Mă gândeam că aș putea scrie o replică la acest articol al Maddamei, articol care a avut ceva succes la vremea lui și a stârnit destule polemici, de a trebuit, din cauza voastră, să o fac administrator de site, așa de bună a fost. Așa că să vă spun eu de ce cred că înșală bărbații.

1. Plictiseala. Oamenii uită că statul împreună nu înseamnă doar sex, copii, muncă și probleme. Nu mai simt nevoia de a-l surprinde pe celălalt, nu mai schimbă pozițiile sexuale, s-au săturat să o convingă că sexul anal nu e chiar cel mai rău lucru posibil, s-au săturat să o vadă doar gospodină, cu părul încurcat, sau obosită, sau cu paracetamol, sau pe ciclu, sau sau sau.

2. Vârsta și nesiguranța. Îmbătrânim. Toți. La un moment dat veți îmbătrâni și voi. Și, ca un ultim zvâcnet înaintea senectuții, unii dintre voi vor vrea să știe că încă mai sunt atractivi pentru sexul opus, că încă mai pot vrăji o femeie, că încă se mai scoală, că încă se mai poate. Iar instinctul acesta poate fi mai puternic decât orice instinct de monogamie.

3. Lipsa maturității la vârsta la care trebuia să fie demult. Bărbații sunt, în majoritatea cazurilor, mult mai imaturi decât partenerele lor de aceeași vârstă. Au avut o relație cu femeia, a fost ok, au și locuit împreună, ea a făcut totul ca el să se simtă ca acasă, el nu a simțit lipsa mămicii, cineva i-a spălat hăinuțele și i-a strâns chiloții aruncați prin casă, mâncărică a fost, se putea și mai bună, dar ce să faci, totul bine. Așa că se simte liber, fericit, nu contează că face sex cu alta, el tot acasă vine, Eu pe tine te iubesc, iepuraș, de ce nu înțelegi asta și să treci peste, să o luăm de la capăt? Desigur, dacă partenera sa ar veni acasă plină, pe interior, de iubirea altuia, s-ar simți mai trădat decât dacă nu îi punea mami pachețel la facultate.

4. O copilărie de rahat. A trăit într-o casă unde părinții se abuzau reciproc și amândoi pe el. A crescut să ajungă un adult relativ sănătos, psihic, dar cu o frică continuă de o relație, pentru că îi este frică să nu ajungă ca părinții săi. Și atunci, în momentele în care este cel mai fericit în relația sa, se pedepsește și calcă strâmb, anumit, ca să își reteze orice șansă de a distruge și viitorul alte persoane.

5. Lașitatea. Nu o mai iubește, probabil de mult. Dar îi e frică să îi spună. Se minte că astfel o protejează, că așa protejează relația, familia sau poate copiii, dacă există, dar de fapt, e doar laș și îi este frică. Și atunci, în lașitatea sa, face și mai rău decât dacă ar fi avut verticalitatea de a spune Gata, aici se termină tot.

6. Impulsul sexual. Întâlnești femeia perfectă, în mintea ta. Vă aliniați pe toate planurile, vă înțelegeți gândurile, totul este așa cum crezi că sunt iubirile din filme. Faceți sex, tensiunea dispare și, de fapt, realizați că nu aveți nimic în comun cu ea, ci doar creierul v-a jucat feste amândurora, în dorința voastră de acuplare. Din păcate, e târziu și tocmai s-a distrus o relație.

7. Grupul de prieteni care îl înconjoară. Poate îi știți și voi. Cei care au copii, dar merg la curve, pentru că mersul la curve nu e înșelat, tu doar te descarci. Și care îi îndeamnă pe toți cei din jurul lor să încerce, să meargă, să o facă, nu e nimic important, e doar ceva fizic, animalic, oamenii nu sunt făcuți să fie monogami, dacă ea nu înțelege, e problema ei. Aici, iarăși, inacceptabil ca ea să nu fie monogamă.

8. Așteptări ușor neconforme cu realitatea. Mulți bărbați se consideră perfecți. Serios, nu râdeți. Așa, cu burtă, chelioși, cu 13 cm în pantaloni, se simt zei. Și așteaptă ca partenera lor să se ridice singurică pe acel piedestal alături de ei, în toate. Și ca sex, și ca prezentare artistică, simț al umorului, tot. Și dacă nu găsesc asta, în completitudine, avem o problemă, pisi. Trebuie găsită perfecțiunea.

9. Egoismul. E ceva etern valabil la toți oamenii. Eu vreau să fiu fericit, merit să fiu fericit, nu îmi pasă atât de mult de sentimentele altora, dacă nu sunt acceptat așa cum sunt eu, nu aveți ce căuta în viața mea.

