Sursa foto: patricepodina.wordpress.com/2012/09/17/concurs-scrie-cateva-cuvinte-despre-ardeal-sau-daca-te-simti-ardelean-si-castigi-un-premiu/%5B/caption%5D

Nu știu dacă v-ați uitat vreodată în oglindă, dar voi, românii, aveți o problemă cu mândria locală. Adică nu aveți nicio problemă să râdeți de nimeni. Râdeți de moldoveni, de ardeleni că-s proști, de țigani, de gay, de oricine, argumentând ce deschiși sunteți la minte și cum puteți râde de orice fără probleme.

Dar ferească sfântul să râdă careva de ceva cu ce vă identificați. Vai, ai râd de boc, cum plm să râzi de boc. Ai râs de ardeleni, nu ai cum, mândru că-s ardelean. Ai râs de gay, pfui, cum plm îți permiți să râzi de-ai mei??

Puteți să explicați în acele câteva cuvinte simple pe care le cunoașteți, cu ce vă încălzește identificarea asta geografică cu care aveți legătură doar pentru că, întâmplător, acolo a fost prima maternitate unde a aterizat genitoarea ce v-a adus pe lume? Cum poți fi mândru că ești de undeva?

Și mai ales, cum puteți râde de alții, dar nu se poate ca cineva să râdă de mizeria de loc geografic cu care vă identificați? Și cum puteți fi atât de local mândri, dar să vă căcați cu jet pe orice înseamnă românia?

În altă ordine de idei, cel mai prost membru al familiei Badea, Mircea, și-a pierdut domeniul de internet. Practic a decis că nu mai câștigă nimic din munca proprie, pune pe masă doar căcat de la varan.

Poftă bună, excelență!