Rareori mă entuziasmez la decizii ale autorităților locale, în mare parte din cauză că nu am de ce. Dar acum unii primari merită tot respectul nostru.
Dacă nu știați, anul trecut, hoții de la biserica whoretodoxă română au cerut în mod intempestiv tuturor autorităților locale să decarteze pentru mizeria numită catedrala mânuirii neamului, visul grosier al preahoțului daniel.

Ponta a percutat rapid și agolit toate cele 23 de milioane din fondul de urgență al guvernului în conturile bor. Doar că nu toată lumea a gândit așa. Via Mediafax.

Sibiu – Primarul Klaus Johannis susține că Primăria Sibiu nu va face donații pentru Catedrala Neamului, el fiind de părere că statul nu ar trebui să se implice în finanțarea cultelor.
”Statul trebuie să finanțeze și să construiască școli, iar comunitatea religioasă trebuie să contribuie, să finanțeze și să construiască biserici”, a declarat Johannis într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului.

Târgu Mureș – BOR este complicele politicienilor”, primarul din Târgu Mureş afirmă, în contextul solicitării BOR pentru fonduri destinate Catedralei, că “adevărata mântuire a neamului înseamnă în momentul ăsta să te implici să scoţi acest popor dintr-un derapaj uriaş spre mediocritate, spre subcultură, spre lipsă de educaţie”.

“Astea mi se par acum problemele cele mai mari pe care Biserica ar trebui să şi le asume, nu să fie partizană, parteneră sau să se creeze culpabilizări din astea: – dă-mi nişte bani sau ţi-am dat nişte bani, dar vii să îmi faci campanie sau îmi faci nu ştiu ce”, a adăugat Dorin Florea.

Timișoara“Nu dăm bani la Catedrala Mântuirii Neamului, avem alte priorităţi în oraş. Avem solicitări de la Catedrala Mitropolitană şi de la alte biserici din Timişoara de diverse culte. Lor le-am alocat în buget anumite sume de bani”, a afirmat Nicolae Robu.

Acesta a adăugat că a primit o solicitare din partea Patriarhiei Române, la sfârşitul anului 2013, prin care Primăriei Timişoara i se cerea să doneze Catedralei Mântuirii Neamului suma de 200.000 de lei.

Buzău – “Am primit o solicitare din partea Bisericii Ortodoxe Române la finele anului trecut. Tot la finalul anului trecut am aprobat o sumă pentru culte, dar această sumă merge către bisericile în construcţie din municipiul Buzău. Municipalitatea nu îşi poate permite să finanţeze decât lăcaşurile de cult de pe raza municipiului. Nici anul acesta şi cu siguranţă nici anii viitori nu vom putea aloca bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului pentru că municipalitatea nu îşi permite acest lucru şi avem alte priorităţi”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Târgoviște – Primarul oraşului Târgovişte, Gabriel Boriga, a declarat că solicitarea venită din partea Patriarhiei Române nu a fost discutată la nivel local deoarece nu este cazul să se aloce bani pentru ridicarea Catedralei Mânturii Neamului, de la Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“La nivelul administraţiei publice a municipiului Târgovişte nu s-a luat în discuţie această solicitare deoarece nu aveam de ce să discutăm. Fondurile pe care noi le avem, atât resursele proprii cât şi cele atrase, abia ne ajung pentru a duce la bun sfârşit proiectele pe care municipalitatea le are în derulare şi pentru a porni altele care sunt stringente dezvoltării oraşului”, a declarat primarul din Târgovişte.

Gabriel Boriga a spus că nici nu se pune problema ca în viitorul apropiat să se aloce vreo sumă de bani în sensul solicitării făcute de Patriarhie.

“Nu s-a pus şi, din punctul meu de vedere, nu se va pune problema în viitorul apropiat asupra unei astfel de finanţări. Nu avem aceşti bani şi nu se pune această problemă, cel puţin deocamdată”, a adăugat primarul.

Călărași – “Un preot de la Bucureşti a venit şi ne-a solicitat o sumă de bani destul de consistentă. Problema este că bugetul pe care-l avem abia dacă ne ajunge să ne satisfacem nevoile proprii. În cazul în care va exista posibilitatea unei donaţii o vom face, dar momentan nu putem face acest lucru. Avem destul de multe biserici în municipiul Călăraşi care trebuie sprijinite”, a spus primarul Daniel Drăgulin, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Edilul municipiului Călăraşi a spus că suma solicitată de Patriarhie ar putea fi folosită pentru asfaltarea unei şosele de centură sau renovarea mai multor unităţi de învăţământ sau pentru co-finanţarea proiectelor europene.

Țineți minte numele acestea.
La alegerile locale următoare, nu vor mai fi primari.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.