setup-arhi

Aseară am măritat iMacul. Recunosc spășit că am simțit și încă simt o strângere de inimă. Îl folosesc foloseam de 4 ani și ceva, devenise o extensie a mea aproape. În fine, fuse și se duse, sper că noul proprietar se va bucura de el așa cum am făcut-o și eu.

Cu ce l-am înlocuit?
Cu laptopul, că și-așa făcea praf degeaba prin casă. Oricum e o configurație foarte bună, prin urmare nu am nevoie de nici un fel de alt PC. Mai ales că nu sunt gamer, nu folosesc decât programe de prelucrare grafică și text. Închis capacul, băgat sub tv, nici nu știu că e acolo, nu scoate un sunet.

Maus am găsit ieri la Media Galaxy o super mișto reducere, un Logitech Marathon M705, la doar 120 de lei. Adevărat, nu se compară cu Magic Mausul de la Apple, dar aia e, suișuri și coborâșuri. Tastatura este Rapoo, de care m-am absolut îndrăgostit, slim și silent, la fel ca cea de la iMac.

Am mai luat un HUB usb, pentru că laptopul nu are decât 3, din care 2 le ocup cu emițătoarele de la tastatură și maus, alt mare downgrade față de iMac.

Ca monitor folosesc un TV LG de 106 cm, cu care, în sfârșit, pot vedea și eu o rezoluție de 1900.

În dreapta, pe trepied, se ede webcamul cu care fac Live-ul. E o pocnitoare de la Microsoft, să-mi fie cu iertare, dar cred că și un Nokia3110 are rezoluție mai bună. În fine, nu mi s-a părut foarte important și, de altfel, fără să primesc recomandare, nu mai cumpăr așa ceva, pentru că, după cum se vede, nu nimeresc ce trebuie.

Cam atât, cu asta mă laud.*

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.