10. Răzbunarea. Oh, copii, răzbunarea este cel mai bun motiv de sex și cea mai bună răsplată. Orice ar zice oricine, răzbunarea este, oh, da, cea mai bună. Dacă credeți că vă puteți răzbuna pe parteneră prin asta, pentru un motiv asemănător, faceți-o.

MERITĂ!

41 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Am citit recent o carte interesantă pe tema asta, Regândirea infidelității – Esther Perel.
  Vorbește despre motivele adulterului (mi s-au părut interesante cel legat de faptul că înșelatul nu este despre lucrurile pe care nu le ai acasă, ci despre lucrurile pe care nu vrei să le ai acasă și cel potrivit căruia nu cauți neapărat un om nou, ci o latură nouă a ta care iese la suprafață în funcție de oamenii din preajmă), despre cum se poate trece peste, fie separat, fie împreună. Nu vede adulterul ca pe cel mai groaznic lucru din lume, ci ca pe un punct de cotitură. Puteți alege să vă despărțiți, să continuați relație prefăcându-vă că nimic nu s-a întâmplat (varianta cea mai proastă) sau să renașteți din propria cenușă, învățând din asta și fiind mult mai buni unul pentru celălalt.
  Nu vorbește în termeni de „victimă” și „unic vinovat” și pune la îndoială monogamia, spunând că ar trebui aleasă liber de fiecare cuplu în parte dintre mai multe variante, nu impusă ca singura opțiune.
  Recomand! 🙂

  24

 2. #3

  Citind articolul primul gand a fost cine inseala mai mult. Am cautat pe google si dupa cum m-am asteptat barbatii inseala mai mult, desi la o anumita categorie de varsta sunt depasiti de femei (vezi ifstudies.org/blog/number-1-in-2018-who-cheats-more-the-demographics-of-infidelity-in-america ). De remarcat ca procentul celor care-si inseala partenerul creste o data cu varsta atat la barbati cat si la femei. Asta se intampla in America, dar nu ma astept sa fie diferit in Europa/Romania.

  PS: Am gasiti si niste statistici interesante la onlinedoctor.superdrug.com/cheaters-on-cheating/?awc=2026_1497925322_4faddbab1301837b29bd624db6fac936&utm_source=affiliatewindow&utm_campaign=Skimlinks&utm_medium=affiliate&utm_term=34784X1028065X1619e42784f0e4a4c79f4f0f32c3a6d5&utm_content=0&awc=2026_1497979903_feaa4a9f092f3d1ae38ff132ee4d04f5 inclusiv cu motivele pentru care inseala femeile si barbatii

  6

  • Io nu prea înțeleg matematica asta a înșelatului. Să ducem puțin lucrurile la extrem și să zicem că toți bărbații înșală (100%) și că nicio femeie nu înșală (0%). Bun, dar bărbații ăia nu înșală fiecare tot cu câte o femeie? Cu care femeie, dacă niciuna dintre ele nu înșală?

   23

  • #5

   @ Aldus A insela presupune sa te afli intr-o relatie. Daca toti barbatii aflati intr-o relatie inseala si nici o femeie aflata intr-o relatie nu inseala, inseamna ca barbatii aflati intr-o relatie inseala cu femei care nu se afla intr-o relatie. Adica toti barbatii insurati se duc la curve.

   19

  • #6

   @C, să înțelegem că orice femeie care nu se află într-o relație și se fute din când în când să-și țină hormonii pe linia de plutire e curvă?!

   7

  • @C

   Asta înseamnă că spre deosebire de bărbați, femeile singure n-au nicio problemă să se întâlnească cu parteneri care au deja relații stabile. Nici asta parcă nu le scoate ușă de biserică, hmm?

   Acum să nu-mi zici că toate femeile sunt naive și nu-și dau seama că noul lor iubit burtos, chelios dar cu portofelul gros, este de fapt căsătorit. 🙂 Sau care mă rog, are un corp atletic și este un bun amant, dar nu se poate întâlni cu ele decât uneori și pe ascuns, din ceva motive bizare.

   1

 3. #8

  Cum, 13 cm nu este idealul?
  vai, si cata incredere aveam in mine…

  59

  • #9

   cu 13 cm în pantaloni
   Cand e moarta, sau…?

   6

  • #10

   Având în vedere că 12 cm e media în România, eşti super OK cu 13 cm. Crede-mă.

