Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, i-a transmis, joi, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, propuneri de modificare a Codului Penal, prin care doreşte înăsprirea pedepselor pentru ultraj şi ultraj judiciar, precum şi pentru omorul calificat. Astfel, faptele de ultraj comise împotriva unui poliţist, jandarm sau militar ar putea fi pedepsite cu închisoarea şi nu cu amendă, la fel şi în cazul ultrajului judiciar împotriva unui judecător sau procuror, iar uciderea unui poliţist, jandarm, judecător, procuror sau militar ar putea fi pedepsită cu închisoarea pe viaţă.

De asemenea, se mai precizează că există „o îngrijorare” în rândul poliţiştilor, jandarmilor sau altui personal din domeniul ordinii publice, cum că statul nu instituie măsuri de protecţie a personalului său, precum şi o lipsă de încredere şi critici în rândul populaţie despre modul de intervenţia a autorităţilor.

Ministerul de Interne propune, în acest sens, reformularea alineatului 4 al articolului 257 din Codul Penal privind ultrajul, astfel că pentru faptele de ultraj „comise asupra unui poliţist, jandarm sau militar, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa cu închisoarea prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.”

Sursa

Pare bine și interesant, nu? Săracii polițiști, agresați în timpul desfășurării obligațiilor de serviciu? Să îi protejăm.

Dar stai, că legea nu se referă doar la polițiști. Se referă și la jandarmi și militari aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau ÎN LEGĂTURĂ cu exercitarea acestora.

Vă zice ceva asta? Pentru că mie îmi zice că orice confruntare cu jandarmii, la mitinguri, se va încheia, legal, cu închisoarea pentru cei ce o fac. Prin urmare, dacă ajungi în piața Victoriei, manifestând împotriva guvernului și nu vrei să pleci de acolo la rugămintea zglobie a jandarmilor, vei merge la pușcărie.

Mai sună bine acum?
Winter is coming.