A se vedea cum Majestatea sa, Regele Mihai, domn al Țării Românești și a toată Podunavia, de la Dunăre la Marea Neagră, plus moldovenii și regatul inteligenților, Transilvania, a semnat ordinul de a deporta niște cetățeni români, pe criterii etnice.

Avem un dosar cu Regele Mihai pentru că el a semnat deportarea rromilor în Transnistria, pentru că era atunci şeful statului. Am dus, în urmă cu mai mulţi ani, dosarul la CEDO, dar nu am mai primit nici un răspuns. Am depus dosarul din partea Alianţei Rromilor. Am deschis dosarul la Sibiu, acolo unde e împăratul Iulian, şi ni s-a cerut să plătim peste trei miliarde de lei vechi taxă de timbru la valoarea despăgubirilor cerute de la Regele Mihai. Nu am putut plăti banii respectivi şi am luat dosarul. Personal am fost să depun dosarul la CEDO”, a declarat Mihai Toma.

Majestate, cum ați putut, cu această inimă de aur a dumneavoastră, să semnați deportarea unor cetățeni rromâni, pe criterii etnice? Majestate, pâinea lui dumnezeu ce sunteți, oamenii sunt egali în fața legii și a lui Dumnezeu, nu știați asta?

În fine, știu răspunsul, era tânăr, la 20 de ani, ce poți să îi ceri unui om, nu?

Ca idee, dacă văd comentarii naziste gen Cioroianu, cu exportul în Egipt, o să am grijă să comentați în altă viață aici, că în asta nu veți putea. Râdem, glumim, dar când chestiile sunt serioase, nu depășim incinta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.