mario-si-peach
Primul televizor mare din viața mea a fost un Schneider de 63 de centimetri, cumpărat de ai mei după revoluție de la un ceva second hand. Oricum, nu găseai așa ceva în magazine, se stătea la coadă cu număr pentru televizoare color Thomas, făcute pe vapor și încă o marcă, am un lapsus acum. Știu asta pentru că au stat ai mei câteva zile la coadă la Obor, în 1990, ca să prindă un Thomas de ăla, pentru că ni se stricase Complement E-ul, televizorul alb negru pe lămpi PL500 și venea campionatul mondial.

După ce am luat televizorul, nu mai știu la ce distanță temporală, am luat un joc de acela cu casete. Aș vrea să pot spune că era un Nintendo original, dar aș minți cu nerușinare, nu aveam bani de așa ceva pre vremea aia. Era o chinezărie luată din piață de la Obor, habar nu am cum se numea. Probabil Mintendo.

Partea frumoasă era că acea chinezărie funcționa fix cu casetele cu care mergea Nintendo. Și pe una din casetele cumpărate din stația de 135 de la Bobocica era…badabooom… Super Mario Bros., cel mai mișto joc din lume, la acea vreme. Doamne, cât am jucat Mario, împreună cu fratele meu, de aveam capetele ca niște banițe. Am stat odată de joi seara până duminică seara, jucând practic încontinuu și încercând să o salvăm pe parașuta aia de Peach.

Bine, a fost frumos cât a durat, pentru că chinezăria mea a ars televizorul, din cauza folosinței intensive, motiv pentru maică-mea să îmi arunce jocul și toate casetele la gunoi. Am mai încercat să joc mario pe PC, cu emulator, dar parcă nu e același lucru, dacă nu e jocul acolo, cu telecomenzile clasice and shit.

ȘI IATĂ!
Nintendo scoate consolă Nintendo Clasic, cu 30 de jocuri care au rupt piața la vremea lor. Iar unul din ele este, da, Super Mario!! OMEGE OMEGE hardly waiting!

A se înțelege că acest articol se adresează celor care au jucat jocul acum 20 de ani și știu farmecul unui joc pe 8 biți. Deși, dacă stau să mă gândesc, fiului îi place Mario și își descarcă tot felul de clone de mario de pe android.

screencapture-nintendo-nes-classic-1476131904239