Hai, că nu au trecut decât 3 zile de când ne certam pe tema Să rămână sau nu studenții în țară după terminarea studiilor, că vine ministerul cercetării cu prima aplicație practică a ideii geniale a academiei române.

Ministrul Cercetarii, Serban Valeca, propune acordarea unor granturi de 3.500 de euro olimpicilor romani si inca 5.000 de euro pentru cei care fac echipe de cercetare, cu doua conditii: sa invete la o universitate romaneasca si sa lucreze cel putin 10 ani intr-o unitate de cercetare si inovare din tara.

Asta e o idee și mai genială decât cea a academiei. Pentru că implică niște costuri infime (ffs, 3500 de euro sunt mai puțin de 16 000 de lei) cu rezultate imense, legând de glie cele mai competitive și mai luminate minți.

Și credeți-mă, va avea succes maxim. Pentru un copil sărac, cum sunt majoritatea olimpicilor români, 3500 de euro sunt banii pe care îi câștigă părinții într-un an. Cu banii aceia poți aduce foarte multă mâncare în familie. Lasă, că vom vedea cum ne vom descurca atunci, când va trebui să stăm 10 ani legați de glie.

Este o mișcare atât de perfidă, cum nici nu vă imaginați. Cercetarea, în românia, nu există și este la pământ. Este superbă, dar inexistentă. Nu există granturi de cercetare, nu există bani, tehnică, salariile sunt mizerabile, nu există nimic. Punct.

Dar iată, vom aduce olimpici și, pentru 3500 de euro, îi ținem exact în perioada de maximă creație, dintre 25-35 de ani, aici, pe salariu de mizerie, poate poate descoperă ceva ce poate să vândă Dragnea pe bani frumoși.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.