La mine este pâinea caldă cu cola zero, rece.
La voi?
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Pai la 70% din nuntile la care am fost s-a servit sunca cu hrean la aperitiv. Nu cred ca ii asa ciudat.
#3 NOU
GeorgeG
Spaghete bologneze cu…paine.
#4 NOU
m0fo
Covrigeii Grand Papa (ai’ cu vin alb – ambalaj cu verde) + Struguri albi, dulci. O boaba + un covrigel…
#5 NOU
bea
Străbunicule, tu ești?
#6 NOU
Mихаи
Halva ucraineana, painea neagra calda si lapte rece
#7 NOU
Corcoran
1. adaugat kimchi la pizza facuta acasa (adica la aia cumparata congelata si coapta de mine). Mult adica, nu 2-3 bucatele.
2. adaugat ulei de cocos si uneori o lingurita de ulei de masline la cafea. Dupa ce le dai prin blender temeinic, arata ca un latte decent. Iar gustul este bestial.
Ar mai fi, dar sa nu monopolizez discutia. 😀
#8 NOU
eu din EU
De unde iei kimchi?
#9 NOU
Arhi
kimchi asta nu e de fapt varza murata?
#10 NOU
Jeleu
De unde iei kimchi?
#11 NOU
Maithun
Ideal ar fi fost kimchi cu cartofi, da’ merge și așa:)
#12 NOU
Bugoy
Unde gasesti kimchi ?
#13 NOU
KodrutZ
Ce oameni breh. Se gasesc retete online. Ingredientele le gasesti la noi bine-mersi, doar ca te costa condimentele cam mult. Si daca nu ati mai facut/mincat kimchi serios si credeti ca asa-zisa salata picanta de varza cu aspect de kimchi din mall-uri e picanta, va sugerez ca la prima incercare sa puneti maxim 50% din dozajul de condimente din reteta.
@arhi da, kimchi e o ruda mai gayish a verzei murate. Adica e un fel de salata fermentata pe repede-inainte in cateva zile cu ajutorul unor resturi de peste, plus ghimbir, chilli si alte goodies.
Pentru cine crede ca kimchi-ul e usor de facut am doua vesti, una buna si una proasta. Aia buna este ca e usor de facut (iei retete de pe net, te consulti cu o prostituata coreana, been there, done that, am si platit-o in plm), vestea proasta e ca n-o sa-ti iasa never ever asa cum e ala facut de coreeni. Pur si simplu nu iese.
@eu din EU De ani de zile eu il iau de la o alimentara coreeana, ca nu imi iese sa il fac acasa.
Bonus tip: ala facut de nord-coreeni e semnificativ mai bun decat asta facut de samsungi. Pacat ca reusesc sa fuga asa de putini din nord…
@Corcoran pai…da. Dar unde este?
@Cetin. Kimchi este acel ceva care ustura. Dar ustura tot și tot timpul. Este acea mâncare pe care nu o uiți toată viata. Kimchi de la coreeni: ustura dar mai vreau. Am plâns efectiv multe zile când mâncăm ăla
Also, îți împute frigiderul. A mâncat careva stinky doufu?
#21 NOU
Jeleu
E red kimchi(spicy) si white kimchi, mai bland.
Nu miroase asa rau.
Resturi de peste???ej nebun…
Anyway, e f sanatos.. ala fara resturi de peste.
#22 NOU
Corcoran
@jeleu ai mai jos cate ceva cu privire la prezenta pestelui in kimchi. Daca esti vegetarian si iti place kimchiul imi pare rau pentru spoiler.
“Fish sauce is an amber-colored liquid extracted from the fermentation of fish with sea salt.”
“Most fish sauces (extracts) are made from raw fish, some from dried fish; some come from only a single species, others from whatever is dredged up in the net, including some shellfish; most from whole fish, a few from only the blood or viscera. Most fish sauces contain only fish and salt, others add a variety of herbs and spices.”
“The most [ kimchi ] common seasonings include brine, scallions, spices, ginger, chopped radish, garlic, saeujeot (새우젓, shrimp sauce), eoriguljeot (어리굴젓, oyster sauce), and aekjeot (액젓, fish sauce).”
Supa cu usturoi.
Adica o supa normala, de pui, cu taietei, in care pun niste praf de usturoi. Daca n-ai hrean, merge si usturoiul. Te desfunda.
#38 NOU
corcodusul
fara spanac?
#39 NOU
Natalia
Bors rosu cu branza de oi 🙂
Sau, ca sa nu ranesc sentimentele hipsterilor, cu branza feta.
#40 NOU
Snark
Branza de oi la saramura+bors. Exact mancarea mea preferata can eram copchil.
#41 NOU
Natalia
Stim noi ce stim 🙂
#42 NOU
Andi`s
Maioneza cu pizza
#43 NOU
LiviuS
Mănânc destul de des banane cu tot cu coajă .
#44 NOU
eu din EU
Du-te maaaa ca nu te cred
#45 NOU
Toma Dumitru
nu toți bărbații sunt circumciși:)))))))
#46 NOU
Mircea Badea
Căcat
#47 NOU
Ciprian
Si de ce e ceva ciudat la asta?
#48 NOU
thebblack
ciudat era sa zici “mancare”.
#49 NOU
Eddie
:))))) G E N I A L !!! :))))))
#50 NOU
Dani Corban
Haha, cele mai multe like-uri pe care le primesc la un comentariu şi nu m-am semnat cu numele meu.
#51 NOU
George
Paine prajita cu frecata cu usturoi , pus pe ea ulei , delikat , ketchup , mustar si daca avem ceva maioneza , totul alaturi de o doza de cola vanilla .
Yummy !
#52 NOU
George
fara 2 de cu*
#53 NOU
Giovanni
Pepene cu paine proaspata. In copilarie, la bunici era cea mai buna paine din lume, coapta in vatra…
ciudatenii vazute la altii:
Mustar in ciorba. Din belsug. Sau…
Sandwich cu unt, chipsuri si banana taiata rondele…
Alta chestie, care ma scârbeste enorm, americanii, de Thanksgiving halesc curcan cu un fel de dulceata de cranberries…
I wonder when Turkey will declare thanksgiving a microaggresion
#58 NOU
El Praz
Paine cu cola? Banal.
Daca ai fi avut si tu o vie mancai si tu, ca tot omul, paine fierbincioara unsa cu ou si bulion, beai zaibar si meditai la teoria stringurilor.
Eu n-am obiceiuri culinare ciudate, insa taranul de taica-meu mananca struguri cu paine. Mi se pare tare scarbos si ma scoate din sarite, asa ca plec imediat din bucatarie. Daca ii dai bomboane, nu le suge, le zdrobeste ca pe alune iar daca ii dai inghetata, musca din ea ca din mamaliga.
