După ce s-au căcat pe ei 1 an cu tot felul de idioțenii patronate de acel imbecil numit Mișu Negrițoiu, acum au scos o nouă lege a asigurărilor, care vine, desigur, cu niște cretinități la pachet.

1. Asiguratul cu risc ridicat
Potrivit noilor prevederi, acesta e proprietarul de mașină care primește cel puțin trei oferte de primă de asigurare mai mari de câteva ori decât tariful de referință. Pentru că ofertele primite nu sunt deloc tentante pentru buzunarul său, șoferul respectiv se va adresa unui organism special, care-i va face o ofertă bună în materie de prime de asigurare și care-l va îndruma spre un anumit asigurător de pe piață. Interesant e că, odată alocat acest client cu risc ridicat, asigurătorul va fi practic obligat să încheie contractul cu el, altfel riscând o amendă foarte mare.
sursa avocatnet.ro

2. La suspendarea contractului RCA rămânem fără plăcuțele de înmatriculare.
Mi se pare cea mai mare idioțenie posibilă. Deci eu, ca simplu cetățean, sunt prezumat infractor din start și, ca să nu cumva să comit infracțiunea/contravenția de a merge fără rca, trebuie să merg și să cheltui bani și să stau la cozi. Ca să fie el statul român sigur că firmele de rca sunt bine și nu sunt, doamne ferește, păgubite.

3. Răspunsuri mai rapide la cererile de despăgubire.
Absolut, sunt mai convins ca niciodată că evaluatorii se vor mișca brusc mai rapid și vor rezolva totul instant. Mai ales că tot atâția rămân și sunt aceiași mizerabili șpăgari care îi știm cu toții.

4. Asigurătorii RCA te anunță că expiră contractul
Singura problemă e că tarifele fiind mobile, sistemul nu permite oferirea de oferte în avans cu o lună, pentru că se pot modifica tarifele chiar brutal. Și atunci, da, e clar.

5. Asigurările false și piesele contrafăcute, motive de pedepsire penală
Pentru că, până acum, normal că nu exista infracțiunea de fals și uz de fals, nu? Trebuia să se introducă încă o infracțiune, care va fi la fel de inutilă, pentru că nimeni nu o va băga în seamă.

6. Compensarea directă e redenumită decontare directă.

7. Tariful de referință nu mai este calculat de ASF
Normal, acum e stabilit de o societate aleasă de ASF, plătită de la buget. Pentru ca membrii ASF să nu mai poată fi trași la răspundere pentru nimic, nu vor mai face nimic, în afară de a încasa salarii de 15 000 de euro pe lună.

Și cam asta a fost legea.
Pampam.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.