Motivat de o pațachină de la un radio, care e deranjată de faptul că am scris că comentatoarea de la ProTV e o cizmă și m-a declarat misogin, revin din nou cu problema comentatorilor de la Protv. De data asta, legat de lipsa oricărei deontologii jurnalistice.

(în parantezi fie spus, aseară, la ultimul meci, unul din tâmpiței, excitat de reușitele lui Lewandowski, a zis ceva de genul Tatăl lui lewandowski e campion de lupte iar soția sa este centură neagră la karate, nu vreau să știu ce ar ieși dacă s-ar certa între ei. Tatăl lui Lewandowski e mort din 2005 mai exact. Nu ai cum să fii mai penibil de atât. Nu ai cum. Deși nu poți să știi.)

Lucrul cel mai deranjant este faptul că cei doi incompetenți care comentează, oricare ar fi ei, refuză să mai ofere informație jurnalistică. Efectiv, ce se petrece în comentariul este transpunerea lui CLICK AICI! I-A DAT CĂDERE! INTRĂ PE PROST PUNCT RO CA SĂ VEZI CINE I-A DAT CĂDERE!

Și aici este problema. Jurnalismul sportiv este o ramură distinctă a jurnalismului, care ar trebui să aibă aceleași reguli, iar una dintre ele să ofere informația brută, nebiasată, neopinionată, pentru că de asta ești acolo și îți iei banii, ca să îți servești fucking publicul.

Comentatorii prost teve efectiv nu mai oferă informația. Culeg de pe internet bârfe și transferuri, după care anunță sfătos că vei afla despre cine e vorba accesând situl prost punct ro. Este complet inacceptabil și nu înțeleg de ce absolut nimeni nu ia atitudine față de acest comportament. Și, din nou, trebuie rediscutată opțiunea ca televiziunea de stat să aibă dpret de preemțiune la achiziționarea transmisiunilor sportive care necesită acoperire națională.

Această bătaie de joc a trustului este inacceptabilă și trebuie oprită.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.