UDMR este în poziția fericită ca anul acesta să nu poată intra în parlament. Pentru că, după 25 de ani, s-au gândit mai mulți că ar putea deveni și ei lideri de partide importante, prin urmare s-au mai creat câteva partidulețe de bozgors, care și-au dat în cap unul altuia până anul acesta, când le-a venit directivă de la ungaria mamă și prietenă că bozmeg, nu e bine, ce facem, alegeri, alea, guvern, influențăm.

Din nefericire pentru ei, analfabetismul și lipsa informării a funcționat de data asta în dezavantajul lor, pentru că mesajul Dar stați, știm că i-am înjurat pe ceilalți până ieri, dar de azi, gata, suntem prieteni, nu a mai apucat să ajungă și în teritoriu, unde deja cuțitele s-au ascuțit pe coaste de minoritari, pari s-au rupt în ritmuri de ceardaș și, în general, s-au stricat prietenii.

Așa că, atunci când citiți mesaje precum cel de mai jos:

Dacă e să ne punem întrebarea dacă diplomaţia ungară are vreo responsabilitate în deteriorarea relaţiilor româno-ungare, trebuie să spun cu conştiinţa curată că nu are. Întodeauna am fost îngăduitori cu românii şi niciodată nu am exacerbat lucrurile. Dar acum am ajuns să fim puşi la zid.

Eu cred că dacă ar fi să reproşăm ceva diplomaţiei ungare din orice punct de vedere, atunci ar fi că nu am dat cu pumnul în masă mai devreme, a spus Zsolt Semjen, vicepremier ungar.

nu vă alarmați prea tare. Ungurii știu prea bine că, dacă ne grăbim, în 2 ore suntem la Budapesta. Doar încearcă și ei să inflameze presa cea avidă de orice scandal, și astfel să ajungă informația și la votanții lor cu neuroni maghiarosag.

După 11 decembrie o să vedeți iarăși ce relații frumoase vor să aibă mâncătorii de carne de sub șa cu marele lor vecin de la sud. Sau în fine, ce punct cardinal o fi.