Sunt înscris, pe facebook, pe un grup de quantum physics. Un grup mare de pasionați, cercetători, profesori de fizică cuantică, cercetători, oameni care lucrează în domeniu, care fac schimb de idei și impresii pe subiect, discută tot felul de chestii interesante, se contrazic, CULMEA, cu argumente științifice, fără patimă, fără atacuri ad hominem, totul la nivelul acela de decență la care mulți aspirăm.

Știți ce e deranjant, în toată această mare de serenitate?
Zilnic sunt oameni, pardon, personaje, care vin și pun postări care să le permită să bată câmpii despre religie. Sistemul e simplu, se copie o întrebare de pe net, în general ceva circumstanțial, despre care nu există o părere unitară și se postează în grup. De ce se vede că întrebarea e copiată de undeva?

Pentru că limbajul științific din ea nu se regăsește și în mesajele ulterioare ale utilizatorului, fiind evident că până și termenii științifici de bază îl depășesc. Cel mai simplu este să aștepți magica propoziție E doar o teorie, vorbind despre lucruri gen Teoria relativității. Pentru cei ce nu înțeleg, în știință, Teorie este, de fapt, legitate, teoria este ceva ce a fost demonstrat de multiple peers, testat și răstestat, analizat și defalcat. În niciun caz nu este acel Eu cred căăăă, hur durr dumnezeu.

Așa. Și după ce se postează întrebarea furată și complet neînțeleasă de către OP, urmează replyuri unde se introduce varianta religie, pornind de la Big Bang, care nu are cum să fie atât de frumos și bine aranjat, trecând prin miraculoasa existență a electronilor și a stării lor de undă, pentru că doar dumnezeu le poate oferi mișcare perpetuă și ajungând la cuantum entanglement, care există pentru că dumnezeu a hotărât să existe cele două stări ale materiei, carnală și psihică și de aia cuantele sunt așa cum sunt.

Știți ce nu înțeleg eu, de fapt?
Înțeleg prozelitismul, ok. La fel cum sunt cretinii religioși așa, există cretini pe care îi pot caracteriza drept anti-religie, nu atei, care se duc în locuri populate cu religioși, pe facebook sau aiurea și încep să își bată joc de preceptele lor, cu porcării de alea cu Adam, Eva, Cain și Abel și altele, de altfel și ei fiind la fel de analfabeți. Înțeleg, deci, că există o masă amorfă de cretini care trăiesc din împărțirea în jur a propriilor percepte. Pe orice grup public pe care stau e plin de indieni și africani care vin, indiferent de subiect, vin cu cugetări de maximă adâncime, cugetate de oameni de mare valoare din india și africa, percepte religioase penibile și tot restul de bagaj sistemic al unor locuri unde lipsa educației chiar face ravagii. Și asta se întâmplă pe grupuri de umor, gen.

Nu înțeleg de ce ai face asta pe un grup de știință, între niște oameni care au pregătirea în domeniu la nivelul la care tu nu înțelegi decât interjecțiile și cuvintele de legătură din discursul lor. Era un tip ieri, care scria, cu mândrie Lucrez ca electrician de o viață, înțeleg fizica mult mai bine decât voi. Chiar crede cineva că, prost fiind, evident prost, fără bagaj mental și științific, poți converti la doctrina ta un om care vede universul prin cu totul alte lentile decât tine?

Sunt, pe bune, curios.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.