Pe la noi, prin sat, inca mai sunt unii care pun paine in supa de pui cu taitei.
-Imi place fasole din aia la conserva, de preferat neagra, in combinatie cu sos bolognese (un soi de chilli con carne), cu multa branza rasa si un ou ochi, moale, deasupra. Apoi le amestec in farfurie pe toate si iese o mancare de porci foarte buna.
Bomba calorica, de-aia servesc mai rar, desi, in esenta e sanatos, pentru ca bulionul e de casa, carnea fara grasime (o toc la robot), oul il fac in doar o lingurita de ulei. Dar adunate, tot fac vreo 500 de calorii, o portie.
-Merge si fara carne.
Iubesc branza in mancare, de mor! Rad in orice, chiar si in ciorba. Atat de obsedata sunt. In general, in supele creme imi place sa pun multa branza rasa, fie si telemea. Orice e bine venit. Acum, ca ies verziturile pe piata, o sa mananc la spanac cu telemea de o sa imi iasa pe nas.
-Ou ochi moale peste pilaf/ tocana de cartofi.
-Cafea, in care pun o lingurita de ulei de cocos. Iese mai cremoasa, de zici ca am pus Cofetta. Din fericire, uleiul de cocos ajuta la slabit pentru ca regleaza colesterolul. Dar trebuie data la blenderul de mana, ca altfel pluteste uleiul ala deasupra si nici cremoasa nu este. Si nu, nu merge amestecat cu lingurita. Trebuie la blender.
In general, eu fac combinatii mai aiurea, pentru ca nu imi place sa arunc mancarea si mereu incropesc ceva din resturile de prin frigider. Chiar daca iese o terchea berchea, cateodata. De fapt, asa am ajuns obsedata de branza in mancare. Mereu ramaneam cu resturi care nu erau mancate la timp si incepeau sa prinda gust naspa, asa ca trebuia sa fac ceva cu ele, ca sa nu le arunc.
Si asa am invatat ca sosul de paste nu merge doar cu carne tocata/ carne proaspata. Pot, bine mersi, sa inlocuiesc carnea tocata cu friptura ramasa de o zi-doua, pe care nu o mananca nici dracu, ca are un gust de rahat reincalzita. Sau ca am ajuns sa pun mezeluri in tocane, pentru ca nu mai mergeau mancate in sandvis.
Ca o idee, daca ai in debara stoc permananent de conserve de fasole sau naut/ conserve de rosii/ bulion (daca ai de casa, e perfect)/ paste/ orez/ linte/ ceapa si usturoi, poti sa transformi resturile in orice. Si garantez ca iese si gustos, chiar daca pare ciudat la prima vedere.
Fasolea aia cu chili si cu carne e un fel de traditionala mexicana si ai dreptate cu caloriile ca au ajuns cei mai obezi din lume. I-au luat si pe americani.
#63 NOU
Georgi
@El Praz Ce iti mai place sa invarti cutitul in rana…
Am vazut dracia asta pe Travel. Parca la Andrew Zimmern.
De-aia, Elvetia e la mine pe wishlist pentru o vacanta, poate peste vreo 2 ani.
Inainte sa ajung in Elvetia, o sa fac o vacanta prin Somalia.
Ca vreau sa am aceleasi kile la intoarcere acasa.
#64 NOU
edelweiss
Dulceața cu brânză.
#65 NOU
m
Fasole bătută (cu usturoi d-ăla mic, românesc) cu ceapă călită pe deasupra servită pe scovergi. Și un păhărel de vin de la țară.
Cu scuzele de rigoare pentru cititorii de aici: aștept să scrie și limbricul de badea “fecale calde și proaspete”.
Vara, rosii proaspete culese de la mine din gradina… trase la tigaie si un ou… pff. Iese un sos de te ia mama dreaq… Nu mai vine vara aia ma? Ca mi s-a luat de fe-martie asta imputit!
O sa incerc paine pe vatra calda si cola. Oricum eu sunt cat de cat dependent de cola, de paine ce sa mai… vorbim… win- win situation :)) …
#71 NOU
Ady-p
Tim, soryy, nu-i nimic ciudat acolo. Aia e papara olteneasca toats ziua.
Bine ca mi-ai adus aminte, am 2 rosii obosite in frigider.
#72 NOU
w
Hm, ce sa mai se apropie razboiul… incet si miseleste e cam pe la fruntalii… sulita razboiului a fost aruncata iar zeii, ehe zeii au fost de acord: victime sigure Polonia si Romania? De ce, asa pentru ca economic ii poate domina pe germani si pe francezi d’aia sau le cam sta in coaste… Si asa ca iar, razboiul va fi unul crunt… sper sa fie si un razboi cu folos daca se poate vorbi de asa ceva… Hm…
@Maithun, ceva ceva dar mult mai simplu… plus un Beks dar merge si cola pff :)) dar e musai sa fie vara, ca iarna nu prea merge cu rosii din astea din comert…
@w, si cam asta e, asa ma gandeam ieri…
@Ady-p, stiu dar eu sunt la granita in muntenia si oltenia… si d’asta zic…
#75 NOU
(alta) Iulia
Paine cu Nutella si parizer
Ciocolata cu sticksuri
#76 NOU
gekko
Drob de pui cu gem de caise si friptura de porc cu dulceață de vișine.
@ Arhi, cred ca nu iti mai functioneaza corect pluginul pentru T5… Arata 0 afisari pe astazi… hm!
#78 NOU
user
bulane de broasca.
singurul motiv pentru care nu mai mergem in metro, acolo stiu exact unde sunt.
nu de alta, dar nu ma mai pup cu nevasta 1 luna, pana uita
#79 NOU
Jeleu
Delicatesa monsher!
#80 NOU
Thor
Ciudatilor !
#81 NOU
GrasuX
Cartofi prăjiți scurși bine de ulei cu icre, totul de amesteca.
Ouă prăjite cu lămâie stoarsă peste.
#82 NOU
eu din EU
Ceapa si usturoi cu orice
#83 NOU
Cristian
Nutella pe paine cu castraveti murati
#84 NOU
Bebito85
Stiti cum e sa citesti comentariile la articolul asta dupa o betie?!?
#85 NOU
Snark
Pai incearca castraveti murati cu smantana.O stiu de la un om sovietic.Garantat te face bine.
#86 NOU
Peredhil
2-3 oua crude+piper/sos tabasco/alt sos iute.Branza topita+portocale/mandarine/clementine.Cand mergeam pe munte,am mancat la pateu cu biscuiti sau sticksuri,de mi s-a luat cu totul de asta.
