Între timp, în lumea civilizată, oamenii își văd de treabă, trăiesc, visează, se distrează. E diferit. E altfel.
Bine, nu sunt altfel taximetriști italieni. Sunt la fel de jepcari și mincinoși ca românii și, dacă nu ai waze pornit, ești în plop, poți plăti ca popa 100 de euro pe o cursă de 5 km.

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. Taximetristii italieni, da. Ii tin minte…

  Eram acum ceva mai multi ani (erau smartphone-urile pe la inceput) in aeroport in Catania si cautam disperat un taxi. Jumatate din ei jucau table, imbracati cam ca Piturca cand se ducea la casino, iar cealalta jumatate imi cereau din start 50-80 euro.

  L-am gasit intr-un final pe unu’ care a zis ca ma duce la destinatie. Ma urc in masina si ma intreaba fix cum intreaba taximetristii de la Gara de Nord: „Pe unde o luam??”. Ma uit la el, scot smartphone-ul, deschid Google Maps, setez destinatia si ii zic: „Pe aici”. I-a picat fata. A fost pana in 20 euro.

  PS: Nu prea se mai practica acum, insa un taximetrist care intreaba „pe unde o luam?” vrea sa vada daca cunosti zona sau poate sa te arda linistit.

  0

  • #2

   Oooo, Sicilia. Cu nostalgie imi aduc aminte de niste cocalari de Augusta de prin ’98…

   0

 2. Unii dintre taximetristi s-au mai cizelat si ei. Anul trecut cred, veneam dimineata de la o nunta, in Bucuresti. Taximetristul in masina caruia m-am urcat, mi-a pus GPS-ul in fata si mi-a zis: „domnule, exista 3 trasee pana la adresa dumneavoastra de destinatie, pe unde preferati sa mergem?” M-am trezit brusc din betie si am ales traseul cel mai scurt.

  0

  • Daca te trezeai cu adevarat din betie te prindeai ca ti-a aratat un singur traseu

   0

 3. #5

  Ce cur are blonda de la poza 3

  0

 4. Nu vreau sa fac pe smartass-ul, dar se zice bergamasche.

  0

 5. Frumos Bergamo, ai nimerit la fix cu expoziția peisagiștilor. Nu mă așteptam să fie așa turistic orașul.
  La 5 dimineata in autobuzul ce ducea la aeroport toți românii se înghesuiau să-și ia bilet de la tonomat. In afara toți respectăm regulile.

  0

 6. @Sorin. Pretul cursei a fost unul decent, serios. Voiam doar sa subliniez ca am gasit un taximetrist civilizat, atata tot.

  0