Deschid youtube, ca să am atmosferă la scris, că de aia plătesc 39 de lei pe lună abonament family. Dau pe trending. Și mă scuipă în ochi ăștia.

Dau pe premium, că de aia plătesc 39 de lei pe lună, să am premium și muzică, aplicație dedicată și toate alea. Mă întâmpănă corifeii.

Sincer, încep să îmi reconsider deciziile. De ce plătesc eu aiurea acei 39 de lei? De ce am renunțat eu la Spotify, care, în afară de muzica finlandeză pe care mi-o băga pe gât, era cam flowless? Ca să fiu la curent cu ultimele hituri Țâncă Uraganul? CIne plm e Țâncă Uraganul și de ce îmi este recomandat?

Întrebarea este, care e baza pe care sunt făcute aceste topuri publice ale youtube? Pentru că, dacă se referă la numărul de ascultări, înseamnă, scumpi amici, că bula noastră e mică rău de tot și suntem într-un rahat mai mare decât credeam.

Se pare că, spre deosebire de vremurile când făceam mișto de maneliști și râdeam de cei care ascultau manele ironic, doar la petreceri, acum, dacă nu asculți manele, ești un paria. Bine, cât timp avem tot felul de featureuri a unor diverse vedete intrate în conuri de umbră, cu maneliști, iar toată bula se entuziasmează Vai, ce mișto dansează Renghe, ce tare este melodia, în timp ce ăia sunt cu banii mei, veața mea și dujmanii mei, situația nu pare deloc pe revenire.

Bahto delo!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.