Mai țineți minte când râdeam de protestatarii antibăsescu care făceau dansul pinguinului în piață? (De pe vremea când eu eram antibăsescu încă de când infractorul ăla era primar, iar limbricul de badea își exersa papilele gustative pe bucile lui). Cu ce se deosebesc amărâții ăia de cei de mai jos? Că nu sunt manele? Că nu au ritm funky?

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/brrlog/videos/1407932392611485/” width=”650″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Aflu că la sibiu se dorește să se protesteze la greu citind o oră în piața mare, demonstrând astfel că cultura se opune vehement și ea lui Dragnea.

CIcă diseară trebuie să se vină în piață îmbrăcați în culorile tricolorului, ca să facem cel mai mare tricolor din lume. Nu știu detalii, nu am intrat aproape deloc pe internet de vineri, am preferat să stau să citesc.

Ieri a fost adăugat într-un grup de așa zisă inițiativă civică, unde oamenii s-au strâns să facă o petiție. No joke, o petiție care să strângă 100 000 de semnături pentru a schimba legislația. Desigur, neștiind că sunt necesare puțin mai multe pentru inițiativa legislativă, dar astea sunt detalii. Și da, ei știu că nu se va face nimic, dar sigur vor deschide un precedent și vor trage un semnal clar de alarmă în societate.

Opinia mea despre toate astea?
MIZERII.

Eu nu mă identific cu asemenea gen de proteste. Eu m-am dus în piață ca să urlu MUIE DRAGNEA și să cer dreptate, pentru că mi-a ajuns cuțitul la os și pentru că nu vreau să îmi crească copiii într-un nou comunism, de data asta cu față de oltean și dinți stricați. Eu m-am dus în piață să îmi urlu obida și să cer ceva, în mod concret.

NICIODATĂ nu mă duc în piață să fac concurs de cine e mai creativ în a face limmerickuri. Nu voi merge să fac concurs de cine are cel mai tare slogan adaptat după americani. Nu o să mă duc costumat în tricolor, ca să vadă lumea ce șmecher și deștept sunt. Nu o să mă duc să dansez pe ritm de tobe, ca să primesc aplauzele celorlalți. ASTA nu mă definește pe mine și niciodată nu va defini un protest.

UN PROTEST este atunci când se strânge în tine ura și nedreptatea la care ești supus. Și te duci, pașnic și îți verși acea ură pe guvernanți, cerând încetarea acelei nedreptăți. Nu te duci să dansezi sexy, cu paharul de starbucks în mână, pentru că ăla nu e protest, ci căcănăreală.

Pe mine să mă chemați când încetăm cu gunoiul ăsta și ne întoarcem la MUIE DRAGNEA. Chemați-mă când vreți să facem un partid #rezist, care să încerce să facă ceva, fizic, împotriva lor și să lupte, cu armele lor, pentru mai bine.
Până atunci, mersi, dar nu.

Later edit: Mizeria cu tricolorul s-a lamurit, acelasi gunoi Florin Badita si cu restul.