casteluna

Pe vremea lui Ceașcă, cafeaua adevărată nu se găsea aproape deloc. În schimb, exista erzațul național, numit Nechezol sau Ihaha, făcut din orz prăjit, o bunătate, ceva senzațional, vă zic. Prin urmare, pe lângă Kent, care părea tuturor drept vârful tehnicii țigarifere în românia (și acum e considerat la fel, deși sunt niște mizerii de țigări), cei ce dădeau plocon băgau și un pachet de cafea, cumpărat pe sub mână pe Covaci, de la afaceriștii de succes de azi, gen Becali.

Aseară, în Cora, un cuplu mai amărăștean calcula ce fel de cafea să cumpere pentru învățătoarea copilului. Desigur, s-au hotărât la cel mai ieftin rahat de acolo, un ELite ceva. Am văzut aceeași chestie și în sălile de așteptare la medici. Pungulițe cu cafea și kent, ținute discret, pregătite să îl îmbogățească pe medic.

Serios, țărani buni, înțelegeți că nici medicii, nici profesorii, nu au ce face cu rahatul vostru de cafea. Cafeaua poate fi cumpărată pe toate drumurile, de toate tipurile și de toate prețurile. Pur și simplu ploconul vostru e inutil. Probabil oricare din ei ar fi mai mulțumit cu cei 12 lei, cât ați dat voi pe punga de cafea, decât cu mizeria aia.

Ar trebui ca asociațiile de profesori și medici să pună afișe la intrare.

NU PRIMIM CAFEA!

Foto via

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.