Discutam intr-una din zilele trecute cu un bun prieten, despre Microsoft.
Problema care se pune e urmatoarea. Exista foarte multe aplicatii free pe internet, care pot suplini produsele Microsoft. Nu vorbim de Linux sau FreeBSD, pentru ca e posibil ca tanti de la taxe si impozite sau tanti secretara de la scoala generala nr 69 din Vascauti, sa nu stie sa il deschida.
Dar este suita OpenOffice. Care poate face absolut orice face Microsoft Office. Cu singura diferenta ca OpenOffice e gratuit, iar Microsoft Office costa 500 sute de dolari. O licenta. Pentru un singur calculator.
Bun, deci daca exista asa ceva, gratuit pe internet, de ce da statul roman milioane de dolari Microsoftului pentru achizitionarea de Microsoft Office? Care este logica? Cine incaseaza spagi atat de grase incat sa prefere sa dea 500 sute de dolari pe o singura licenta de Office, in loc sa instaleze gratuit, in toate institutiile din romania, o aplicatie gratuita, care face acelasi lucru?
Intre timp, am aflat ca Microsoft organizeaza scoli de vara pentru domnii si doamnele care sunt factori de decizie, simpozioane si congrese, tabere scolare in care copiii domnilor sunt invatati sa utilizeze suita Microsoft Office, desigur pe calculatoare si licente cumparate de stat.
Si ne-am lamurit putin…dar nu de tot.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.