca sunt vegan si am respect pentru viata

    • #121

      scuze dar nu am apucat sa citesc toate comentariile ca nu mia repetam si eu aceiasi chestie 🙂

    • #122

      nu in comentarii, in RL

  43. #123

    Dupa postarea asta unde toti explica de ochi de miel scosi cu lingurita sau cutitul, testoase cu capul taiat, creieri de maimuta, homari vii bagati in apa clocotita sa mor daca mai in vine sa mananc supa de gaina cu taitei casa.

    • #124

      daca o scurgi bine de sange, nu are nimic

    • #125

      In perioada aia de crestere hormonala nu?
      De la ambele capete daca-i posibil…

    • #126

      numai la prostii ti-e gandul:))

    • #127

      Tot mie? …pai ma gandeam ca daca ii tai capul testoasei ii tai si coada…si nu e bine sa o tai atunci cand are oua! Acu’ cui si unde-i umbla mintea?

    • #128

      tie! la oua

  44. Amatori.
    Nici un fel de mancare nu se prepara fara sa bei o tuica inainte. Si dupa.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam