Am râs cu un ușor gust amar în gură, de la voma ce m-a năpădit. Iată ce scrie domnul deputat Adrian Dohotaru, de la USR:

Armata română are dotările la nivelul anului 1960, datorită căpușelor române. Este o obișnuință, în românia ca căpușele politice să devalizeze armata, prin licitații cu cântec, fraudă și furt direct. Dacă căutați, istoric vorbind, veți vedea de ce soldații români luptau desculți la Mărășești, cu arme vechi de 40-50 de ani. Fix ce se întâmplă acum. Să vedeți din ce material INFECT sunt făcute uniformele soldaților români, din cauza licitațiilor jegoase organizate de minister, haine care te sufocă vara și te îngheață iarna.

Statul român este sub umbrela NATO. Pentru că suntem, fizic, ultima redută din fața expansionismului rusesc. Ultima insulă de latinitate, într-o zonă asumata de slavi de sute de ani. Avem, de zeci de ani, securitate completă și, în ultimii ani de frământări, suntem lăsați în pace de cei ce au chef de extinderi teritoriale tocmai din cauza faptului că facem parte dintr-o organizație mare ce ne garantează securitatea și îndeplinirea articolului 5 din carta NATO.

Ce face domnul deputat Dohotaru, cel plătit cu jde mii de euro, care nu am văzut să cârtească când s-a trezit, brusc, bogat, după ce s-a modificat grila de salarizare a parlamentarilor? Domnul DOhotaru a realizat că iată, armata e prea bine înzestrată și că nu trebuie să dăm bani pentru ea. Să dăm mai bine la căpușat în sănătate, în autostrăzi, acolo unde deja se fură, legal, miliarde. Pentru că, cu siguranță, dacă îi trimitem acolo, nu se vor mai fura.

Domnule Dohotaru, știu că originile dumneavoastră sunt umile (dohotár, dohotari, s.m. – (reg.) Vânzător de păcură.) și, prin urmare, genetic vorbind, nu aveți cum să dețineți o privire de ansamblu asupra societății, cât timp proveniți dintr-o familie de aproape sclavi.

Dar nu mai bine ați lupta ca armata NOASTRĂ să aibă înzestrări de ultimă generație? Nu ați vrea ca soldații noștri să nu mai crape de cald în teatrele de operații? Sau să nu mai crape, fizic, pentru că TAB=urile rămân fără frâne, din cauza vechimii? Să nu mai folosească, în 2017, AK-uri vechi de 50 de ani? Nu v-ați simți mai bine, domnule păcurar, să știți că armata este bine înstruită și, în cazul extrem de probabil al unui conflict în această zonă atât de frământată, să ne putem baza pe ea? Nu ați vrea să știți că avem aliați care luptă alături de noi de la egal la egal, nu doar ne scot din căcat, pentru că noi nu avem vinciuri să ne scoatem singuri?

De asta USR nu este o opțiune politică. Pentru că conține o adunătură eterogenă de oameni a căror principală ocupație era salvarea câinilor maidanezi și care habar nu au de interesele reale ale româniei. Și pentru că nu reprezintă un partid adevărat, ci o ciorbă fără sens, unde fiecare analfabet funcțional, precum acest Dohotaru, are opinie personală, nereprezentând de fapt pe nimeni, ci doar pe ei înșiși.

PS: Primul care zice despre Islanda, acel stat cu tot atâția locuitori ca pantelimonul și fără armată, înseamnă că nu a înțeles nimic și e ca atunci când zici salar.