In tineretea zbuciumata,intra si alcool dublu rafinat,cu sau fara cola,dar de atunci am cam renuntat la sinucideri lente.Inca imi place votca+suc de rosii+sare +piper ;).Si berea la halba cu un varf de sare.A,scuze,vorbeam de mancare aici…..
#87 NOU
george
Pateu de ficat uns pe pâine peste care pun dulceață de cireșe amare, un deliciu.
Cozonac cu nuca umezit in apa. Sa alunece usor.
Lapte nu beau nu diger.
Bagheta sau covrig cu mustar dijon.
#90 NOU
Ady-p
Paine cu unt si dulceata (de preferat visine) si smantana.
Smochine (proaspete) cu paine.
Nu-mi amintesc ceva mai ciudat. Sau nu mi se pare mie ciudat. 🙂
#91 NOU
Olivia Shtir
Mamaliga vartoasa !!!
Vindeca orice!
#92 NOU
Anthony C. Brown
Pâine goală cu salam
#93 NOU
X-uleasca
Camembert cu ciocolata. O gura de branza, o bucata de Snickers sau Twix.
#94 NOU
super_fotbal
Am vazut odada cum manca unu pepene cu sare si piper. Cand eram mic imi placea sa mananc macris cu cozonac.
1. Banane cu cereale cu ciocolata;
2. Briosa cu cacao cu ananas.
#126 NOU
Daniel Andrei
Miere pe fundul unei farfurii adanci peste care torn vin rosu si le amestec. Apoi inmoi paine in ea si mananc.
Nectarul zeilor!
#127 NOU
acceptarea
A inceput teroarea nu se mai scrie..Nici nu ne dam seama ce urmeaza, Linistea aia si panica dinainte de rev. Teroare cu luat pe sus la politie. Acum am facut sex ..mancam e frig afara. Dar ce vine in urmatorii ani. Ciparea copiilor fiindca ne e lene. Lene sa ne dorim independenta ce au incercat multi . Ceasca de ex. a vrut BANCA. Saracul a gandit mult prea global. Ne dau unde la TV sa nu mai gandim in perspectiva. Vreme de cacat cu HARP. da noi fb, TV si sex haha. Paine si pateu f chimic
#128 NOU
Peredhil
Sa inteleg ca mancarea ta mai bizara e piure de matraguna?
#129 NOU
petrescu
paine calda cu mar.
mamaliga rece cu capsuni.
papara cu icre bine prajite.
favorita mea> placinta de somon cu praz.
#130 NOU
Mircea Badea
cacat
#131 NOU
Mihai Dima
Cateva: pepene rosu cu biscuiti petit beurre, cascaval cu maioneza si paine, maioneza light musai, snitel de parizer :)) si ceva care nu se incadreaza: bere cu cola (nu pepsi, ca nu merge). Bere cu cola e varianta softcore pentru geibi cu redbul mai pentru amatori asa.
#132 NOU
Alex
Fite. Paine calda (4 lei) cu Quick-Cola (4.5 lei la 500ml).
#133 NOU
zidanne
@Arhi Quick-Cola (negru daca se putea, daca nu… de zmeura) si o bucata de paine rotunda, abia scoasa de pe vatra :))
#134 NOU
Romeo
Ce naiba e quick cola?
#135 NOU
zidanne
@romeo pe la începutul anilor ’90 (pe cand inca nu stiam sa scriu) erau niște mininfabrici de suc… Un fel de TEC, sticla de 0.25l, se numea “cuic”, cu accent pe “u”. Venea in mai multe arome, cea mai populară era cea de cola. Împreună cu o paine proaspătă (aia de 5 lei, parca, o modeda/moneta de aluminiu), rotundă, proaspăt scoasă din cuptor, era za shiet :))
Pizza cu mujdei de ustiri la un restaurant din Radauti. Era meniu standard, nici vorba de keciup.
Și prin Marginimea Sibiului telemeaua cu supa de găina este un fel de cacao cu lapte. Se servește și la nunți
pepene rosu cu paine, ciorba de fasole in care pun branza, ketchup cu orice :))
#143 NOU
Luci
Am terminat aseară de făcut carnati, porc vita și oaie… Nimic anormal pe aici
#144 NOU
colin
favorite acum: halva cu paine, a mai zis cineva mai sus 🙂
favorite cand eram mici: paine cu ulei si cu zahar, sau paine cu margarina si zahar si ne certau ca terminam uleiul si zaharul din casa… deh, nu toti am crescut la matusa tamara
#145 NOU
Archer
Pâinică proaspătă (dar nu neapărat caldă, de fapt niciodată n-am încercat cu caldă) cu crustă crocantă și pepsi rece la cutie. Un cranț din păinică, o gură de pepsi, mestecat & înghițit, dup-aia câteva înghițituri de pepsi până nu mai pot de rece și zgârietor ce e. Se reia procesul până la terminarea pâinicii/lor. Proporția e 2 cutii de pepsi per produs de panificație.
#146 NOU
Archer
max!!! pepsi max!!!
#147 NOU
Fărcaş Gelu Dănuţ
Inainte de a ma insura cu “mitica” mea, eu mancam ardei umpluti, peste care puneam zahar, mult zahar.
Si acum imi plac mult cartofii prajiti cu paine.
Cand eram copil, la o nunta l-am vazut pe un mos abtiguit cum manca tort cu paine. Noi eram copii, am ras de el si ne-a spus: “de ce radeti, ati mancat?” Desigur, i-am spus ca nu am mancat, dar ca nu e bun. Raspunsul lui a fost: “daca nu ati mancat, atunci de unde stiti ca nu e bun?”
#148 NOU
Radu Egon
Probabil iti zic multi asta, dar esti tare antipatic.
#149 NOU
petrescu
@radu
in schimb, pe tine te-au menajat..
#150 NOU
Giovanni
Da’ Friegedank o fi murit iar? Daca da, ar fi cazul de o coliva impanata cu mici si ornata cu icre, or something…
#151 NOU
thebblack
iaurt cu biscuiti populari.
primavara, corcoduse verzi, inainte sa se intareasca samburele. mananc pana ma cac pe mine,
#152 NOU
vega
castraveti (cruzi) cu miere de albine.
#153 NOU
costi
vodca cu mir
#154 NOU
cristi
mamaliga rece cu miere
pepene (rosu sau galben) cu paine
paine cu struguri din vie
ceapa verde abia smulsa cu sare si paine
Bai! Io am halit banane cu mustar fiindca am pierdut un pariu. Da’ voi astialalti ce motive aveti sa bagati mix-urile astea dubioase la matz??? Capsuni cu mamaliga, pepene cu maioneza, nutella cu parizer…
Ma simt ciudat ca io azi am halit ceva ciorba cu otet de visine si ardei iuti si apoi papricas cu masline.
