Cea mai mare minciună pe care poți să ți-o spui și să o spui este că de la anul vei face și vei drege, vei răsturna pământul, vei muta munții cu umerii, îți vei schimba jobul, vei deschide o afacere, vei emigra, vei merge la sală, vei slăbi 50 de kile și tot așa.

Cred că de-a lungul timpului le-am încercat pe toate.
Într-o perioadă, când eram prin școli, îmi promiteam că de la 1 ianuarie voi merge la toate cursurile, voi lua notițe, voi învăța etc. Pe 1 ianuarie realizam că nu ai cum să înveți după revelion, că e liber până pe 3 inclusiv. Iar pe 3 deja uitasem demult de marea rezoluție. Eventual pe 6 mai aveam așa, o ușoară urmă de jenă că nu m-am ținut de promisiune. Dar lasă, că de la anul…

În alți ani, când încă fumam, îmi propuneam să mă las de fumat. Deci băi, la 12 noaptea, trag ultimul fum, arunc țigara și sunt liber, bă, LIBER! Desigur, la 12 noaptea aruncam țigara, ne pupam sau ce mai făceam pe acolo și îmi aprindeam alta. Doar nu se face să stai la party fără să fumezi. Lasă că de pe 2, gata, mă las. Pe 2 mă trezeam cu capul acru, nu mergea să beau cafea fără țigară. Dar lasă că de la anul…

După ce m-am lăsat de fumat și am început să mă îngraș, rezoluția maximă era că de la anul încep o drastică cură de slăbire. Băi, nu se mai poate, trebuie neapărat să dai jos 10/20/30 kile (în funcție de câți ani trecuseră). Bine clar, în decembrie nu pot să mă las, că e cu porc, cârnați, piftie, ceafă etc, dar după ce trece decembrie, rup tot. Normal, tot anul următor trăiam cu senzația de vinovăție, că ar fi trebuit să fiu la dietă și nu eram.

Rezoluțiile adevărate nu se iau de anul nou, nu se iau când trece cometa sau când îi dai prima oară la buci femeii iubite. Rezoluțiile se iau atunci când simți că ești pregătit să faci acel ceva ce te chinuie. Vrei să te lași de fumat? FĂ-O ACUM! Nu de revelion, hannukah, kurban bairam sau altceva. ACUM. Vrei cu adevărat să slăbești? Nu te mai căca pe tine că o să o faci de la anul. Dacă amâni pentur la anul, înseamnă că ești doar un porcomete care se simte bine așa cum e și măcar ai putea să scapi de senzația de vină că nu te-ai ținut de promisiune. Vrei să te lași de alcool? Nu mai bea. ACUM! E ATÂT de simplu.

Bine, știu sigur că minim jumătate dintre voi citesc acum asta și zic fugi mă, ești un fraier, eu de la 1 ianuarie o să fiu Stalin.
Mdea…