Bună dimineața, expertul dumneavoastră preferat în politică externă aici, cu ultimele știri.

Discutăm de dimineață într-un grup de inițiați despre ce s-a întâmplat aseară și am ajuns, fiecare separat, la aceași concluzie. Trump a fost lucrat din interior și l-au ars nu pentru acum, că acum oricum era deja mort, ci și pentru eventualitatea unei reîntoarceri în 2024. După aceea, nu mai contează, nimeni nu votează o fosilă de peste 80 de ani.

Ideea e simplă.
Nu ai cum să crezi că palatul capitoliului poate fi lăsat fără pază neintenționat. În poza de sus aveți paza pusă la memorialul Lincoln, când cu manifestațiile BLM, care erau pașnice. Cum se face că la Capitoliu erau doar polițiști de ăia de patrulă, când se știa de ieri de manifestație și de faptul că vor fi violențe?

Faza e că astfel, l-au prins pe Trumpix cu chiloții în vine. El se aștepta să iasă circul obișnuit, să facă scandal, tam tam, usual stuff. Dintr-o dată, din eroul mulțimii, s-a trezit abandonat inclusiv de senatorii republicani care voiau să facă opoziție la acceptarea voturilor. Twitter i-a închis contul, au murit oameni și totul i-a căzut în cârcă lui.

Efectiv, cu zero efort, a fost pictată imaginea americii după chipul și asemănarea lui Trump iar cei ce nu înțelegeau, au înțeles ce înseamnă subminarea directă a democrației. Iar pe trump în așteaptă vremuri grele. În senat se discută despre eliminarea sa de la putere pentru restul de 2 săptămâni pe care le mai are. Vin procesele. Vin.

Desigur, e doar o opinie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.