#158 NOU
Gogu
Cartofi prajiti cu inghetata saaaau daca am chef de bomba calorica
Mamaliga veche de 1 zi taiata felii de 1cm grosime si prajita in ulei.
Minunatia asa se asezoneaza cu o branza “artagoasa” (de oaie, veche, grasa si sarata) si 2 oo! Se bat turcii la gura mea. PLM, ma duc sa fac o mamaliga ca sa am pt maine dimineata.
Biscuitii populari a lu fi-miu cu care “inting” in borcanul cu unt de arahide…
#160 NOU
Andrei
Man, am fumat odata un joint si am mancat gem de visine expirat, adica avea mucegai gen, cu nutella si salam de vara.Avea gust de ingeri
Am un gem de visine cam de un an acum in frigider…astept…
#161 NOU
Mark 733
Scoate-l din frigider si scoate-i capacul pentru o asteptare mai scurta.
#162 NOU
Ala Micu'
Mona filtrata prin paine cu tartine cu crema de galbenele.
#163 NOU
Cric
Cand am vazut la Mircea ca a mancat banane cu mustar mi-am adus aminte fiind mic si mai prost ca atunci cand nu imi placea mancarea mamei mancam paine cu mustar in ciuda ei.
#164 NOU
Cric
Si ce ma balacareeaaaa!Deh mamaaa.
#165 NOU
hazbizarai
Iaurt, cu o cantitate anume(diferă, de la om la om) de Delikat/Vegeta și chipsuri cu paprika.
#166 NOU
Mihai
Cozonac de casă, mai vechi, chiar spre uscat cu sifon.
#167 NOU
Gicu Hugi
Pireu de cartofi cu carne. Si cu compot de prune / visine / caise, in loc de salata sau muraturi.
#168 NOU
Mihai
piine calda inmuiata in ulei de masline sarat , cu ceapa verde.
#169 NOU
Ender
Ficatei facuti la grill si consumati cu dulceata de ardei iute. Roze racit bine si paine proaspata.
Ciorba cu branza, pepene rosu cu paine, oua ochiuri prajite in bulion
#173 NOU
Marius B.
Pizza prosciutto fungi fara “funghii”
#174 NOU
C
Am un prieten din copilarie care, cand era prin gimnaziu, isi facea singur acasa bomboane:
Punea cateva linguri de zahar intr-o cratita, o punea pe foc, adauga cateva picaturi de esenta de vanilie, rom sau ce mai avea prin casa dupa care stergea bine o bucata de masa (de lemn) si turna din cratita direct pe masa, in bucatele mici.
Cand se intarea “siropul” se transforma in cea mai ciudata bomboana.
Avea in zona aia de masa si un ciot, si era bataie pe “bomboana din ciot”.
In alta ordine de idei, eu mananc tocanita de cartofi cu branza telemea (sau cas sarat, depinde de mediu). Ii zice (de la bunicu’) “mancare boiereasca”.
Struguri cu branza sarata (telemea, cas sarat sau delicatesuri frantusesti), branza coapta (chiar si la microunde), o las pana devine maronie si casanta si o mananc goala.
Cand ma duc la ai mei, o rog pe mama sa-mi faca cartofi pai innabusiti cu ceapa si usturoi. Sunt mai mult fierti decat prajiti (sunt moi) dar sunt cu amintiri.
O alta chestie pe care mi-o face este “ou la cana”: un ou fiert moale, decojit si sfarmat intr-o cana peste care adauga bucatele mici de paine, sare si putin piper. La fel, se serveste simplu dar cu amintiri. Obisnuiam sa mananc asta uitandu-ma la TV la Moldova 1, ca ei incepeau programul mai repede din cauza diferentei de fus orar
#175 NOU
hexagon
pepene rosu cu telemea veche de oaie/bivolita
mamaliga rece cu miere/ magiun
#176 NOU
deea
Noi avem momentan in frigider parizer din ăla cel mai naspa posibil, 6 lei un baton de juma de kil. Îl folosim ca sa le dam medicamente la caini, care momentan au de luat un tratament (împănezi bine o bucată de parizer cu medicamente, îl infulecă ca disperații, sunt mai entuziasmati de parizer decât de carne crudă). Vreo doua dimineți, după ce le-am dat tratamentu la indivizi, am halit și eu pâine cu parizer si cu sana, întru amintirea studenției de mult apuse…. Pe cuvânt că asa bun mi s-a părut….
#177 NOU
AlexandraM
Pilaf alb (adica doar orez fiert cu zeama de la supa de gaina, fara legume prin el) cu zahar. 😀
#178 NOU
LiviuP
Sarmale cu ceapa rosie, zacusca cu lapte batut.
#179 NOU
DTC
Spaghetti sau paste cu paine calda. 🙂
Ton pe gratar cu banane de ciocolata.
NOU
Șuncă Praga cu hrean
NOU
Pai la 70% din nuntile la care am fost s-a servit sunca cu hrean la aperitiv. Nu cred ca ii asa ciudat.
NOU
Spaghete bologneze cu…paine.
NOU
Covrigeii Grand Papa (ai’ cu vin alb – ambalaj cu verde) + Struguri albi, dulci. O boaba + un covrigel…
NOU
Străbunicule, tu ești?
NOU
Halva ucraineana, painea neagra calda si lapte rece
NOU
1. adaugat kimchi la pizza facuta acasa (adica la aia cumparata congelata si coapta de mine). Mult adica, nu 2-3 bucatele.
2. adaugat ulei de cocos si uneori o lingurita de ulei de masline la cafea. Dupa ce le dai prin blender temeinic, arata ca un latte decent. Iar gustul este bestial.
Ar mai fi, dar sa nu monopolizez discutia. 😀
NOU
De unde iei kimchi?
NOU
kimchi asta nu e de fapt varza murata?
NOU
De unde iei kimchi?
NOU
Ideal ar fi fost kimchi cu cartofi, da’ merge și așa:)
NOU
Unde gasesti kimchi ?
NOU
Ce oameni breh. Se gasesc retete online. Ingredientele le gasesti la noi bine-mersi, doar ca te costa condimentele cam mult. Si daca nu ati mai facut/mincat kimchi serios si credeti ca asa-zisa salata picanta de varza cu aspect de kimchi din mall-uri e picanta, va sugerez ca la prima incercare sa puneti maxim 50% din dozajul de condimente din reteta.
