Foto

În țările normale, în care oamenii nu sunt lași și au coloană vertebrală, atunci când autoritățile sunt depășite de situație sau sunt de fapt generatoare de hoție, oamenii preiau legea în mâinile lor. Astfel, apar grupurile cetățenești de apărare, care fac practic treaba pe care poliția nu o poate face, în multe momente chiar mai bine.

Mă gândeam la asta citind o altă jelanie despre cum locuitorii nuștiucărei localități se plângeau despre cum sunt chelite pădurile și cum nimeni nu face nimic. Dar voi faceți ceva? Nu, nu facem nimic, ce să facem.

Dar știți de ce nu fac nimic, trecând peste lașitatea caracteristică acestui popor?
Nu fac nimic pentru că și ei fură. Și ei se duc în pădure și mai taie un copăcel micuț, pentru nevoile personale. Că doar e pădurea statului, nu fură de la nimeni. Pădurarul închide ochii, pentru că și hoțul închide ochii când pădurarul scoate tirurile cu bușteni din pădure.

Așa, o mână spală pe alta și amândouă obrazul. Desigur, dă bine la televiziuni să te plângi despre coastele de munte chelite, dar daca acum nu cade muntele pe noi, dacă acum nu suntem afectați, nu ne interesează. Oricum copiii îi trimitem la facultate, să se ducă la bucurești, să mai crească procetul de țărani din trafic.