Există tot felul de proverbe, probabil inventate de bărbați, legate de căderea părului. Părul prost părăsește capul deștept, dacă îți cade părul înseamnă că ești viril și plin de testosteron etc.

Mie a început să îmi cadă cât de cât părul undeva prin clasa a 11 a. Doamne, a fost pentru mine o teroare când am văzut acele fire de păr cârlionâțat, prinse în pieptăn. Poate nu știați, dar aveam părul lung, lejer blonduț, cu cârlionți gelați, ce să zic, o frumusețe de băiat. Băiat terorizat de ideea că va rămâne chel.

Așa că am început tot felul de tratamente. Primul de care îmi aduc aminte a fost parcă săpunul cu sulf. Îmi spusese mie cineva că dacă mă spăl cu ouă-n cap și săpun cu sulf, totul o să treacă. M-am spălat cu o vigoare de nu se putea. Am încercat toate tipurile de săpun de sulf și toate tipurile de ouă. Ouă de găină, rață, bibilică, prepeliță, toate au trecut prin capul meu. Desigur, cu rezultate negative.

După aceea am încercat vestita rețetă cu usturoi. Adică luai un cățel de usturoi, îl tăiai în 2 și te frecai cu cu le scalp până începea să te usture. Era clar leac garantat, de la bunica unui tembel din liceu.
Nu vreți să știți cum puțea a usturoi după mine, prin autobuze și tramvaie. A fost dealtfel și singurul efect obținut, pentru că părul se încăpățâna în continuare să cadă iar de crescut, nexam.

A urmat inevitabilul tratament cu gaz. Și gaz nu se găsea nicăieri, umblam de zănatec pe la toate petromurile din bucurești, poate-poate găsesc. Am găsit, a fost sărbătoare. Până când m-am dat cu gaz în cap, m-a usturat de am leșinat, mi-am dat și în ochi, câteva zile nu am văzut pe unde merg și cam atât a fost. A, nu, a rămas mirosul impregnat în pielea mea, de am mirosit ca o sondă o bună bucată de vreme.

Uleiul de măsline, remediul minune în căderea părului. Pe naiba. Adevărat, îmi făcuse un păr mătăsos și moale de îți venea să mă mănânci, nu alta. La propriu, pentru că aveam aromă de salată.

Băi cu frunze de nuc. Fierbeai frunze de nuc până ieșea o ciorbă neagră, după care te clăteai pe cap de câteva ori. Rezultatul? Fantastic. 6 luni am avut părul de culoarea nucilor stricate. 6 luni până am decis să elimin atenționările bă, vezi că ți se văd rădăcinile și m-am tuns.

Nu mai zic de chestiile așa zis naturale din farmacii, gen chelstop, foltene, aloe vera, ging seng, fiole de toate felurile, propolis, nizoral, keratol și alte substanțe, care toate garantează că acel păr nu va mai părăsi minunatul cap ce-l poartă. Desigur, după câțiva ani, căderea s-a oprit exact la nivelul la care îl au toți bărbații din familia mea, nu mai cade, nu nimic.

Așa că soluția minune de stopat căderea părului e mașina de tuns, care te tunde zero. Vrei să arăți a bărbat bine? Te tunzi zero și ieși pe interval.