NOU
www.instagram.com/kimchi_chic/
NOU
@arhi da, kimchi e o ruda mai gayish a verzei murate. Adica e un fel de salata fermentata pe repede-inainte in cateva zile cu ajutorul unor resturi de peste, plus ghimbir, chilli si alte goodies.
Pentru cine crede ca kimchi-ul e usor de facut am doua vesti, una buna si una proasta. Aia buna este ca e usor de facut (iei retete de pe net, te consulti cu o prostituata coreana, been there, done that, am si platit-o in plm), vestea proasta e ca n-o sa-ti iasa never ever asa cum e ala facut de coreeni. Pur si simplu nu iese.
@eu din EU De ani de zile eu il iau de la o alimentara coreeana, ca nu imi iese sa il fac acasa.
Bonus tip: ala facut de nord-coreeni e semnificativ mai bun decat asta facut de samsungi. Pacat ca reusesc sa fuga asa de putini din nord…
NOU
Faceam si eu acasa dar nu iesea grozav.
E un fel de varza murata.
NOU
kimchi shop: kjcenter.ro/
NOU
@Corcoran pai…da. Dar unde este?
@Cetin. Kimchi este acel ceva care ustura. Dar ustura tot și tot timpul. Este acea mâncare pe care nu o uiți toată viata. Kimchi de la coreeni: ustura dar mai vreau. Am plâns efectiv multe zile când mâncăm ăla
NOU
koreanfood.ro/conserve-si-muraturi/kimchi
NOU
Also, îți împute frigiderul. A mâncat careva stinky doufu?
NOU
E red kimchi(spicy) si white kimchi, mai bland.
Nu miroase asa rau.
Resturi de peste???ej nebun…
Anyway, e f sanatos.. ala fara resturi de peste.
NOU
@jeleu ai mai jos cate ceva cu privire la prezenta pestelui in kimchi. Daca esti vegetarian si iti place kimchiul imi pare rau pentru spoiler.
“Fish sauce is an amber-colored liquid extracted from the fermentation of fish with sea salt.”
“Most fish sauces (extracts) are made from raw fish, some from dried fish; some come from only a single species, others from whatever is dredged up in the net, including some shellfish; most from whole fish, a few from only the blood or viscera. Most fish sauces contain only fish and salt, others add a variety of herbs and spices.”
“The most [ kimchi ] common seasonings include brine, scallions, spices, ginger, chopped radish, garlic, saeujeot (새우젓, shrimp sauce), eoriguljeot (어리굴젓, oyster sauce), and aekjeot (액젓, fish sauce).”
source: our daily wikipedia…
NOU
Fish sauce is a.different story mafren.
Daca vrei da real deal ….
www.greenprophet.com/2013/05/spring-festival-egypt/
Mda…unii au mierlit o. Asa haleau faraonii care n aveau frigider.
NOU
Castraveti cu branza mucegaita si cu bere rosie
NOU
Am incercat. A ajutat! Multumesc!!
NOU
compot de visine cu mamaliga rece
NOU
Branza telemea cu gem.
NOU
Eu pe lângă brânză cu gem eram fan miere cu salam de Sibiu…
NOU
astea-s gusturi fine de burghez
NOU
Si eu la fel, doar ca in loc de gem pun mustar.
NOU
the fuck did I just read
NOU
Who knows
NOU
Cartofi fierti cu unt si patrunjel + ficatei de pui prajiti si muraturi.
NOU
Pfff, nu e absolut nimic ciudat la asta..
NOU
Daca-s ficatei brazilieni de 5 lei tona e ciudat rau.
NOU
Când eram copil (acum vreo 35 -40 de ani), mâncam pâine unsă cu untură de porc și cu magium de prune :)))
NOU
Supa cu usturoi.
Adica o supa normala, de pui, cu taietei, in care pun niste praf de usturoi. Daca n-ai hrean, merge si usturoiul. Te desfunda.
NOU
fara spanac?
NOU
Bors rosu cu branza de oi 🙂
Sau, ca sa nu ranesc sentimentele hipsterilor, cu branza feta.
NOU
Branza de oi la saramura+bors. Exact mancarea mea preferata can eram copchil.
NOU
Stim noi ce stim 🙂
NOU
Maioneza cu pizza
NOU
Mănânc destul de des banane cu tot cu coajă .
NOU
Du-te maaaa ca nu te cred
NOU
nu toți bărbații sunt circumciși:)))))))
NOU
Căcat
NOU
Si de ce e ceva ciudat la asta?
NOU
ciudat era sa zici “mancare”.
NOU
:))))) G E N I A L !!! :))))))
NOU
Haha, cele mai multe like-uri pe care le primesc la un comentariu şi nu m-am semnat cu numele meu.
NOU
Paine prajita cu frecata cu usturoi , pus pe ea ulei , delikat , ketchup , mustar si daca avem ceva maioneza , totul alaturi de o doza de cola vanilla .
Yummy !
NOU
fara 2 de cu*
NOU
Pepene cu paine proaspata. In copilarie, la bunici era cea mai buna paine din lume, coapta in vatra…
ciudatenii vazute la altii:
Mustar in ciorba. Din belsug. Sau…
Sandwich cu unt, chipsuri si banana taiata rondele…
Alta chestie, care ma scârbeste enorm, americanii, de Thanksgiving halesc curcan cu un fel de dulceata de cranberries…
NOU
Dulceata de cranberries cu friptura e bestiala!
NOU
ala nu e curcan, e turkey.
NOU
Încearcă și pepene cu brânză telemea
NOU
I wonder when Turkey will declare thanksgiving a microaggresion
NOU
Paine cu cola? Banal.
Daca ai fi avut si tu o vie mancai si tu, ca tot omul, paine fierbincioara unsa cu ou si bulion, beai zaibar si meditai la teoria stringurilor.
Eu n-am obiceiuri culinare ciudate, insa taranul de taica-meu mananca struguri cu paine. Mi se pare tare scarbos si ma scoate din sarite, asa ca plec imediat din bucatarie. Daca ii dai bomboane, nu le suge, le zdrobeste ca pe alune iar daca ii dai inghetata, musca din ea ca din mamaliga.
Pe la noi, prin sat, inca mai sunt unii care pun paine in supa de pui cu taitei.
N-ai cu cine dom’le, niste de-aia!…
NOU
Wait… Nu se dumnica pâinea in supa ?
NOU
-Imi place fasole din aia la conserva, de preferat neagra, in combinatie cu sos bolognese (un soi de chilli con carne), cu multa branza rasa si un ou ochi, moale, deasupra. Apoi le amestec in farfurie pe toate si iese o mancare de porci foarte buna.
