Mai tineti minte cand va povesteam ca cei de la Coruptia Ucide au ca unic target decompresia sociala a furiei publice si canalizarea ei spre oboseala si dezamagire? Momentele alea cand oamenii erau condusi ca oile sa ingenuncheze la diverse cacaturi, sa dea ture de parlament, sa faca marsuri de 14 kilometri prin oras, orice altceva decat sa fie comasati intr-un singur loc, gata sa explodeze in fata guvernantilor?

Iata, acel moment a venit. Niciun om sanatos la cap nu mai iese din casa la indemnul gunoaielor acelea, platite sa duca la fund orice speranta ar mai fi avut romanii. Craciun, Badita si restul au reusit sa dezguste orice om normal de manifestari de genul, iar in piata se strang doar cei asemeni lor. Aia 500 de oameni care vin sa faca inimi din cartonase si luminite pe cer.

In plus, situatia este evident pierduta.
Pentru ca oricine, oricati oameni ar iesi sa demonstreze impotriva lui Dragnea, exista o problema majora. Nimeni, absolut nimeni nu si-ar asuma aceste miscari de strada.

Ar fi putut fi atunci, demult, Ciolos. Daca atunci cand s-a terminat totul, ar fi iesit in fata si si-ar fi asumat miscarile si schimbarea, totul ar fi fost diferit. Ai fi avut pentru cine sa lupti, oamenii ar fi avut un tel, un scop, ar fi fost rasturnati mafiotii PSD pentru a veni la putere cei pe care ii doreau oamenii.

Dar acum, cine sa vina? Ciolos a fost ocupat sa fie virgina si sa nu fie violat nici de USR, nici de PNL si, pana la urma, a fost violat anal de toti, care i-au aruncat in carca toate esecurile. Ba, si mai mult, de fiecare data cand USR are actiuni puternice, de rasunet, care fac sa se incline balanta intr-o directie, apare Ciolos, cu cate o idee, ba o miscare, ba un nou anunt, ba un partid si, desigur, totul se sparge iarasi in fanii ciolos si restul, dezorganizandu-se masiv totul.

USR, fiind doar un partid de trolli, nu are cum sa adune multimile. Pentru ca ei ar fi ocupati sa faca un referendum intern, in care sa se intrebe daca ar fi ok sa o faca sau nu si in ce conditii si cum ar ajuta asta Hala Matache si Rosia Montana. Intre timp, sa stiti, Rosia Montana e salvata, se moare de foame bine mersi, astept cu interes niste Fan Festuri si cules de ciupercute. Din pacate, ideea buna din spatele USR se opreste in spatele hipsterismului abscons, lipsa oricarei deschideri catre populatie si populism, idiosincraziile manifeste la orice nu este elita sau macar perceput ca elita, practic, oamenii se ineaca in propriile Lycoperdon gemmatum si, daca nu se schimba nimic, la urmatoarele alegeri se vor intoarce in uitare, pentru ca timp de 2 ani nu au facut nimic sa acceada in teritoriu, ci doar s-au mirosit reciproc in capitala. Ceea ce au facut si pana la alegeri.

PNL? Oh, fosta gasca basesciana, mafiozzo cu staif, colegii de penal ai elenei udrea, reformati sub numele pnl sunt niste gunoaie care sabordeaza orice urma de speranta a celor ce inca mai cred in numele acestui fost partid istoric, actualmente tomberon. Membrii PNL din parlament trec, cu complicittea PSD, in fiecare saptamana aproape, legi la limita penalului, asezandu-si frumos viitorul. Nu exista nicio diferenta intre ei si PSD, sunt exact aceiasi colegi de spaga si infractiuni, doar ca, momentan, in alt regiment. Dar valul politic te duce unde nici nu te gandesti. Orban, Predoiu, paricopitata Gorghiu, cabalina de Turcanu, doamne ce stiu a canta doar la instrumentele de suflat puternice ale zilei au ingropat PNL si acum ii canta prohodul.

Dar poate nu stiati ca mai e un partid de opozitie, PNT-CD. Admirati ce scrie presedintele sau, Aurelian Pavelescu, sustinator al manifestatiilor PSD si aprig adversar al statului paralel. Asa cum bine remarca mai toti comentatorii, e ca si cum omul a scapat de obligatia de a lua medicamente antipsihotice si acum e la liber, pe plantatii.

Asa ca, nu, nu ai pentru cine iesi in piata decat doar pentru amorul propriu. Lucrurile sunt bune pentru toata lumea si nimeni nu isi doreste cu adevarat schimbarea. Pentru ca a dori cu adevarat asta ar insemna sa riste ceva. Suspendari, arestari, eventuale condamnari, lucruri care dau nasol atunci cand tu doar poti iesi pe strasse in centrul vechi si sa te manifesti zgomotos impotriva sistemului, in timp ce sorbi calm, cu degetelul mic ridicat, o cafeluta Kopi Luwak la 30 de lei 50 ml.

Si, ca sa il mai citez o data pe Andrei, nu vi se pare deloc ciudat ca o tara care este atat de ortodoxa incat pana si cacatul iese, din credinciosi, cu apa in varf, semn al sfantului si rapidului botez, multimile sunt conduse si manipulate de un pastor baptist, Gadea si niste penticostali, Coalitia pentru Familie?

Ganditi-va adanc.