Am vazut acum la TVR ca tot mai multi tineri de la tara se retrag de la liceu, ca sa poata munci in gospodarie. Si un domn bine de la ministerul de resort era foarte ingrijorat de asta, si voia sa ii oblige cumva sa mearga la scoala.
Am si eu o intrebare, deloc de complezenta.
DE CE?
Daca omul nu e in stare, nu se simte atras, si are alte planuri in viata, de ce il obligi sa mearga la scoala? Este nevoie in romania si de muncitori agricoli, si de pastori, si de tractoristi. Tocmai, ca prea multi tarani s-au dus in orase, unde incearca sa fie tractoristi si nu pot, si de aceea mor de foame. Daca ar fi in elementul lor, in fata sapei, sa vezi ce bine s-ar descurca.
Daca toti am fi intelectuali si genii, cine ar mai munci?

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. Total de acord cu tine… Tin minte ca acum vo’ 3 ani trecuse o matusa pe la noi si plangea pentru ca fiu-su’ (varu-meu) nu luase capacitatea, drept urmare nu putea sa se inscrie la liceu, si se intreba ce-o sa faca in viata… Daca toti suntem intelectuali, cine mai da la lopata?

  0

 2. atata poti, asta e nivelul tau, dec e sa te oblig frate? sa ajungi pana la urma un student imputit, cu examene platite, care la final va iesi intelectual si va avea pretentii, dar el nu va fi decat un tractorist in levi strauss?

  0

 3. foarte bine zis…..

  0

 4. revoltator de bine, chiar:))

  0

 5. eu stiam de aici din generala ca renunta

  0

 6. ma mir ca mai renunta oamenii la scoala, credeam ca in romania toata lumea are (cel putin) bacul luat cu 9,99 si 1-2 facultati.

  0

 7. Asta ma socheaza si pe mine. Sunt atatia care se cantoneaza pe ideea asta de “domnie”, in loc sa incerce sa fie ce pot ei sa fie. Nu este o rusine sa fi muncitor sau fermier. Este rusine sa furi si sa te tii de tampenii.

  Acum mai vin si alte probleme: un job bun dupa niste studii (eventual superioare) poate fi mai “comod” si mai bine platit. Esti “domn” vezi-doamne ..

  0

 8. :)):)):)) Chiar asa. De ce? :)):)):))

  0

 9. #9

  domnul de ministerul de resort mai bine s-ar gandi la ceva constructiv: daca oamenii vor pe tractor, in zona agricola X, unde nu e nici macar liceu , hai sa vedem daca ar fi mai bine sa facem o scoala profesionala cu cateva clase cu specificul cerut: tehnicieni tractoare, veterinari, specialisti in mai stiu ce domeniu, plantat copaci si semanat porumb in conditii ecologice so on.

  0

 10. Tot la TVR se vorbea ca ministrul ar trebui sa se duca din casa in casa la parinti, sa-i ‘educe’ cum sa-si motiveze copilul sa se duca la scoala (‘asa cum faceau preotii de odinioara, intrau in casele oamenilor cu Sf. Scriptura ca sa-i invete cum sa se poarte crestineste…’).
  Eu sunt in clasa a 12-a. Stii ce? Liceul pe mine nu m-a invatat nimic, nimic, absolut nimic. Doar la informatica ce mai sclipesc pentru ca-mi depasesc colegii.
  Fii atent: in clasa a 9-a, aveam o colega de 10 la mate dar a ramas corigenta la engleza – diriga mea se supara pe profa de eng, iar eu ma duc la olimpiada la engleza si ajung la faza judeteanta. Pentru ca ‘am trecut’ peste cuvantul dirigintei, cand ma scotea la tabla imi zicea: ‘Olimpicule! Ia arata-ne engleza ta!’ 3 luni de zile, m-a pus sa rezolv ecuatii in limba engleza. Asa, cu ‘two x equals six’ – si numa’ de-alde 2 si 3 am avut semestrul ala.
  Ce sa vina ministru’ acasa la mine sa-mi ‘educe’ mie parintii? Pai, parintii mei nu cotizeaza in sute de euro la profa de fizica si carne de miel, branza, vin si alte de-ale gustatului… Mai bine sa vina sa faca controale la ore, sa vada cum profa mea de fizica imi zice c-o sa mor in 2012, ca am pe satana in mine sau cum ma intreaba daca am ciclu!
  Cum sa te simti atras? Ce atras?
  Semestrul asta a inceput sa renoveze laboratu’ de chimie: parchet laminat, cortine de-ale de birouri, mobilier nou. De ce fac frate astea cand noi, NICI MACAR O DATA IN 4 ani de-acuma, n-am facut vreo ora de chimie in laborator? La ce naiba sa mai platesc si fondu’ scolii?
  Sistemul e de vina, nu noi… hai, ca m-am intins la discutie aici…

  0

 11. Faci ce

  0