Bomba calorica, de-aia servesc mai rar, desi, in esenta e sanatos, pentru ca bulionul e de casa, carnea fara grasime (o toc la robot), oul il fac in doar o lingurita de ulei. Dar adunate, tot fac vreo 500 de calorii, o portie.
-Merge si fara carne.
Iubesc branza in mancare, de mor! Rad in orice, chiar si in ciorba. Atat de obsedata sunt. In general, in supele creme imi place sa pun multa branza rasa, fie si telemea. Orice e bine venit. Acum, ca ies verziturile pe piata, o sa mananc la spanac cu telemea de o sa imi iasa pe nas.
-Ou ochi moale peste pilaf/ tocana de cartofi.
-Cafea, in care pun o lingurita de ulei de cocos. Iese mai cremoasa, de zici ca am pus Cofetta. Din fericire, uleiul de cocos ajuta la slabit pentru ca regleaza colesterolul. Dar trebuie data la blenderul de mana, ca altfel pluteste uleiul ala deasupra si nici cremoasa nu este. Si nu, nu merge amestecat cu lingurita. Trebuie la blender.
In general, eu fac combinatii mai aiurea, pentru ca nu imi place sa arunc mancarea si mereu incropesc ceva din resturile de prin frigider. Chiar daca iese o terchea berchea, cateodata. De fapt, asa am ajuns obsedata de branza in mancare. Mereu ramaneam cu resturi care nu erau mancate la timp si incepeau sa prinda gust naspa, asa ca trebuia sa fac ceva cu ele, ca sa nu le arunc.
Si asa am invatat ca sosul de paste nu merge doar cu carne tocata/ carne proaspata. Pot, bine mersi, sa inlocuiesc carnea tocata cu friptura ramasa de o zi-doua, pe care nu o mananca nici dracu, ca are un gust de rahat reincalzita. Sau ca am ajuns sa pun mezeluri in tocane, pentru ca nu mai mergeau mancate in sandvis.
Ca o idee, daca ai in debara stoc permananent de conserve de fasole sau naut/ conserve de rosii/ bulion (daca ai de casa, e perfect)/ paste/ orez/ linte/ ceapa si usturoi, poti sa transformi resturile in orice. Si garantez ca iese si gustos, chiar daca pare ciudat la prima vedere.
NOU
www.facebook.com/Insiderfood/videos/1569961293308342/?hc_ref=NEWSFEED
NOU
Fasolea aia cu chili si cu carne e un fel de traditionala mexicana si ai dreptate cu caloriile ca au ajuns cei mai obezi din lume. I-au luat si pe americani.
NOU
@El Praz Ce iti mai place sa invarti cutitul in rana…
Am vazut dracia asta pe Travel. Parca la Andrew Zimmern.
De-aia, Elvetia e la mine pe wishlist pentru o vacanta, poate peste vreo 2 ani.
Inainte sa ajung in Elvetia, o sa fac o vacanta prin Somalia.
Ca vreau sa am aceleasi kile la intoarcere acasa.
NOU
Dulceața cu brânză.
NOU
Fasole bătută (cu usturoi d-ăla mic, românesc) cu ceapă călită pe deasupra servită pe scovergi. Și un păhărel de vin de la țară.
Cu scuzele de rigoare pentru cititorii de aici: aștept să scrie și limbricul de badea “fecale calde și proaspete”.
NOU
A scris deja regulamentar mai sus.
NOU
Ciocolata cu castraveti murati. True story.
NOU
Numai Hali Lulu potolește foamea.
NOU
Caviar cu mamaliga
NOU
Vara, rosii proaspete culese de la mine din gradina… trase la tigaie si un ou… pff. Iese un sos de te ia mama dreaq… Nu mai vine vara aia ma? Ca mi s-a luat de fe-martie asta imputit!
O sa incerc paine pe vatra calda si cola. Oricum eu sunt cat de cat dependent de cola, de paine ce sa mai… vorbim… win- win situation :)) …
NOU
Tim, soryy, nu-i nimic ciudat acolo. Aia e papara olteneasca toats ziua.
Bine ca mi-ai adus aminte, am 2 rosii obosite in frigider.
NOU
Hm, ce sa mai se apropie razboiul… incet si miseleste e cam pe la fruntalii… sulita razboiului a fost aruncata iar zeii, ehe zeii au fost de acord: victime sigure Polonia si Romania? De ce, asa pentru ca economic ii poate domina pe germani si pe francezi d’aia sau le cam sta in coaste… Si asa ca iar, razboiul va fi unul crunt… sper sa fie si un razboi cu folos daca se poate vorbi de asa ceva… Hm…
NOU
Deci un fel de de-asta
youtu.be/IdOo9mOUlaU
NOU
@Maithun, ceva ceva dar mult mai simplu… plus un Beks dar merge si cola pff :)) dar e musai sa fie vara, ca iarna nu prea merge cu rosii din astea din comert…
@w, si cam asta e, asa ma gandeam ieri…
@Ady-p, stiu dar eu sunt la granita in muntenia si oltenia… si d’asta zic…
NOU
Paine cu Nutella si parizer
Ciocolata cu sticksuri
NOU
Drob de pui cu gem de caise si friptura de porc cu dulceață de vișine.
NOU
@ Arhi, cred ca nu iti mai functioneaza corect pluginul pentru T5… Arata 0 afisari pe astazi… hm!
NOU
bulane de broasca.
singurul motiv pentru care nu mai mergem in metro, acolo stiu exact unde sunt.
nu de alta, dar nu ma mai pup cu nevasta 1 luna, pana uita
NOU
Delicatesa monsher!
NOU
Ciudatilor !
NOU
Cartofi prăjiți scurși bine de ulei cu icre, totul de amesteca.
Ouă prăjite cu lămâie stoarsă peste.
NOU
Ceapa si usturoi cu orice
NOU
Nutella pe paine cu castraveti murati
NOU
Stiti cum e sa citesti comentariile la articolul asta dupa o betie?!?
NOU
Pai incearca castraveti murati cu smantana.O stiu de la un om sovietic.Garantat te face bine.
NOU
2-3 oua crude+piper/sos tabasco/alt sos iute.Branza topita+portocale/mandarine/clementine.Cand mergeam pe munte,am mancat la pateu cu biscuiti sau sticksuri,de mi s-a luat cu totul de asta.
In tineretea zbuciumata,intra si alcool dublu rafinat,cu sau fara cola,dar de atunci am cam renuntat la sinucideri lente.Inca imi place votca+suc de rosii+sare +piper ;).Si berea la halba cu un varf de sare.A,scuze,vorbeam de mancare aici…..
NOU
Pateu de ficat uns pe pâine peste care pun dulceață de cireșe amare, un deliciu.