   37

  • Ba ești super ok cu 13. E nasol sa ai 25-26, se uită lumea la tine ca la urs când ești la piscină.
   Ăăă …

   38

  • #12

   @RAIDER, go Halep style, țac-țac, și ai scăpat de griji. Eventual din 26 pui 13 deoparte, să fie la bătrânețe. Pe noptieră ții Corega, proteza și borcanul cu formol.

   29

  • #13

   Nu-l invata la prostii! De aia 13 in plus, sa-si mai monteze una langa, s-o aiba de rezerva, pe loc, cand i-o trebui. Nu se stie niciodata, mai bine sa ai la indemana decat prin gospodarie. Altfel, i se prafuieste prin beci, risipa de material…

   10

  • #14

   @Raider: fa si tu ca mine: pari un pic jenat si spune „ce, dumneavostra nu vi se face mai mica cand intrati in apa rece?”

   5

  • #15

   „Ba ești super ok cu 13. E nasol sa ai 25-26”

   Hai da-te dreacu!

   :))))))))))))))))))

   2

 4. #16

  Doar o mică completare, de maxim interes psihiatric, la punctul 1. În rest, despre bărbații însurați, numai de bine, recomand cu tărie. 🙂

  adevarul.ro/international/europa/homosexualitatea-transmite-fatului-atunci-femeile-insarcinate-fac-sex-anal-sustine-episcop-ortodox-cipru-1_5d3b8cfa892c0bb0c6e20524/index.html

  11

  • #17

   LooooooL!!! Episcopul s-o găsit să dea sfaturi. Probabil că regulatul băiețeilor în altar dă naștere de prunci buni? 😀 😀 😀

   6

  • #18

   caile domnului sunt necunoacute, nevrednicilor ce sunteti

 5. #19

  La prima citire voiam sa lansez ceva de genu’: „Sigur, barbatii sunt infideli dintr-o mie si unu’ de motive si sunt infideli chiar daca nu au motive” dar pentru ca te expui si descrii infidelitatea masculina atat de sincer, e totusi emotionant. Recunosc ca nu as fi la fel de emotionata daca as fi pusa fata-n fata cu infidelitatea. I-as cam scoate ochii si i-as cam rupe oasele!
  Tristetea cea mare e ca sentimentul de incompatibilitate dintre noi si voi e puternic si acut.
  „Si inc-o data noi NU gandim la fel, NU simtim la fel,NU iubim la fel
  Si CHIAR ORICINE SI ORICE NE doboara”

  5

  • Bărbații sunt întotdeauna fideli. Chestia e că ei sunt fideli față de iubire, pe care o pot vedea într-un mod mai profund, dincolo de întruchiparea ei vremelnică într-un chip feminin sau altul.

   4

 6. #21

  La prima citire voiam sa lansez ceva de genu’: „Sigur, barbatii sunt infideli dintr-o mie si unu’ de motive si sunt infideli chiar daca nu au motive” dar pentru ca te expui si descrii infidelitatea masculina atat de sincer, e totusi emotionant. Recunosc ca nu as fi la fel de emotionata daca as fi pusa fata-n fata cu infidelitatea. I-as cam scoate ochii si i-as cam rupe oasele!
  Tristetea cea mare e ca sentimentul de incompatibilitate dintre noi si voi e puternic si acut.
  „Si inc-o data noi NU gandim la fel, NU simtim la fel,NU iubim la fel
  Si CHIAR ORICINE SI ORICE NE doboara”

  4

 7. Chestia cu “nu ne despărțim din cauza copiilor, dar avem relații extraconjugale” e apogeul prostiei și al lașității.
  Copiii tăi vor trăi în tensiune permanentă, cu niște părinți mult prea concentrați pe problemele lor ca să le mai pese și de cei mici și vor avea ca model de relație niște oameni care în cel mai bun caz trăiesc o singurătate în doi și în cel mai rău caz se urăsc.
  Sictir.

  • #23

   Inca un gand de pus in rama. Sunt unul din acesti copii. Sau am fost.

   15

 8. #24

  Barbatii inseala pentru ca povestea de dragoste e gata, a expirat (sau nu a existat vreo poveste de dragoste). Cand iubesti pe cineva respecti, protejezi si nu inseli.Parerea mea este ca asta este singurul motiv, restul sunt metafore dragute.
  La fel si pentru femei.

  29

  • #25

   negativ. cunoac oameni care isi iubesc nevasta la nebunie, dar fac petreceri cu curve. stiu un tip care plangea cu capul oe burta nevesti-sii cand era gravida, iar cand a nascut femeia, ea era la spital si el sarbatorea cu 4 curve si 3 prieteni, la birou. in continuare o iubeste

  • #26

   Totusi , eu raman la opinia mea.
   Cazurile date de tine sunt absolut sigur ca sunt reale, am cunoscut si eu asemenea specimene dar cred ca este vorba in cazul lor de afectiuni psihice nediagnosticate si evident netratate ca alta explicatie nu am.

