Ultimele zile au fost un iad pentru majoritatea dintre noi. Suntem asaltați de informație din toate părțile, războiul se duce și online, evident, agenții de influență sunt peste tot. Ce voiam să vă recomand este să începeți și să încercați să vă detașați de aceste evenimente.

În primul rând, închideți televizoarele de pe știri. Televiziunile românești nu fac decât să provoace intenționat teama, nesiguranță, frica zilei de mâine, pentru că asta vinde cel mai bine, oameni înspăimântați, cu telecomanda în gură, privindu-l pe expertul Radu Tudor cum povestește despre ce se poate întâmpla dacă cade bomba nucleară. Newsflash, dacă e să cadă, priviți-o cu atenție, alta nu mai vedeți.

Abandonați ziarele online tip CLICK AICI, precum Digi, de exemplu. Ați intrat și ați văzut un titlu de acela ininteligibil, care vă impune să dați click ca să aflați ce e? Ieșiți afară din pagină, cu siguranță acea informație este peste tot și o veți găsi și în altă parte. Am auzit că Miky Hash a devenit expert în război și siguranță națională și scrie editoriale pentru Digi24. Dap, o părere care trebuie urmată, vă spun.

Închideți siturile, vlogurile, toate chestiile alea care încep cu Părerea mea în caz de, De ce este război în Ucraina și ce putem face și alte titluri de astea pompoase. Oamenii ăia nu au văzut în viața lor o armă de aproape, nu au citit o carte de strategie militară, habar nu au despre ce vorbesc, dor rumegă informații răs-rumegate de alții și le rostogolesc mai departe.

Ieșiți și vă plimbați. Răcoriți-vă mintea. Mergeți prin centru, prin parcuri, mergeți la un film. O să vedeți că, de fapt, lumea din jur merge în mod normal și doar v-ați creat singuri o bulă a spaimei. Plimbați-vă copiii, luați-le înghețată iarnă și vată de zahăr. Iubiți-vă femeia după care țineți-o în brațe să se liniștească. Trăiți la fel cum ați făcut-o și până acum.

Ce se întâmplă acum în lume se va întâmpla fie că știți, fie că nu. Capacitatea voastră de influențare a evenimentelor este extrem de limitată. Iar dacă va fi nevoie să fugiți din țară, o să aflați din timp.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.