NOU
Cartofi prăjiți cu înghețată.
NOU
Cozonac cu nuca umezit in apa. Sa alunece usor.
Lapte nu beau nu diger.
Bagheta sau covrig cu mustar dijon.
NOU
Paine cu unt si dulceata (de preferat visine) si smantana.
Smochine (proaspete) cu paine.
Nu-mi amintesc ceva mai ciudat. Sau nu mi se pare mie ciudat. 🙂
NOU
Mamaliga vartoasa !!!
Vindeca orice!
NOU
Pâine goală cu salam
NOU
Camembert cu ciocolata. O gura de branza, o bucata de Snickers sau Twix.
NOU
Am vazut odada cum manca unu pepene cu sare si piper. Cand eram mic imi placea sa mananc macris cu cozonac.
NOU
Banane cu mustar. Si o bere dupa aia. Cu un jet de ketchup in ea.
Am pierdut un pariu odata…
NOU
Da boss, dar după pâinea aia caldă asezonată cu cola la, la fundul tău e un fel de Plevna
NOU
nope
NOU
Pai manaca paine si bea cola.
E ca si cum ar manca Crackers si ar bea Cola 🙂
NOU
Painea calda balonează.
NOU
Nu te umfla painea calda cat te umfla berea rece.
NOU
Hai ma Baxt ca boss o mananca n-o vara undeva…
NOU
Rahat turcesc cu lapte batut
NOU
Prajitura “Erdogan si opozantii”?
NOU
Eufemism sau??/
NOU
Ciorba cu branza si ceapa feliute
NOU
pula lu’ gadea!
NOU
…aburinda, proaspat scoasa din curul lui Badea.
NOU
Sarmale cu ardei iute și brânză de oaie lângă 🙂
Freak
NOU
du te bai:) as manca oricand
NOU
Eu n-am nicio combinatie alimentara ciudata, dar o prietena mananca (de Paste) cozonac cu ou si cu ceapa verde.
NOU
o doamne! subscriu, bun tare!!!
NOU
Cand ma grabesc la lucru dar mi-e foame, un galbenus de ou crud + 1 lingurita de miere.
NOU
Ceai de tei cu sunca de casa si ceapa rosie!
NOU
Fuck, multe dintre cinele copilariei mele ante-revolutionare.
Sunca afumata, sa n-avem vorbe.
NOU
Daca nu era sunca, untura pe paine!!! Un deliciu
NOU
incearca jumari uscati, pisati. ca untura but better
NOU
Muraturi cu orice
Mamaliga rece cu vişine
NOU
Linte cu scoici
NOU
Asta deja e boierie…
NOU
Inghetata de vanilie in suc de portocale la Mcdonalds. In China chiar se gaseste in meniu 😉
NOU
mamaliga cu paine
NOU
supa de gaina cu taitei de casa + branza de burduf.
mamaliga rece + fragi cu zahar
NOU
Iaurt cu zeamă de lămâie
Brânză cu dulceață
Pufuleți cu muștar
NOU
www.youtube.com/watch?v=Pd0CP4iGgIs
NOU
1. Banane cu cereale cu ciocolata;
2. Briosa cu cacao cu ananas.
NOU
Miere pe fundul unei farfurii adanci peste care torn vin rosu si le amestec. Apoi inmoi paine in ea si mananc.
Nectarul zeilor!
NOU
A inceput teroarea nu se mai scrie..Nici nu ne dam seama ce urmeaza, Linistea aia si panica dinainte de rev. Teroare cu luat pe sus la politie. Acum am facut sex ..mancam e frig afara. Dar ce vine in urmatorii ani. Ciparea copiilor fiindca ne e lene. Lene sa ne dorim independenta ce au incercat multi . Ceasca de ex. a vrut BANCA. Saracul a gandit mult prea global. Ne dau unde la TV sa nu mai gandim in perspectiva. Vreme de cacat cu HARP. da noi fb, TV si sex haha. Paine si pateu f chimic
NOU
Sa inteleg ca mancarea ta mai bizara e piure de matraguna?
NOU
paine calda cu mar.
mamaliga rece cu capsuni.
papara cu icre bine prajite.
favorita mea> placinta de somon cu praz.
NOU
cacat
NOU
Cateva: pepene rosu cu biscuiti petit beurre, cascaval cu maioneza si paine, maioneza light musai, snitel de parizer :)) si ceva care nu se incadreaza: bere cu cola (nu pepsi, ca nu merge). Bere cu cola e varianta softcore pentru geibi cu redbul mai pentru amatori asa.
NOU
Fite. Paine calda (4 lei) cu Quick-Cola (4.5 lei la 500ml).
NOU
@Arhi Quick-Cola (negru daca se putea, daca nu… de zmeura) si o bucata de paine rotunda, abia scoasa de pe vatra :))
NOU
Ce naiba e quick cola?
NOU
@romeo pe la începutul anilor ’90 (pe cand inca nu stiam sa scriu) erau niște mininfabrici de suc… Un fel de TEC, sticla de 0.25l, se numea “cuic”, cu accent pe “u”. Venea in mai multe arome, cea mai populară era cea de cola. Împreună cu o paine proaspătă (aia de 5 lei, parca, o modeda/moneta de aluminiu), rotundă, proaspăt scoasă din cuptor, era za shiet :))
NOU
paine taraneasca veche cu usturoi
NOU
si untura in care a stat carnea afumata
NOU
Pizza cu mujdei de ustiri la un restaurant din Radauti. Era meniu standard, nici vorba de keciup.
Și prin Marginimea Sibiului telemeaua cu supa de găina este un fel de cacao cu lapte. Se servește și la nunți
NOU
Hai ca dau vina pe autocorect
NOU
in Cluj exista o pizzerie care serveste optional ulei de masline in are au macerat cateva saptamani diverse usturoaie si mirodenii. excelent.
NOU
@petrescu, am mancat asa ceva aproape in fiecare seara in cele 2 luni cat am locuit in braila.
NOU
pepene rosu cu paine, ciorba de fasole in care pun branza, ketchup cu orice :))
NOU
Am terminat aseară de făcut carnati, porc vita și oaie… Nimic anormal pe aici
NOU
favorite acum: halva cu paine, a mai zis cineva mai sus 🙂
favorite cand eram mici: paine cu ulei si cu zahar, sau paine cu margarina si zahar si ne certau ca terminam uleiul si zaharul din casa… deh, nu toti am crescut la matusa tamara
NOU
Pâinică proaspătă (dar nu neapărat caldă, de fapt niciodată n-am încercat cu caldă) cu crustă crocantă și pepsi rece la cutie. Un cranț din păinică, o gură de pepsi, mestecat & înghițit, dup-aia câteva înghițituri de pepsi până nu mai pot de rece și zgârietor ce e. Se reia procesul până la terminarea pâinicii/lor. Proporția e 2 cutii de pepsi per produs de panificație.