   39

 9. #27

  barbatii inseala pentru ca:
  1. au o oportunitate


  10. au o oportunitate

  suntem conditionati genetic sa raspandim samanta.
  barbatul descopera oportunitatea si trece la actiune daca poate suporta consecintele calculate.

  11

  • Awww, sărmanele animale instinctuale fără pic de discernământ!
   *stoarce o lacrimă.

 10. #29

  boss, barbatii inseala pt ca pot. pentru ca n-au nevoie sa se simta in siguranta ca sa futa. pentru ca instinctul spune sa puim. pentru ca bagatul pulii n-are nici o legatura cu sentimentele. pentru ca atractia e stict vizuala, nu ne intereseaza contul. pentru ca omul nu-i o specie monogama.
  restul sunt balarii

  26

  • #30

   „Instinctul ne spune să puim”… și totuși ce bărbat înșeală fără prezervativ? Adică puim, dar de fapt nu. E o scuză convenabilă.

   „N-are nicio legătură cu sentimentele” și totuși, vorba autorului, doamne ferește să și-o tragă și ea cu altul, că atunci e maximă trădare. Dacă-ți asumi deschis, fără echivoc și de la început o relație deschisă, înțeleg. Altfel, e o altă scuză convenabilă.

   7

 11. #31

  Interesant ca barbatii inseala cu motiv, doar femeile inseala ca sunt proaste. Barbatii nu inseala ca sunt prosti? La ei e ok? Ei au motive, scuze, circumstante…dar femeile…doar cele proate inseala???

  19

  • #32

   nu, doamna, motivele astea se singularizeaza in unul singur. sunt prosti

 12. #33

  Dacă ai ce trebuie acasă, trebuie să fii prost să înșeli, de ce ai vrea să-ți f#ți liniștea și viața și familia, e peste nivelul meu de înțelegere. Dacă acasă nu-s ok treburile, încearcă să le rezolvi. Nu merge, divorț, ura și la gară.

  Chestii de genul ”îmi iubesc nevasta dar merg la curve”, ”băgatul p..ii n-are legătură cu sentimentele” sunt de căcat.

  35

  • Nevastă-ta e o zeiță.

  • #35

   Daaaa, eu și Octavian Cotescu ce mai avem zeițe acasă.

   ”Marcel, tu crezi în cineva pe lumea asta?”
   ”Da, cred. În Maricica!”

   16

 13. #36

  Acum 70 de ani pe parcursul vietii, un barbat cunoastea vreo 5 femei toata viata lui din care 3 ii erau rude, una nevasta iar a 5 a era mai nashpa decat nevasta’sa (doh!).

  Acum 40 de ani un barbat cunoastea vreo 10 femei, 3 rude, 5 colege de munca si 2 accidental.

  Astazi un barbat cunoaste (in functie de meserie) pana in 40 de ani: 60 de colege de munca, 30 de colege la cursurile de XYZ dezvoltare, dans, yoga, public speaking si statistica aplicata, 50 de femei in pub, disco, 40 de forumiste, faceboociste si instagramarite cu care au legat ei asa niste conexiuni speciale, 50 de client service si PR pe la supplieri, 40 de femei prin hotelurile de pe unde se duce in misiuni.

  Aici evolutia mariajelor/divorturilor in E.U:
  ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Marriage_and_divorce_statistics

  Dupa cum se vede, in ultimele decenii barbatii au inceput sa sufere de probleme la mansarda grav de tot iar mamicile ii abuzeaza asa rau incat si-au pierdut cu totul mintile si nu se mai pot controla.

  Ar trebui o campanie ceva pentru barbati facuta de psihologi: tratati-va cat mai repede de adulter, veniti la psiholog.

  Ah, am mentionat pe acolo printre femeile pe care le cunoaste un barbat in zilele noastre si eventuala psiholoage care dupa un numar de sedinte ajung sa se culce cu pacientul? nu? oh well….

  12

 14. #37

  10. Razbunare mafia style, threesome MFF direct ca un boss!

  2

  • #38

   MFF e pentru juniori. Bărbații adevărați se bagă doar la MMF.

   3

  • #39

   Dar e corect pt fata sa presteze dublu?

   0

 15. #40

  O replica dintr-un film era ca inseala pentru ca le este frica de moarte.

  1

 16. #41

  Eu am inteles doar ca barbatii au mult mai multe motive sa insele si orice scuza e cea justa!

  2