NOU
max!!! pepsi max!!!
NOU
Inainte de a ma insura cu “mitica” mea, eu mancam ardei umpluti, peste care puneam zahar, mult zahar.
Si acum imi plac mult cartofii prajiti cu paine.
Cand eram copil, la o nunta l-am vazut pe un mos abtiguit cum manca tort cu paine. Noi eram copii, am ras de el si ne-a spus: “de ce radeti, ati mancat?” Desigur, i-am spus ca nu am mancat, dar ca nu e bun. Raspunsul lui a fost: “daca nu ati mancat, atunci de unde stiti ca nu e bun?”
NOU
Probabil iti zic multi asta, dar esti tare antipatic.
NOU
@radu
in schimb, pe tine te-au menajat..
NOU
Da’ Friegedank o fi murit iar? Daca da, ar fi cazul de o coliva impanata cu mici si ornata cu icre, or something…
NOU
iaurt cu biscuiti populari.
primavara, corcoduse verzi, inainte sa se intareasca samburele. mananc pana ma cac pe mine,
NOU
castraveti (cruzi) cu miere de albine.
NOU
vodca cu mir
NOU
mamaliga rece cu miere
pepene (rosu sau galben) cu paine
paine cu struguri din vie
ceapa verde abia smulsa cu sare si paine
NOU
Oua ochiuri cu ceapa……la 12 noaptea.
NOU
stahp…
NOU
Bai! Io am halit banane cu mustar fiindca am pierdut un pariu. Da’ voi astialalti ce motive aveti sa bagati mix-urile astea dubioase la matz??? Capsuni cu mamaliga, pepene cu maioneza, nutella cu parizer…
Ma simt ciudat ca io azi am halit ceva ciorba cu otet de visine si ardei iuti si apoi papricas cu masline.
NOU
Cartofi prajiti cu inghetata saaaau daca am chef de bomba calorica
Mamaliga veche de 1 zi taiata felii de 1cm grosime si prajita in ulei.
Minunatia asa se asezoneaza cu o branza “artagoasa” (de oaie, veche, grasa si sarata) si 2 oo! Se bat turcii la gura mea. PLM, ma duc sa fac o mamaliga ca sa am pt maine dimineata.
NOU
Biscuitii populari a lu fi-miu cu care “inting” in borcanul cu unt de arahide…
NOU
Man, am fumat odata un joint si am mancat gem de visine expirat, adica avea mucegai gen, cu nutella si salam de vara.Avea gust de ingeri
Am un gem de visine cam de un an acum in frigider…astept…
NOU
Scoate-l din frigider si scoate-i capacul pentru o asteptare mai scurta.
NOU
Mona filtrata prin paine cu tartine cu crema de galbenele.
NOU
Cand am vazut la Mircea ca a mancat banane cu mustar mi-am adus aminte fiind mic si mai prost ca atunci cand nu imi placea mancarea mamei mancam paine cu mustar in ciuda ei.
NOU
Si ce ma balacareeaaaa!Deh mamaaa.
NOU
Iaurt, cu o cantitate anume(diferă, de la om la om) de Delikat/Vegeta și chipsuri cu paprika.
NOU
Cozonac de casă, mai vechi, chiar spre uscat cu sifon.
NOU
Pireu de cartofi cu carne. Si cu compot de prune / visine / caise, in loc de salata sau muraturi.
NOU
piine calda inmuiata in ulei de masline sarat , cu ceapa verde.
NOU
Ficatei facuti la grill si consumati cu dulceata de ardei iute. Roze racit bine si paine proaspata.
NOU
Oua ochiuri cu niste otet deasupra :d
NOU
Sarmale cu cozonac
NOU
Ciorba cu branza, pepene rosu cu paine, oua ochiuri prajite in bulion
NOU
Pizza prosciutto fungi fara “funghii”
NOU
Am un prieten din copilarie care, cand era prin gimnaziu, isi facea singur acasa bomboane:
Punea cateva linguri de zahar intr-o cratita, o punea pe foc, adauga cateva picaturi de esenta de vanilie, rom sau ce mai avea prin casa dupa care stergea bine o bucata de masa (de lemn) si turna din cratita direct pe masa, in bucatele mici.
Cand se intarea “siropul” se transforma in cea mai ciudata bomboana.
Avea in zona aia de masa si un ciot, si era bataie pe “bomboana din ciot”.
In alta ordine de idei, eu mananc tocanita de cartofi cu branza telemea (sau cas sarat, depinde de mediu). Ii zice (de la bunicu’) “mancare boiereasca”.
Struguri cu branza sarata (telemea, cas sarat sau delicatesuri frantusesti), branza coapta (chiar si la microunde), o las pana devine maronie si casanta si o mananc goala.
Cand ma duc la ai mei, o rog pe mama sa-mi faca cartofi pai innabusiti cu ceapa si usturoi. Sunt mai mult fierti decat prajiti (sunt moi) dar sunt cu amintiri.
O alta chestie pe care mi-o face este “ou la cana”: un ou fiert moale, decojit si sfarmat intr-o cana peste care adauga bucatele mici de paine, sare si putin piper. La fel, se serveste simplu dar cu amintiri. Obisnuiam sa mananc asta uitandu-ma la TV la Moldova 1, ca ei incepeau programul mai repede din cauza diferentei de fus orar
NOU
pepene rosu cu telemea veche de oaie/bivolita
mamaliga rece cu miere/ magiun
NOU
Noi avem momentan in frigider parizer din ăla cel mai naspa posibil, 6 lei un baton de juma de kil. Îl folosim ca sa le dam medicamente la caini, care momentan au de luat un tratament (împănezi bine o bucată de parizer cu medicamente, îl infulecă ca disperații, sunt mai entuziasmati de parizer decât de carne crudă). Vreo doua dimineți, după ce le-am dat tratamentu la indivizi, am halit și eu pâine cu parizer si cu sana, întru amintirea studenției de mult apuse…. Pe cuvânt că asa bun mi s-a părut….
NOU
Pilaf alb (adica doar orez fiert cu zeama de la supa de gaina, fara legume prin el) cu zahar. 😀
NOU
Sarmale cu ceapa rosie, zacusca cu lapte batut.
NOU
Spaghetti sau paste cu paine calda. 🙂
Ton pe gratar cu banane de ciocolata.
NOU
Gutui taiate felii cu sare.
Pepene cu paine :))